Rackspace DataOps helpt moderne bedrijven waarde te putten uit hun data

Nieuwe oplossing vult Rackspace Elastic Engineering aan met agile methoden die het mogelijk maken om zakelijke doorbraken te realiseren

SAN ANTONIO, 29 juni 2021Rackspace Technology, aanbieder van integrale multi-cloudoplossingen, introduceert vandaag Rackspace DataOps. Deze nieuwe oplossing breidt de mogelijkheden van het Rackspace Elastic Engineering-model uit naar data. Organisaties kunnen hiermee de volwassen processen van Rackspace Technology, evenals de agile ontwikkeling en de Fanatical Experience van de leverancier, inzetten om betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige data beschikbaar te stellen aan zakelijke besluitvormers, datawetenschappers, werknemers en applicaties.

Het aanbieden van de juiste gegevens aan de juiste applicatie is van cruciaal belang voor het bevorderen van innovatie, het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen en inkomstenbronnen, het verbeteren van de interactie met klanten, het verwerven van diepgaand inzicht in de supply chain en het optimaliseren van workflows.

Matt Aslett, onderzoeksdirecteur bij 451 Research, een onderdeel van S&P Global Market Intelligence: "83% van alle deelnemers aan ons onderzoek met als titel ‘Voice of the Enterprise (VotE): Data & Analytics, Data Management & Analytics 2020’ zegt dat hun bedrijf zich momenteel al bezig houdt met investeringen in DataOps. Ruim een derde van hen heeft al een DataOps-strategie ontwikkeld en in de praktijk gebracht."

Oplossingen voor het verzamelen en analyseren van data maken een snelle ontwikkeling door. Dit maakt traditionele langetermijnplanningen riskant en inefficiënt. Investeringen in DataOps versnellen het ontwerp, de ontwikkeling en de implementatie van nieuwe informatiestromen naar de data-architectuur. Teams kunnen op die manier snel oplossingen implementeren en die voortdurend aanpassen aan de veranderende bedrijfsbehoeften.

Rackspace DataOps breidt de toepassingsmogelijkheden uit van het Elastic Engineering-model van Rackspace Technology. Met dit servicemodel beoogt de leverancier organisaties te helpen met de ontwikkeling en het beheer van moderne cloudomgevingen. Traditionele managed services die vanuit de cloud worden aangeboden kenmerken zich door een vast omlijnde capaciteit en beperken zich tot infrastructuuractiviteiten. Rackspace Elastic Engineering helpt organisaties daarentegen om een cloud-native aanpak te omarmen die bijdraagt aan voortdurende innovatie, modernisering en transformatie. Zij kunnen daarbij een beroep doen op 24x7x365 ondersteuning van wereldformaat.

“Klanten hebben het meeste baat bij cloudtechnologieën die het samenspel van workloads, teams en processen transformeren tot een meer cloud-native en flexibel operationeel model”, zegt Bert Stam, general manager Northern Europe bij Rackspace Technology. “Traditionele managed services doen het minder goed in deze omgevingen vanwege hun vast omlijnde capaciteit en starre contractstructuren. Rackspace Elastic Engineering combineert onze ongeëvenaarde operationele expertise met flexibele en moderne cloud-native technische ondersteuningsdiensten.”

Het model van Rackspace Elastic Engineering is gebaseerd op “pods”. Dit zijn groepen van negen architecten en technici die zich toeleggen op cloud engineering. Organisaties werken altijd met dezelfde pod, zodat die optimaal vertrouwd is met hun team en omgeving. Ze kunnen zich op de Rackspace Elastic Engineering-diensten abonneren op basis van flexibele maandelijkse tarieven in aansluiting op de door hen gewenste capaciteit. Dit uniek abonnementsmodel zorgt voor een hoge mate van betrokkenheid van de pod. Die kan op deze manier als verlengstuk dienen voor het team van de klant en voorzien in transformationele technische en operationele diensten op basis van best practices.

Rackspace Technology zorgt met Rackspace DataOps voor een voorspelbare aanlevering van data en wijzigingsbeheer voor bedrijfsgegevens, datamodellen en verwante zaken. Deze oplossing biedt organisaties toegang tot een pod op basis van een modern managed service-model dat de operationele efficiëntie verbetert en innovatie bevordert met:

  • Een op samenwerking gebaseerd aanpak: De Rackspace Elastic Engineering for Data-pod werkt zij aan zij met het team van de klant op basis van een agile, op sprints gebaseerd model.
  • Een consistent team: Ongeacht het aantal uren dat organisaties maandelijks afnemen werken zij altijd samen met dezelfde pod, die hun omgeving en organisatie kent.
  • Flexibele tarieven: Organisaties kunnen toegang tot hun pod aanschaffen op basis van transparante, op het aantal uren gebaseerde tariefniveaus. Ze kunnen dit aantal maandelijks verhogen of verlagen in aansluiting op hun veranderende bedrijfsbehoeften.
  • Veelzijdige vaardigheden: De Rackspace Elastic Engineering Pod for Data bestaat uit een account manager, data-architecten en technici die als één geheel samenwerken.
  • Voortdurende innovatie: Rackspace Technology maakt gebruik van marktleidende cloudplatforms, tools en frameworks om bij te dragen aan verdere verbeteringen, ondersteuning en digitale transformatie.

Data Pipeline Management is als optionele aanvullende dienst beschikbaar voor Rackspace Elastic Engineering for Data. De oplossing voorziet in 24/7 monitoring en beheer van de datapijplijn, compleet met technische ondersteuning.

“Rackspace DataOps Managed Services combineert een agile, geautomatiseerde en procesgerichte methodiek met uitstekende ondersteuning. Dit bevordert de kwaliteit van gegevensanalyse en reduceert de doorlooptijd”, zegt Stam. “Dat is belangrijk voor onze klanten, omdat ze daarmee grotere meerwaarde uit data kunnen putten. Met deze dienst kunnen ze zakelijke besluitvormers mogelijkheden aanreiken voor real-time en voorspellende analyses voor de hele organisatie.”

Rackspace DataOps biedt daarnaast geavanceerde AI- en machine learning-functionaliteit die de deur openzet naar innovatie, voorspellende inzichten, intelligente applicaties en data monetization (mogelijkheden om omzet te genereren met data).

Over Rackspace Technology
Rackspace Technology is een vooraanstaande leverancier van integrale multiclouddiensten. Het bedrijf ontwerpt, bouwt en beheert cloudomgevingen voor zijn klanten op basis van alle belangrijke technologieplatforms, ongeacht hun IT-omgeving of gebruiksmodel. Rackspace Technologies staat zijn klanten terzijde tijdens elk stadium van hun cloudtraject. Dit stelt hen in staat om applicaties te moderniseren, nieuwe producten te ontwikkelen en innovatieve technologieën toe te passen. Bezoek voor meer informatie:
https://www.rackspace.com

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be