Pelican Rouge Coffee Roasters behaalt Ecovadis Gold Medal

Onderscheiding benadrukt inzet voor duurzaamheid in de koffie-industrie

Boom, 16 Oktober 2023 - Pelican Rouge Coffee Roasters, een toonaangevende speler in de productie van premium koffie, mocht een prestigieuze Ecovadis Gold Medal in ontvangst nemen. Deze onderscheiding bevestigt de toewijding aan duurzame werkmethoden en verantwoordelijke sourcing van Pelican Rouge.

Ecovadis, het wereldwijd erkende beoordelingsplatform voor duurzaamheid, evalueert bedrijven op basis van hun prestaties op het gebied van milieu, maatschappij en ethiek. De gouden medaille is een erkenning voor de uitzonderlijke inzet van Pelican Rouge Coffee Roasters op het gebied van duurzaamheid en plaatst de koffiebranderij in de toplaag van ecologisch verantwoorde bedrijven.

In een uitgebreide beoordeling heeft Pelican Rouge laten zien uitstekend te scoren op gebieden zoals milieubelasting, eerlijke arbeidspraktijken en mensenrechten, ethisch verantwoord inkopen en duurzaam produceren. Deze erkenning weerspiegelt de voortdurende inspanningen van het bedrijf om zijn ecologische voetafdruk te minimaliseren en een positieve impact te leveren op de gemeenschappen die het onderhoudt. In 2022 lanceerde Pelican Rouge Coffee met trots zijn volledig duurzame koffielijn en zette daarmee een nieuwe standaard voor milieubewuste koffieproductie.

"We zijn vereerd om de Ecovadis Gold Medal te ontvangen," zegt Chris Kreyenberg, Managing Director bij Pelican Rouge Coffee Roaster. "Deze prestatie onderstreept onze niet-aflatende toewijding aan duurzaamheid en verantwoordelijke werkmethoden. Wij geloven dat elk kopje Pelican Rouge-koffie niet alleen een uitzonderlijke smaak moet leveren, maar ook onze toewijding aan een duurzamere toekomst moet belichamen."

Pelican Rouge Coffee Roasters kijkt ernaar uit om voort te bouwen op deze prestatie, de weg te blijven wijzen in duurzame koffieproductie en positieve verandering binnen de industrie te inspireren.

 

Over Pelican Rouge Coffee Roasters
Pelican Rouge Coffee Roasters (PRCR) is onderdeel van Selecta Group. Als koffiebrander met meer dan 150 jaar vakmanschap is PRCR een specialist in het branden en verpakken van koffie en instant ingrediënten. Met een groot netwerk van distributeurs is PRCR actief in 65 landen en levert het ook private label koffie en ingrediënten voor de capsulemarkt. PRCR is voor het 5e jaar op rij met goud beoordeeld door Ecovadis, een wereldwijd erkende standaard voor duurzaamheid en transparantie in toeleveringsketens. Ga voor meer informatie naar www.pelicanrougecoffeeroasters.com

Over Selecta Group ​
​Selecta Group, met haar hoofdkantoor in Zwitserland sinds 1957, is een FoodTech-bedrijf met een toonaangevend route gebaseerd, zelfbedieningsdistributienetwerk in Europa, dat innovatieve convenience foodservices en kwaliteitskoffiemerken van wereldklasse aanbiedt op de werkplek en in openbare ruimtes. Selecta is actief in de FoodTech-business en werkt voortdurend aan nieuwe innovaties en oplossingen. Dagelijks serveren ze premium koffie en dranken, snacks en verse maaltijden aan meer dan 10 miljoen mensen in 16 landen in Europa. Met een jaarlijkse omzet van 1,2 miljard euro hebben ze hun succes te danken aan hun ca. 6.500 hoogopgeleide, toegewijde en gepassioneerde medewerkers die zich elke dag inzetten om miljoenen momenten van vreugde te creëren voor hun klanten en consumenten. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van de manier waarop het bedrijf zakendoet, gericht op de belangrijkste gebieden waarin ze een positief verschil kunnen maken. Ga voor meer informatie naar www.selecta.com.

Caitlin Muyllaert

Caitlin Muyllaert

PR Consultant, Evoke

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be