Rittal lanceert nieuwe montagerail voor AX-serie van behuizingssytemen

Verbeterd draagvermogen en extra ruimte gecombineerd met eenvoudige en precieze montage

Lokeren, 05 mei 2022 - Rittal, wereldspeler op het vlak van behuizingstechniek en IT-infrastructuur, lanceert een nieuwe montagerail voor zijn AX-reeks van compacte behuizingssystemen. Die ogenschijnlijk kleine upgrade door Rittal betekent toch een wereld van verschil voor het dagelijkse werk van paneelbouwers en schakelkastfabrikanten. De nieuwe montagerail heeft een verbeterd draagvermogen en biedt zowel een betere toegang voor installateurs in de kast als ruimte voor extra componenten. Bovendien kan de rail eenvoudig, precies en stabiel worden gemonteerd, zonder dat er geboord moet worden.

De montage in compacte behuizingen kan zeer tijdrovend en gecompliceerd zijn. Vaak zijn mechanische bewerkingen zoals boren nodig om componenten buiten de montageplaat te bevestigen, bijvoorbeeld aan de zijwanden. Dat verlaagt niet alleen de beschermingsklasse van de behuizing, maar brengt ook aanzienlijke montage-inspanningen en kosten met zich mee. Bovendien is de beschikbare montageruimte in de behuizing vaak beperkt of is het onmogelijk om bestaande montagevlakken te gebruiken.

Uiteenlopende toepassingen
Als oplossing biedt Rittal nu een nieuwe rail voor de binnenmontage met een verbeterd draagvermogen, die eenvoudig, nauwkeurig en stabiel kan worden gemonteerd, en dat zonder boren. Met de versterkte rail zijn de meest uiteenlopende toepassingen mogelijk, dankzij de geïntegreerde montagepunten in de zijwanden van de AX, waarin de rail met schroeven aansluitend kan worden bevestigd. De interne installatierail is nog beter bestand tegen de trillingen die optreden tijdens het transport of bij de bediening van machines. Het resultaat is dat nu meer elektrotechnische componenten gemakkelijk, snel en met hoge stabiliteit buiten de montageplaat in de compacte AX-behuizing kunnen worden geïnstalleerd.

UL-conformiteit
Bovendien betekent eenvoud ook meer efficiëntie: Gaten die door boren worden gemaakt, hoeven niet te worden afgebraamd, geschilderd en afgedicht, wat allemaal tijd, moeite en geld bespaart, evenals onenigheid over de vraag of de beschermingscategorie behouden blijft. Accessoires zoals deurschakelaars, deurstijlen, kabeldoorvoeringen, klemstrips of kastverlichting kunnen direct aan de montagerail worden bevestigd, zonder dat de kast bewerkt hoeft te worden. Dat betekent ook dat UL-conformiteit voor de Amerikaanse markt is gegarandeerd.

Een ander voordeel is dat in combinatie met de AX-basisconfiguratierail ook accessoires zoals een montagechasis, kabelklemrails of steunrails uit de VX25-serie kunnen worden gebruikt, dankzij de voorgedefinieerde afstand tussen de rails.

Over Rittal
Rittal, met hoofdkantoor in Herborn, Duitsland, is een toonaangevende wereldwijde leverancier van oplossingen voor industriële behuizingen, energiedistributie, klimaatbeheersing en IT-infrastructuur, evenals software en diensten. Systemen van Rittal worden ingezet in meer dan 90 procent van alle industrieën over de hele wereld, waaronder machinebouw en installatietechniek, voedsel en dranken en IT en telecommunicatie.

Het productportfolio van de internationale marktleider omvat configureerbare behuizingen, met gegevens die beschikbaar zijn voor het gehele productieproces. Slimme Rittal koelsystemen, met tot 75 procent lager stroomverbruik en een groot koolstofdioxidevoordeel maken voorspellend onderhoud en onderhoud mogelijk. Het aanbod omvat ook innovatieve IT-producten, van IT-racks en modulaire datacenters, tot edge- en hyperscale computing-oplossingen.

Toonaangevende softwareleveranciers Eplan en Cideon ondersteunen de waardeketen en bieden interdisciplinaire engineeringoplossingen, terwijl Rittal Automation Systems oplossingen biedt voor schakelapparatuur. Binnen Duitsland kan Rittal producten op aanvraag binnen 24 uur leveren – met precisie, flexibiliteit en efficiëntie.

Rittal, opgericht in 1961, is het grootste bedrijf in de door de eigenaar geëxploiteerde Friedhelm Loh Group. De Friedhelm Loh Group is wereldwijd actief, met 12 productielocaties en 96 internationale dochterondernemingen. Het heeft ongeveer 12.100 werknemers en boekte een omzet van € 2,6 miljard in het fiscale jaar 2019. In 2020 wordt het familiebedrijf door het Top Employers Institute voor het twaalfde jaar op rij uitgeroepen tot een van de grootste werkgevers van Duitsland. In datzelfde jaar werd de Friedhelm Loh Group voor het vijfde jaar op rij verkozen tot een van de beste aanbieders van beroepsopleiding.

Voor meer informatie, bezoek www.rittal.com en www.friedhelm-loh-group.com.

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be