Rebranding en opening nieuwe locatie in Asse voor Axians/Tranzcom

Tranzcom rekruteert meer dan tien hooggeschoolde profielen om ambities waar te maken

Asse, 3 oktober 2022 - TranzCom, het merk van VINCI Energies Belgium dat gespecialiseerd is in telecommunicatie en energiedistributie zal haar telecomactiviteiten onder brengen onder het merk Axians, het merk van VINCI Energies dat zich richt op informatie- en telecommunicatietechnologie. De rebranding gaat bovendien gepaard met een verhuis van zowel Axians als TranzCom naar een nieuwe locatie aan de Kruiskouter in Asse - de feestelijke opening daarvan is gepland op vijf oktober!

In 2015 al nam VINCI Energies Belgium, met 2.800 werknemers en een omzet van 600 miljoen €, het toenmalige AEG TranzCom over. In een rebranding worden de telecomactiviteiten van TranzCom nu bij Axians ondergebracht, de energietak blijft operationeel onder de TranzCom-vlag. 

Nieuwe locatie in Asse voor Axians/Tranzcom
Nieuwe locatie in Asse voor Axians/Tranzcom
Beide entiteiten verhuizen bovendien naar een nieuwe locatie in Asse. Daar zullen 110 medewerkers, van ingenieurs en technici tot arbeiders en administratief personeel, voor minstens negen jaar hun intrek nemen in nieuwe kantoorruimtes, met eveneens een 4.000 m2 groot atelier voor plaatbewerking, maar ook met testlabo’s, en allerhande andere faciliteiten”, aldus Frédéric Mayné, Managing Director van de divisie Infra & Telecom van VINCI Energies Belgium.
Met deze nieuwe locatie geven we onszelf de nodige ruimte en faciliteiten om onze ambities voor de komende jaren waar te maken. Momenteel zijn we daarvoor ook nog op zoek naar meer dan tien hooggeschoolde profielen”, stelt Marc Lemaire, Managing Director VINCI Energies Belgium. “In onze eeuwige zoektocht naar efficiëntie en vereenvoudiging is het een logische en onvermijdelijke stap om gelijkaardige activiteiten samen te brengen onder dezelfde merknaam en zo voor maximale synergie te gaan.

Teruggeven aan de gemeenschap

Naast de rebranding en de verhuis naar Asse hebben VINCI Energies en haar dochterondernemingen nog wat te vieren, namelijk het 10-jarig bestaan van het Fonds VINCI. Het bedrijf is zeer sterk sociaal geëngageerd en wil samen met haar medewerkers iets terugdoen voor de lokale gemeenschap via sociale en/of sportieve acties. Zo werd in 2012 het Fonds VINCI in België opgericht.

“Het Fonds VINCI ondersteunt organisaties met een sociaal en maatschappelijk doel, om samen te strijden tegen elke vorm van uitsluiting en iedereen in onze samenleving een eigen plaats, rol en waardigheid te geven. Dat doen we niet alleen door middel van financiële steun, maar ook door onze medewerkers de kans te geven om zich vrijwillig (in de vorm van een peterschap) in te zetten bij de door het Fonds gesteunde organisaties.”, besluit Marc Lemaire.

De vacatures bij Tranzcom zijn hier te raadplegen: https://www.tranzcom.com/vervoeg-ons-team/.

 

Over Axians

Axians ondersteunt zijn klanten - bedrijven uit de privésector, overheidsinstanties, operatoren en dienstverleners - bij de ontwikkeling van hun infrastructuur en digitale oplossingen. 

Daartoe biedt Axians een uitgebreid gamma ICT-oplossingen en diensten aan, gaande van bedrijfsapplicaties en data-analyse, bedrijfsnetwerken en digitale werkruimten, datacenters en clouddiensten, telecommunicatie-infrastructuur en cyberbeveiliging. 

Axians' gespecialiseerde advies-, ontwerp-, integratie- en serviceteams ontwikkelen op maat gemaakte digitale transformatieoplossingen die bijdragen aan succesvolle bedrijfsresultaten voor haar klanten.

Meer info op www.axians.be.


Over Tranzcom

TranzCom is een producent en integrator van elektrische apparatuur die kant-en-klare oplossingen biedt op het gebied van energiedistributie. Haar afdeling Energy combineert een uitgebreide reeks technologieën en diensten op het gebied van midden- en laagspanning. Daarbij levert TranzCom kritische stroomvoorzieningsoplossingen voor industriële en spoorwegtoepassingen, maar ook energieopslag is een belangrijke markt. Meer dan 40 gekwalificeerde medewerkers zorgen voor state-of-the-art oplossingen naast kosteneffectieve onderhoudsdiensten die de waarde van elke energie-uitrusting op lange termijn beschermen.

Meer info op www.tranzcom.com.


Over VINCI Energies in België

In een wereld die constant in beweging is, draagt VINCI Energies bij tot de ecologische transitie door belangrijke verschuivingen in het digitale landschap en de energiesector te helpen bewerkstelligen. VINCI Energies houdt gelijke tred met de veranderingen in de markt en is een integrator van multi-technische oplossingen op maat, die zijn klanten ondersteunt bij het inzetten van technologieën die de mens en de planeet ten goede komen, van ontwerp tot implementatie, exploitatie en onderhoud. Met hun sterke regionale verankering en hun wendbare en innovatieve structuur, hebben de 1.800 business units van VINCI Energies zich gepositioneerd in het hart van de energiekeuzes van hun klanten, om de betrouwbaarheid, efficiëntie en duurzaamheid van hun infrastructuur en processen te verbeteren. 

In België is VINCI Energies actief in industriële automatisering, energie-, transport- en communicatie- infrastructuren, gebouwtechnieken, brandbeveiliging en facilitaire diensten via de merken Actemium, Axians, Cegelec, Omexom en VINCI Facilities, alsook via verschillende lokale merken. VINCI Energies in België telt 2.850 medewerkers en realiseert een jaarlijkse omzet van 600 miljoen euro.

Meer info op www.vinci-energies.be.

 

Perscontact

Peter Lacres ​
Marketing manager bij VINCI Energies Belgium
+32 471 60 99 30

Paul Geens

Paul Geens

PR consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be