Plan deze lente je buitenactiviteiten met het Slimme Weerstation van Netatmo

Dankzij het Netatmo Smart Home Weerstation waren tuinonderhoud, buiten sporten en zich voorbereiden op slecht weer nog nooit zo eenvoudig

Brussel, 22 maart - De komst van de lente betekent dat iedereen weer van de frisse buitenlucht kan genieten: in de tuin, tijdens een wandeling met het gezin of een fietstocht met vrienden. Het Netatmo Slimme Weerstation helpt gebruikers het beste uit de lente te halen.

Tuinonderhoud

In het voorjaar werken mensen weer volop aan hun tuin, terras of balkon. Om te verzekeren dat alle inspanningen niet tevergeefs zijn, nemen tuiniers het best een paar elementaire voorzorgsmaatregelen. Gebruikers van het Netatmo Slimme Weerstation kunnen die maatregelen eenvoudig nemen met behulp van technologie. Als er bijvoorbeeld nog vorst wordt voorspeld kunnen gebruikers een melding instellen wanneer de temperatuur tot min 3 graden daalt. Zo kunnen ze zaailingen of bloeiende bloemen tijdig afdekken en beschermen. Om zeker te zijn dat alle planten de juiste hoeveelheid water krijgen, kunnen tuiniers bovendien via de Slimme Regenmeter de precieze hoeveelheid neerslag raadplegen. In het geval van voldoende regen, zal de zullen ze zo planten niet onnodig bewateren en hen zo verdrinken of water verspillen. Omgekeerd kunnen ze de planten net extra water geven als het die dag niet genoeg heeft geregend.

Buitenactiviteiten afstemmen op het weer

Met de terugkeer van zonnige dagen beginnen veel Belgen ook weer te sporten in open lucht. Ook hier kan het Netatmo Slimme Weerstation gebruikers ondersteunen. Via toegang tot real-time weergegevens op de smartphone kunnen wandelaars, fietsers of liefhebbers van andere buitenactiviteiten via het weerstation inschatten wanneer het perfecte moment zonder regen zich hiervoor voordoet. 

Ook kan de gebruiker de vochtigheidsgraad raadplegen. Een zicht op de luchtvochtigheid is cruciaal voor onder anderen hardlopers. Daarnaast vermindert ook tegenwind vanaf 50 km/u de prestaties van een hardloper met 10%. Dankzij de metingen van de Netatmo Windmeter, een accessoire van het Slimme Weerstation, kunnen atleten hun geplande traject aanpassen of activiteit uitstellen tot een later tijdstip afhankelijk van de snelheid en richting van de wind. Dankzij de metingen van het Weerstation, kunnen mensen dus anticiperen op het moment, de duur en de moeilijkheidsgraad van de buitenactiviteit.

Voorbereiding op lentestormen

De stormen Eunice en Dudley die eind februari door Noord-Europa trokken, toonden aan dat rukwinden nog steeds veelvoorkomend zijn tijdens de lente. Door een melding op de telefoon te in te stellen, kan de gebruiker van het Weerstation en de Windmeter worden gewaarschuwd wanneer bijvoorbeeld de wind harder waait dan 50 km/uur. Zo kan die tijdig de zaailingen, tuinstoelen en eerste parasol van het seizoen veilig opbergen.

Over Netatmo 

Netatmo is een toonaangevend smart home-bedrijf dat eenvoudige en slimme producten ontwikkelt voor een veiliger en comfortabeler huis.

Sinds de oprichting in 2011 heeft Netatmo zich toegelegd op het ontwerpen en vermarkten van producten waarvoor alles:

  • 100 procent inclusief is: geen abonnement of extra kosten
  • 100 procent beveiligd is: de gegevens worden beschermd en de privacy van de gebruikers gerespecteerd
  • 100 procent schaalbaar is: updates en functies worden gratis en regelmatig toegevoegd 

Netatmo biedt momenteel 13 smart home producten en accessoires aan. Deze producten zijn handig en gemakkelijk in het gebruik en bieden verschillende oplossingen om ieders huis te automatiseren voor een eenvoudiger leven.

Naast het assortiment consumentenproducten ontwikkelt het bedrijf samen met de leiders van de bouwsector slimme oplossingen die kunnen worden geïntegreerd in de thuisinfrastructuur, via het programma "with Netatmo". Netatmo maakt sinds 2018 deel uit van de Legrand Group, een wereldwijde specialist in elektrische en digitale gebouwinfrastructuren.

Netatmo, same home, just smarter.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be