Poppy maakt digitaal tanken mogelijk voor wagenpark in België

Ryd versterkt aanwezigheid op autodeelmarkt

Brussel, 30 augustus 2023: Dankzij de samenwerking tussen ryd, de toonaangevende B2C-aanbieder voor digitaal tanken en betalen vanuit de auto, kunnen gebruikers van het autodeelbedrijf Poppy in België nu via de Poppy-app snel en gemakkelijk betalen bij MAES-, Esso- en Shell-stations.

Ryd blijft zijn activiteiten uitbreiden. De fintechscale-up introduceerde eerder dit jaar mobiel betalen op de Duitse autodeelmarkt, wat onmiddellijk aansloeg en een sterke aanvulling bleek te zijn op het ecosysteem van ryd. Nadat ryd in 2021 succesvol voet aan de grond zette in België met zijn dienstenaanbod rond digitaal tanken en in-car payment, brengt het samen met Poppy mobiel betalen nu ook naar de klanten van het bekende autodeelbedrijf op Belgische bodem.

Ryd krijgt toegang tot een enorm aantal bestuurders en een nog groter potentieel voor noodzakelijke processen aan de pomp. Het open ecosysteem van ryd kan zich aanpassen aan veranderingen op de mobiliteitsmarkt en begeleidt klanten bij de transformatie. Met een vloot van 3.000 voertuigen is Poppy aanwezig in alle grote steden van België. Dankzij het partnerschap met ryd kunnen nu meer dan 100.000 Poppy-gebruikers in de regio's Brussel, Antwerpen, Mechelen, Gent en Luik tanken en betalen via de Poppy-app in het hele ryd-netwerk.

Merkonafhankelijk

Klanten van Poppy gebruiken de ryd-interface die is geïntegreerd in de Poppy-app om te betalen bij het tankstation. Het nieuwe digitale betaalproces heeft voordelen voor zowel Poppy als zijn klanten. Poppy-gebruikers besparen tijd bij de pomp en genieten van een vereenvoudigd betaalproces zonder het gedoe van fysieke tankpassen. Het digitale betaal- en factureringsproces stroomlijnt ook de activiteiten van Poppy en bespaart kosten, tijd en papier. Daarnaast profiteert Poppy van het feit dat ryd een merkonafhankelijk acceptatienetwerk biedt. Klanten zijn dus niet beperkt tot een specifiek merk, maar kunnen in het hele ryd-netwerk betalen.

Uli Kiendl, CEO van ryd: "We zijn erg blij met de strategische samenwerking met Poppy. Bij ryd is het onze ambitie om innovatie te stimuleren op alle gebieden van de mobiliteitssector. Deze samenwerking is een belangrijke stap voorwaarts. Door mobiele betaling mogelijk te maken voor autodeelgebruikers, vereenvoudigen we niet alleen het tankproces, maar breiden we ook het bereik en het volume van de diensten van ryd uit.” 
Nick Van den Eynde, COO van Poppy: "Deze samenwerking met ryd onderstreept onze toewijding aan het leveren van naadloze en handige oplossingen die onze klanten meer mogelijkheden bieden. Samen met ryd geven we vorm aan de toekomst van mobiliteit en we kijken ernaar uit om de autodeelervaring in België verder te verbeteren."
Niels van Velde

Niels van Velde

Senior PR Consultant, Evoke

Over ryd
Ryd is een fintechbedrijf dat in heel Europa actief is op het gebied van mobiel betalen met de focus op ryd pay. Met ryd betaal je via een app of dashboard in je auto bij het tankstation — snel, gemakkelijk en veilig. Ryd is een digitaal ecosysteem. Daarnaast is het beschikbaar voor derde partijen via partnerintegraties, waaronder aanbieders van navigatiesystemen, smartphone apps, autodelen en autofabrikanten. Vandaag de dag is ryd al het grootste Europese B2C-netwerk voor digitaal tanken.

Financiële en strategische ondersteuning voor ryd wordt geboden door AXA, bp, Mastercard en Mercedes-Benz, die internationale wereldspelers zijn binnen de bedrijfsgebieden van ryd: mobiliteit, financiën, energie en verzekeringen.

Ryd werd in 2014 opgericht in München en groeit voortdurend. Het is al beschikbaar in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Portugal, Spanje, België, Nederland, Luxemburg en Denemarken en wordt voortdurend uitgerold naar andere Europese landen. https://ryd.one/nl/ 

Over Poppy
Poppy Mobility biedt gedeelde voertuigen die kunnen worden ontgrendeld via een mobiele applicatie. Het systeem werkt met een prijs per minuut of kilometer, per uur of dag. Brandstof en parkeren zijn inbegrepen. Meer dan 10 verschillende modellen, elektrisch en benzine, zijn beschikbaar: duurzame stadswagens, high-end modellen of zelfs bestelwagens kunnen gehuurd worden via de applicatie. De dienst is beschikbaar in Antwerpen, Gent, Mechelen, Lier, Luik en op Belgische luchthavens. https://poppy.be/

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be