Philippe Colpron aan het hoofd van ZF Aftermarket

Philippe Colpron aan het hoofd van ZF Aftermarket

  • Philippe Colpron benoemd tot hoofd van ZF Aftermarket
  • Ervaren expert zal de aftermarket vormgeven ter ondersteuning van ZF's strategie voor de Next Generation Mobility.

Schweinfurt, 9 december 2020 - Philippe Colpron (42) neemt op 1 januari 2021 als Executive Vice President de verantwoordelijkheden over als hoofd van de aftermarket divisie van ZF. Tegelijkertijd blijft hij Fleet Solutions leiden, een onderdeel van ZF's divisie Commercial Vehicle Control Systems (voorheen WABCO). De ervaren expert zal anticiperen op de toekomstige ontwikkelingen en vereisten van de sector, het brede portfolio van ZF Aftermarket uitbreiden en nieuwe ontwikkelingen op vlak van klantgerichte oplossingen stimuleren. 

"De toekomst van de automobielindustrie is slim met alternatieve aandrijfconcepten, connected cars en autonoom rijden naast de steeds veranderende verwachtingen van de klant", zegt Colpron over de uitdagingen van vandaag. "ZF Aftermarket wil deze veranderingen aangrijpen als kans om sterk verbonden te zijn met de klanten en verder te bouwen aan een een breed product- en serviceportfolio, een wereldwijd netwerk en efficiënte digitale oplossingen."

Verschillende managementfuncties
Na verschillende managementfuncties bij Valeo, begon Philippe Colpron zijn carrière bij het voormalige WABCO in 2007 als Strategic Sourcing Director. Vanaf 2010 nam hij verschillende topmanagementfuncties op om een wendbare wereldwijde organisatie met een unieke marktbenadering te implementeren. In 2018 nam Philippe een leidinggevende rol op bij de  Global Fleet Solutions Hub en nam hij twee van WABCO's meest dynamische bedrijven - Digital Customer Services en de Aftermarket - onder zijn vleugels die uiteindelijk tot één enkele Fleet Solutions organisatie werden omgevormd. 

Voorganger
Philippe Colpron's voorganger Helmut Ernst zal vanaf 1 januari 2021 de overgangsrol "Aftermarket Affairs" op zich nemen. Hij vertegenwoordigt ZF in geselecteerde aftermarket-associaties, leidt strategische projecten en ondersteunt in 2021 het onboarding-proces van het nieuwe hoofd van ZF Aftermarket.

"Helmut Ernst definieerde en implementeerde de nieuwe ZF Aftermarket-organisatie na de TRW-transactie. Deze succesvolle integratie en de daaropvolgende ontwikkeling van onze aftermarket-activiteiten is een essentiële basis voor toekomstige groei. Wij danken hem voor het stimuleren van de veranderingen", benadrukt Dr. Holger Klein, lid van de Raad van Bestuur van ZF, verantwoordelijk voor Asia Pacific & India, Car Chassis Technology en Aftermarket. "Ernst zal nu bijdragen aan de naadloze overdracht van de managementfunctie."

Sterke veranderingen
Hij voegt daaraan toe: "De Automotive Aftermarket ondergaat sterke veranderingen door de veranderende verwachtingen van de klant, de versnelling van technologische innovaties en verschuivingen in de concurrentiekracht. Met Philippe Colpron krijgen we iemand aan het hoofd, die deze trends snel heeft omarmd. Hij zal onze Aftermarket business voor de Next Generation Mobility snel laten evolueren met de klantgerichtheid van ZF als belangrijk speerpunt."

Philippe Colpron
Philippe Colpron

Over ZF Friedrichshafen AG
ZF is een wereldwijd technologiebedrijf en levert systemen voor personenauto's, bedrijfsvoertuigen en industriële technologie, die de volgende generatie mobiliteit mogelijk maken. 

ZF laat voertuigen zien, denken en handelen. In de vier technologiedomeinen Vehicle Motion Control, Integrated Safety, Automated Driving en Electric Mobility biedt ZF uitgebreide oplossingen voor gevestigde autofabrikanten en nieuw opkomende transport- en mobiliteitsdienstverleners. ZF elektrificeert verschillende soorten voertuigen. Met haar producten draagt het bedrijf bij aan de vermindering van de uitstoot en de bescherming van het klimaat.

ZF, dat op 29 mei 2020 WABCO Holdings Inc. heeft overgenomen, heeft nu wereldwijd 160.000 medewerkers in dienst met ongeveer 260 locaties in 41 landen. In 2019 behaalden de twee toenmalige onafhankelijke bedrijven een omzet van €36,5 miljard (ZF) en $3,4 miljard (WABCO).

ZF Friedrichshafen AG's toonaangevende aftermarket en fleet solutions portfolio is gebouwd op de sterke merken Lemförder, Sachs, TRW en WABCO. Een breed product- en dienstenaanbod, geavanceerde connectiviteitsoplossingen voor digitaal mobiliteitsmanagement en een wereldwijd servicenetwerk, ondersteunen en verbeteren de prestaties en efficiëntie van alle voertuigtypen gedurende hun hele levenscyclus.  De aftermarket organisaties van het bedrijf zijn zowel architect als pacemaker voor de Next Generation Aftermarket en de voorkeurspartner voor wagenpark en aftermarket klanten wereldwijd.

Voor meer persinfo en foto’s, surf naar www.zf.com 

 

 

 

 

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel