PeopleWare-developers ontwikkelen een betere conditie via Ready2Improve-project

Softwareontwikkelaars wandelen samen afstand Lier-Vietnam

Lier, 7 september 2021 - Belgische softwareontwikkelaar PeopleWare liet z’n developers de voorbije zomer ook hun fysieke capaciteiten ontwikkelen. Via het ‘Ready2Improve’-programma kregen medewerkers een trainingsschema op maat. Met dat initiatief wil PeopleWare de fysieke en mentale gezondheid van medewerkers ondersteunen en versterken. Wie op het einde van de zomer het meeste persoonlijke vooruitgang boekte, werd beloond met een beker.

Ready2Improve is een Belgisch coachingsbedrijf dat bedrijven helpt om als groep de fysieke gezondheid op te krikken. Op basis van de huidige conditie wordt er voor elke deelnemer een persoonlijk trainingsschema opgesteld rekening houdend met de individuele doelstellingen.

Roze Mars
Softwareontwikkelaar PeopleWare zette de stap naar Ready2Improve na enkele deelnames aan De Roze Mars van Pink Ribbon, voor wie PeopleWare vorig jaar het softwareplatform ontwikkelde. “Onze deelname aan De Roze Mars zorgde voor een enorm positieve, sportieve vibe bij de medewerkers”, herinnert Niels Bartholomeus, account manager bij PeopleWare zich. “Na afloop van de actie daalde het enthousiasme maar vooral de motivatie om te blijven bewegen. Versterkt door de impact van de coronapandemie en thuiswerk, merkten we dat de sportieve dynamiek opnieuw aangewakkerd moest worden. We gingen in zee met Ready2Improve om ons te helpen met het verbeteren van de fysieke en de mentale gezondheid van onze medewerkers.”

Meten is weten
Bij de start van het traject werd een meetmoment georganiseerd. Naast het gewicht en vetpercentage werd ook de fysieke conditie getest tijdens een inspanningstest. Op basis van die resultaten kregen alle deelnemers een trainingsschema met daarin de wekelijkse beweegmomenten. PeopleWare investeerde ook in credits die de deelnemers konden gebruiken om sessies te volgen rond verschillende thema’s zoals voeding- en slaapadvies, mentale gezondheid of stoppen met roken.

Op het einde van het traject vond opnieuw een meetmoment plaats waarbij de resultaten vergeleken werden met de startcijfers. In totaal namen 35 werknemers van PeopleWare deel aan het Ready2Improve-traject, goed voor zo’n 60% van het personeelsbestand. Na twaalf weken steeg de algemene conditie met 16%, de sportconditie met 38%, de vitaliteit met 15% en de welzijnsscore 25%. In totaal werd 12.225 kilometer gewandeld, goed voor de afstand Lier - Vietnam. David Van Keer boekte het beste persoonlijke resultaat.

“Iedereen heeft gigantische stappen voorwaarts gezet qua mentale en fysieke gezondheid. We hebben een momentum gecreëerd bij onze software developers, die van nature uit veel tijd zittend aan hun bureau doorbrengen. Hun levensstijl is verbeterd. Ze eten bewuster, bewegen meer en daardoor voelen ze zich gewoon beter", merkt Niels.

We hebben een momentum gecreëerd bij onze software developers, die van nature uit veel tijd zittend aan hun bureau doorbrengen. Hun levensstijl is verbeterd. - Niels Bartholomeus, account manager PeopleWare

 

Activiteiten
Ook nu nog zet een groep van medewerkers zit continu in om nieuwe sportieve acties op touw te zetten. “We organiseren verschillende activiteiten, zoals ‘Train with a colleague’ om mensen te motiveren samen te sporten, of ‘De zotte duizend’ waarbij we op één week gezamenlijk duizend kilometers aflegden op verschillende manieren. Ik startte zelf ook een mountainbike-groepje op met wie ik elke woensdag een ritje doe. Dat zorgt opnieuw voor een toffe dynamiek.”

Fitste bedrijf
Begin september zette PeopleWare de eindsprint naar een slotmoment in tijdens de jaarlijkse ‘healthy’ PeopleWare-barbecue met een prijsuitreiking voor de medewerkers die tijdens het traject de meeste vooruitgang boekten. Voor PeopleWare stopt het verhaal hier echter niet. “Ook in de herfst- en wintermaanden plannen we tal van activiteiten om alle inspanningen niet verloren te laten gaan. We willen het fitheidsniveau behouden. “

Over PeopleWare
PeopleWare ontwikkelt software op maat voor bedrijven en organisaties binnen diverse sectoren. Het IT-bedrijf heeft sterke expertise in AWS en Azure cloudontwikkeling, .Net, Java, Javascript en Delphi. PeopleWare werd opgericht in 1994, stelt 65 mensen tewerk en heeft kantoren in Lier en Hasselt. Meer lezen? Surf naar PeopleWare.be.

Het team van PeopleWare wandelde op twaalf weken in totaal de afstand van Lier tot Vietnam.
Het team van PeopleWare wandelde op twaalf weken in totaal de afstand van Lier tot Vietnam.
Niels Bartholomeus (links) met de beste improvers en de rest van het kernteam.
Niels Bartholomeus (links) met de beste improvers en de rest van het kernteam.
Danny Van den Wouwer, David Van Keer en Peter Marien boekten de meeste sportieve vooruitgang.
Danny Van den Wouwer, David Van Keer en Peter Marien boekten de meeste sportieve vooruitgang.
Mattias Goossens

Mattias Goossens

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be