PERSUITNODIGING: 25 JAAR DE OVERMOLEN

25 jaar bouwen aan hoop

Beste journalist,

Op donderdag 26 oktober viert de Brusselse organisatie De Overmolen haar 25-jarig bestaan. De Overmolen is een pluralistische vzw die creatieve en duurzame projecten ontwikkelt als antwoord op Brusselse samenlevingsproblemen. Om haar 25-jarig bestaan in de kijker te zetten, organiseert de vzw - samen met zes partners die in de afgelopen 25 jaar in haar schoot ontstonden (vzw Lhiving, Pag-asa, Minor-Ndako, Globe Aroma, Job Yourself en Baita) - een dag vol interactieve activiteiten in WIELS, het Centrum voor Hedendaags Kunst in Brussel.

Wat valt er die dag zoal te beleven?

Tijdens de activiteiten op 26 oktober kunnen de bezoekers kennismaken met de verschillende organisaties. Zo kunnen ze onder andere genieten van muziek uit de vier windstreken dankzij Globe Aroma. Cosmos laat hen proeven van wereldse hapjes en drankjes. Willen ze eens ervaren hoe het voelt om onder de blote hemel te moeten slapen? Dat kan op het dakterras van WIELS op een stuk karton. Zijn er misschien kwissers onder de bezoekers? Zij kunnen terecht bij Pag-asa en Lhiving. Hebben anderen dan weer zin in een speeddate? De medewerkers van Minor-Ndako ontvangen hen met open armen. Dit is nog maar een greep uit de vele activiteiten die zullen plaatsvinden.

Als klap op de vuurpijl is er de première van De Overmolen-documentaire. De docu werd gemaakt door cameraman Sylvio Ivicic en belicht de hoogtepunten van De Overmolen uit de afgelopen 25 jaar. 

U wordt van harte uitgenodigd om de première van deze docu bij te wonen.

Programma

  • 16u15       Verwelkoming en speeches door voorzitter ​Johnny De Mot
                      en minister Pascal Smet     
                     
  • 16u45       Vertoning OVM documentaire

Vanaf 18u start de activiteiten met o.a. een interactief parcours met activiteiten en zijn er nog speeches van o.a. minister Sven Gatz.

Interviews
We bieden u de mogelijkheid voor een interview met Pastoor Johnny De Mot. Als pastoor bij de Onze-Lieve-vrouw van de Goede Bijstand in hartje Brussel, zag hij als geen ander hoe de nood aan organisaties zoals De Overmolen in Brussel de afgelopen 25 jaar enkel toenam. Er is ook mogelijkheid om te praten met Sofie Vancoillie, directeur van De Overmolen. 

Adres
Plaats van het gebeuren is WIELS, het centrum voor hedendaagse kunst. Het centrum is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Er is parking voorzien achteraan het gebouw. 

Van Volxemlaan 354
1190 Brussel

Bevestigen aanwezigheid
Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen bij Corneel Haine, PR Specialist Evoke, E: Corneel@evokepr.be, M: +32 (0)486 42 90 91. 

 

Contacteer ons
Corneel Haine PR Specialist, Evoke (CJ Communications BVBA)
Sofie Vancoillie Directeur De Overmolen, De Overmolen
Corneel Haine PR Specialist, Evoke (CJ Communications BVBA)
Sofie Vancoillie Directeur De Overmolen, De Overmolen
Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel