Partnerecosysteem van Siemens Xcelerator uitgebreid met Asset Monitoring van Maschinenfabrik Reinhausen

  • Maschinenfabrik Reinhausen (MR) breidt als gecertificeerde Siemens Xcelerator-partner Electrification X Asset Management uit met toepassingen voor conditiemonitoring en beheer van transformatoren en schakelapparatuur
  • Klanten kunnen voortaan gebruik maken van een performant cloudgebaseerd SaaS-aanbod (Software-as-a-Service) voor het beheer van het volledige installatiepark van schakelapparatuur en transformatoren
  • Siemens bevestigt hiermee de ambitie om klanten te ondersteunen met innovatieve digitale oplossingen die de efficiëntie, veerkracht en duurzaamheid versnellen met het oog op een succesvolle energietransitie

Huizingen, 30 april 2024 - Siemens Smart Infrastructure breidt het partnerecosysteem van Siemens Xcelerator uit met het TESSA® APM-portfolio van Maschinenfabrik Reinhausen voor conditiemonitoring en beheer van transformatoren en schakelapparatuur.

Deze nieuwe toevoeging aan het aanbod betekent een belangrijke stap voorwaarts in de levering van compleetoplossingen voor netbeheer, waardoor energiebedrijven een ongeëvenaarde transparantie en conditiemonitoring van hun installatiepark kunnen realiseren. De toepassingen voor het monitoren van schakelapparatuur en transformatoren zullen integraal deel uitmaken van Electrification X Asset Management, behorend tot het Siemens Xcelerator-portfolio, een open digitaal bedrijfsplatform dat klanten ondersteunt bij de eenvoudigere en schaalbare versnelling van hun digitale transformatie.

Deze laatste uitbreiding komt er op een kritiek moment, nu energiebedrijven wereldwijd worstelen met de uitdagingen van verouderende infrastructuur, stijgende lasten en de noodzaak van snelle digitalisering om de veerkracht van hun gedistribueerde netwerken te versterken en zo milieu- en cyberbeveiligingsbedreigingen het hoofd te bieden.

“De digitalisering van energiedistributie, automatiseringssystemen en netwerken brengt heel wat voordelen met zich mee. Het leidt niet alleen tot aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen, maar het zorgt ook voor een significante verhoging van de efficiëntie en betrouwbaarheid", aldus Stephan May, CEO Electrification and Automation bij Siemens Smart Infrastructure. “Door TESSA® APM van Machinenfabrik Reinhausen aan ons open ecosysteem toe te voegen, kunnen klanten voordeel halen uit een uitgebreid aanbod van AI-ondersteund assetbeheer. Deze laatste nieuwe stap om de conditiebewaking en het beheer van transformatoren en schakelapparatuur in Electrification X Asset Management te integreren, vormt een demonstratie van onze voortdurende verbintenis voor duurzame innovatie.”

De naadloze integratie van TESSA® APM in Electrification X Asset Management, biedt klanten voortaan één uniform overzicht van hun volledige onderstation en de kans om een proactieve beheers- en onderhoudsstrategieën te ontwikkelen. Door de kracht van SaaS en AI-ondersteunde technologieën te benutten, kunnen de oplossingen van Siemens toepassingsgerichte inzichten aanreiken en zo helpen om risico's tot een minimum te beperken en prestaties te optimaliseren.

Wilfried Breuer, CEO van Maschinenfabrik Reinhausen GmbH ziet het als volgt: “De integratie van TESSA® APM en Electrification X Asset Management zorgt ervoor dat klanten de prestaties van het volledige onderstation in alle transparantie kunnen volgen door middel van één enkele glazen cockpit, waardoor beginnende storingen vroegtijdig geïdentificeerd en ongeplande stroomonderbrekingen vermeden kunnen worden. Het partnerecosysteem van Siemens Xcelerator biedt klanten de voordelen van geïntegreerde, geteste en gecertificeerde modulariteit en combineert de best-in-class TESSA® APM-functionaliteit van Maschinenfabrik Reinhausen met de innovatie van Electrification X van Siemens.”

Meer info vindt u op de perswebsite van Siemens.

 

Siemens Smart Infrastructure (SI) geeft vorm aan de markt voor intelligente, aanpasbare infrastructuren voor vandaag en voor de toekomst. SI wil de kritieke uitdagingen van verstedelijking en klimaatverandering aanpakken door energiesystemen, gebouwen en industriële sectoren met elkaar te verbinden. Siemens Smart Infrastructure biedt klanten een omvattend end-to-end-portfolio uit één hand - met producten, systemen, oplossingen en diensten vanaf het punt van energieopwekking tot het punt van energieverbruik. Met een steeds sterker gedigitaliseerd ecosysteem helpt SI-klanten om succesvol te zijn en gemeenschappen om vooruitgang te boeken, en draagt hierdoor bij tot de vrijwaring van onze planeet. Het internationale hoofdkantoor van Siemens Smart Infrastructure is gevestigd in Zug, Zwitserland. Op 30 september 2022 had de onderneming wereldwijd zo’n 72.700 medewerkers in dienst.

Siemens AG (Berlijn en München) is een technologieonderneming met focus op de domeinen industrie, infrastructuur, transport en gezondheidszorg. Van zuinige en ecologische fabrieken, veerkrachtige toeleveringsketens en slimmere gebouwen en stroomnetten tot groenere en comfortabelere vervoersoplossingen en geavanceerde gezondheidszorg, ontwikkelt de onderneming doelgerichte technologie die voor haar klanten meerwaarde creëert. Door de reële en digitale wereld te combineren, biedt Siemens haar klanten mogelijkheden om hun bedrijfssectoren en markten te transformeren en hen zo te helpen het dagelijkse leven van miljarden mensen te verbeteren. Siemens heeft ook een meerderheidsparticipatie in de beursgenoteerde onderneming Siemens Healthineers, een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie die vormgeeft aan de toekomst van de gezondheidszorg. Hiernaast behoudt Siemens een minderheidsparticipatie in Siemens Energy, een wereldleider op het gebied van elektriciteitstransmissie en -productie. In boekjaar 2022, afgesloten op 30 september 2022, genereerde de Siemens-groep een omzet van € 72,0 miljard en een nettowinst van € 4,4 miljard. Op 30 september 2022 had de onderneming wereldwijd zo’n 311.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium
Caitlin Muyllaert

Caitlin Muyllaert

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be