Persbericht Hödlmayer Logistics Belgium: Uitbouw van de portefeuille en investering in de toekomst

Hoewel de transportlogistiek nog steeds de core business van Hödlmayr Logistics Belgium vormt, lag de klemtoon in 2017 bewust heel duidelijk op het uitbouwen van de segmenten remarketing, voertuigvalorisatie en fleet management. Talrijke succesvol afgesloten samenwerkingsovereenkomsten met vooraanstaande partners zorgen ervoor dat de automotive expert uit Tongeren tevreden mag zijn met de balans. Voor 2018 zijn verdere belangrijke investeringen voorzien.

Naast de consequente uitbreiding van de portefeuille werd op het einde van vorig jaar ook geïnvesteerd in het vergroten en moderniseren van de verblijfsruimten voor chauffeurs. Daardoor zijn in de vestiging in Tongeren nu ook slaapmogelijkheden beschikbaar. Wifi-hotspots op alle plaatsen waar de chauffeurs meestal verblijven, bieden een bijkomende service.

Investeringen in de toekomst

„Ons grootste doel voor dit jaar is het succesvol verderzetten van de weg die we zijn ingeslagen. Om dit te garanderen, zijn verdere investeringen nodig. Zo worden er in 2018 in totaal acht nieuwe Euro6-trucks aangekocht. Verder ontstaan er binnenkort vier moderne, multifunctionele arbeidsplaatsen in onze lakkerij. De investeringen voor beide plannen bedragen alleen al 1,5 miljoen euro", aldus Michael Geschke, zaakvoerder van Hödlmayr Logistics Belgium.

Human ressources staan centraal

Om te kunnen voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van het autotransport, investeert men steeds meer in het eigen menselijke kapitaal en vertrouwt men op rekruteringsmaatregelen en op speciale opleidings- en bijscholingsmaatregelen.

„Onze activiteiten worden gekenmerkt door enerzijds de bijzondere goederen die vervoerd moeten worden, nl. de waardevolle nieuwe voertuigen. Anderzijds is er heel duidelijk ook het veiligheidsaspect, dat betekent dat onze medewerkers op ons, als werkgever en partner, kunnen vertrouwen. Als continu groeiend, internationaal actief familiebedrijf kunnen we hen de stabiele fundering bieden die in een periode van continue verandering zo dringend nodig is“, benadrukt Michael Geschke en vult aan: „Met E-mobiliteit komen er verdere nieuwe en spannende uitdagingen op onze medewerkers af.“

Hödlmayr Logistics Belgium

Hödlmayr Logistics Belgium is een dochteronderneming van Hödlmayr International AG en met 170 medewerkers één van de grootste werkgevers in het departement voertuiglogistiek in België. Het bedrijf beschikt over 78 gespecialiseerde voertuigen voor het transport van voertuigen en transporteert jaarlijks 415.000 voertuigen. De opslagcapaciteit bedraagt 132.000 m2, dat zijn ongeveer 5.200 standplaatsen - op 50 procent van het dakoppervlak liggen er zonnepanelen en die voorzien 1.200 huishoudens in Tongeren van stroom. De omzet van de Hödlmayr-dochter bedraagt 38 miljoen euro (2017).

Hödlmayr International AG

Hödlmayr International AG is een internationaal actief familiebedrijf uit Schwertberg (Oostenrijk) met voertuiglogistiek als kerncompetentie. Het bedrijf is gespecialiseerd in de volledige toevoerketen - van de overdracht van de voertuigen af fabriek/ingangshaven tot de levering aan de voertuighandelaar/vlootbezitter. Jaarlijks worden er ongeveer 1,75 miljoen voertuigen geleverd. Hödlmayr International AG en haar dochterfirma's in 16 landen bieden tewerkstelling aan1.800 medewerkers. In totaal beschikt de groep over 780 gespecialiseerde voertuigen voor transport van voertuigen, 12 gesloten treinsystemen alsook een opslagruimte van ongeveer 1,1 miljoen vierkante meter voor ong. 50.000 voertuigen.
De omzet van het bedrijf bedroeg in het voorbije jaar 275 miljoen euro.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel