Qatego-collectie van Duravit wint GOOD DESIGN® Award

Bekroning voor ontwerp van Studio F.A. Porsche

Overijse, 15 februari 2024 - De badkamerserie Qatego ontving de wereldberoemde GOOD DESIGN® Award van het Chicago Athenaeum in de categorie ‘Badkamer en Accessoires’. Qatego werd vorig jaar gelanceerd als eerste serie ontworpen door Studio F.A. Porsche voor Duravit en bevat heldere, minimalistische objecten die tegelijkertijd natuurlijkheid uitstralen. De Qatego-collectie zal bovendien gepubliceerd worden in het GOOD DESIGN® jaarboek 2023-2024.

Elk jaar reikt het museum Chicago Athenaeum de GOOD DESIGN® Awards uit aan de meest innovatieve industriële, product- en grafische ontwerpen die wereldwijd worden geproduceerd. De GOOD DESIGN®-prijs bevestigt dat de geselecteerde producten van Qatego voldoen aan de strengste internationale normen voor uitmuntend ontwerp.

Ode aan de natuur

Met een pure en duurzame designtaal beantwoordt het ontwerp van Qatego aan een weloverwogen levensstijl. Tegelijkertijd vertrouwt de reeks op natuurlijke materialen met tastbare oppervlakken. Hout, keramiek en natuursteen vormen samen een harmonieus badkamerinterieur dat door vakkundig geaccentueerde nissen een huiselijke sfeer schept. Zo combineert Qatego keramische wastafels met consoles uit Carrara-marmer, travertijn of Lavica-steen als duidelijke verwijzing naar de natuur. De meubels worden aangeboden in acht kleuren, verschillende houttinten en talloze uitvoeringen, wat de perfecte mogelijkheid biedt om een persoonlijke uitstraling aan je interieur te geven. Terwijl de kasten lineair en minimalistisch zijn, vallen de sanitairobjecten op door hun ronde vorm. 

“We hebben ons gericht op de behoeften van mensen in de vertrouwde en intieme omgeving van de badkamer. Daarom was het belangrijk om de objecten een sterke emotionele kwaliteit te geven die verder gaat dan functionaliteit alleen”, zegt Henning Rieseler, Design Director bij Studio F.A. Porsche. De ontwerpers verwijzen in hun design naar archetypen: “Keramiek heeft als materiaal de neiging zachtere vormen te krijgen door het verwerkings- en bakproces, terwijl meubels vaak rechttoe, rechtaan zijn ontworpen.”

Over Duravit AG

Duravit AG, gevestigd in Hornberg, is een van de toonaangevende internationale fabrikanten van designbadkamers en is actief in meer dan 130 landen over de hele wereld. Het productportfolio van de complete badkameraanbieder omvat sanitairkeramiek, badkamermeubels, douches en ligbaden, wellnesssystemen, douchewc's, armaturen en accessoires en installatiesystemen van de hoogste kwaliteit. Naast zijn interne ontwerpexpertise werkt Duravit AG bij de productontwikkeling nauw samen met een internationaal netwerk van ontwerpers zoals Cecilie Manz, Philippe Starck, Christian Werner of Sebastian Herkner en Bertrand Lejoly, evenals met getalenteerde nieuwkomers. Door het samenspel van baanbrekende ontwerpen, compromisloze productuitmuntendheid, een scherp gevoel voor menselijke behoeften en verantwoordelijk ondernemerschap werkt Duravit AG ambitieus om het leven van zijn stakeholders elke dag een beetje beter te maken. Een cruciale maatregel hierbij is de overkoepelende missie om in 2045 zonder uitzondering klimaatneutraal te handelen.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be