Pagnotta is eerste Belgische autodealer van Chery 

Chinese autogigant plant aanwezigheid in alle provincies voor automerken OMODA en JAECOO

Genk, 12 april 2024 – Het Limburgse familiebedrijf Pagnotta is al meer dan een halve eeuw de referentie voor Italiaanse merken. Later dit jaar komen daar de Chinese merken OMODA en JAECOO bij. Daarmee is Pagnotta de eerste Belgische dealer van Chery. Op termijn plant Chery samenwerkingen met autodealers in alle Belgische provincies, om zo een sterke lokale verankering uit te bouwen.

Pagnotta werd in 1959 opgericht in Eisden. Intussen zit de derde generatie mee achter het stuur. Deze zomer breidt het aanbod verder uit met de automerken OMODA en JAECOO. Zo wordt Pagnotta de eerste autodealer in België die de merken van Chery in de etalage heeft staan.

“Om onze klanten nog beter te kunnen begeleiden en nieuwe mogelijkheden te bieden, zijn we trots om als eerste Belgische dealer de merken OMODA en JAECOO te verdelen. Net als Chery willen we actief bijdragen aan innovatie binnen de sector, zeker met het oog op elektrificatie”, stelt Paolo Pagnotta, Zaakvoerder bij Pagnotta. "Chery is een automobielgigant die een eigen aanwezigheid zal hebben op de Europese - en dus ook Belgische - markt naast het reeds bestaande R&D centrum in Duitsland. Ze hebben gekozen voor een distributiekanaal waarbij de klant centraal staat in tegenstelling tot andere merken die de laatste jaren meer afstand nemen van hun eindklant. Bovendien dekt het vooruitstrevende aanbod de verschillende marktsegmenten, voor ons beslissende argumenten.”
Paolo Pagnotta, Zaakvoerder bij Pagnotta
Paolo Pagnotta, Zaakvoerder bij Pagnotta

Belgische aanwezigheid

De lancering in Limburg is een eerste stap in de Belgische uitrol van Chery. De Chinese autogigant streeft dit jaar naar dertig verkooppunten in heel België. Die uitrol is strategisch gepland om tegemoet te komen aan de behoeften van Belgische bestuurders die kennis willen maken met de vooruitstrevende merken OMODA en JAECOO.

“Chery streeft naar betrouwbare lokale samenwerkingen, met als doel om een uitstekende dienst na verkoop en klantenbescherming aan te bieden. Met uitzonderlijke wagens, een snelle levering en een kwalitatieve service, wil Chery op duurzame wijze actief zijn op de Europese markt”, stelt Derek Du, Managing Director Benelux van Chery. “We plannen bovendien om snel een Belgisch kantoor te openen.”
Derek Du, Managing Director Benelux van Chery
Derek Du, Managing Director Benelux van Chery

Garantie

Een troef van zowel OMODA en JAECOO is de garantie van 7 jaar of 150.000 kilometer, met een verlengde garantie van 8 jaar op de batterij van de elektrische modellen. Chery streeft naar een efficiënte logistiek en beperkt het aantal opties, al zijn er voldoende mogelijkheden om wagens te personaliseren via kleurkeuzes en twee uitvoeringen: comfort en luxe. Deze zijn elk uitgerust met functies die de standaard verleggen op het gebied van connectiviteit, gemak, comfort en stijl.

Over Chery
Chery Group werd opgericht in 1997 en zijn dochteronderneming, Chery Automobile, is een van China's eerste automerken in eigen beheer die meer dan een miljoen voertuigen verkocht en internationaal actief is. In 2023 groeide de verkoop van Chery Group voor het twaalfde jaar op rij, met een cumulatieve verkoop van 1.881.316 voertuigen, goed voor een groeitempo op jaarbasis van 52,6%. In januari en februari 2024 behaalde de Chery Group een gecumuleerde autoverkoop van 348.019 voertuigen, 69,5% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Op dit moment heeft de Chery Group wereldwijd meer dan 13 miljoen klanten, waaronder 3,35 miljoen internationale gebruikers. Chery beschouwt onafhankelijke innovatie als zijn kernstrategie, door een productinnovatiesysteem op te zetten met een focus op technologische R&D en een kwalitatieve gebruikerservaring. Acht grote R&D-centra, waaronder die in Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Europa, zijn met succes opgericht. Eind 2023 heeft Chery meer dan 29.000 patenten aangevraagd en meer dan 18.000 geautoriseerde patenten verkregen, waarmee het bedrijf zich in de voorhoede van de industrie positioneert. Chery is wereldwijd actief in meer dan 80 landen en regio's.

Over OMODA
OMODA verkent het slimme, elektrische autotijdperk. Het automerk is toegewijd aan het verkennen van innovaties in voertuigen en intelligente productie, intelligente auto-oplossingen en innovatie op het gebied van energie. OMODA zet zich in voor het bouwen van innovatieve bedrijfsmodellen waarin de bestuurder centraal staat, het verkennen van toekomstgerichte transporttechnologieën, het bouwen van duurzame groene ecosystemen en filantropie. OMODA streeft ernaar om wereldwijd hoogwaardige voertuigen en service aan te bieden. Momenteel verkent OMODA de nieuwe energiesector en werkt het een "Lifestyle of Health and Sustainability" (LOHAS) strategie uit die verder gaat dan auto's en tegemoetkomt aan het wereldwijde streven naar een beter leven.

Over JAECOO ​
JAECOO leidt de nieuwe stedelijke off-roadtrend met een uitzonderlijke vierwielaandrijving, opmerkelijke veiligheidsfuncties en toekomstgerichte intelligente technologieën. Het merk combineert luxe met het vakmanschap van internationale ontwerpteams, waardoor een nieuwe standaard wordt gezet voor SUV's. In de toekomst zal JAECOO duurzame ontwikkeling actief promoten, door all-road capaciteiten te combineren met nieuwe energie-oplossingen, en zo efficiëntere en milieuvriendelijkere off-road prestaties creëren om stedelingen een comfortabelere en groenere reiservaring te bieden.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be