PacketFabric breidt aanbod van SDN-diensten uit naar Europa via Colt On Demand

Reikwijdte van het Network-As-A-Service (NaaS)-platform van PacketFabric vergroot dankzij een softwaregedefinieerde interconnectiviteit met Colt

COLT.png

Brussel, 11 februari 2021 — PacketFabric, de On Demand netwerkleverancier, maakt vandaag een strategische samenwerking bekend met Colt Technology Services, wereldwijde leverancier van netwerkoplossingen met hoge bandbreedte. Het doel van de samenwerking is om het On Demand-aanbod van Colt te integreren met het Network-as-a-Service (NaaS)-platform van PacketFabric. Zakelijke klanten van PacketFabric maken zo snelle verbindingen met 100 belangrijke datacenterlocaties in Europa.

De wereldwijde klanten van PacketFabric kunnen nu in een paar minuten veilige private verbindingen opzetten met lage latency voor hun hybride clouds en backbones. Dit is mogelijk via één op één API gebaseerde interconnectiviteit met Colt. Het On Demand-platform van Colt wordt ondersteund door het krachtige Colt IQ Network, dat wereldwijd meer dan 29.000 gebouwen en 900 datacenters verbindt. Het netwerk van Colt zal de Europese reikwijdte van het geavanceerde NaaS-platform van PacketFabric aanmerkelijk vergroten. Zakelijke klanten van PacketFabric kunnen dankzij deze integratie profiteren van een ware SDN-ervaring waarbij netwerkservices in real time worden aangeleverd via een portal. Op die manier kunnen ze zich snel en flexibel aanpassen in het zeer dynamische zakelijke landschap.

Strategische partner

“Tijdens het opstellen van onze Europese expansieplannen werd duidelijk dat Colt de juiste strategische partner voor PacketFabric was”, zegt Jezzibell Gilmore, de medeoprichter en chief commercial officer van PacketFabric. “Colt is niet alleen een pionier en innovator op het gebied van connectiviteitsdiensten, maar ook een koploper in de telecomsector als het gaat om diversiteit. Als een door vrouwen opgerichte startup vinden we het inspirerend om te zien hoe Keri Gilder, de CEO van Colt, optreedt als wegvoorbereider voor vrouwen in de telecom- en IT-sector. Deze samenwerking is daarom van persoonlijke betekenis voor mij en mijn medeoprichter Anna Claiborne.” 

Keri Gilder, de CEO van Colt: “Colt wil de wereld transformeren met de kracht van connectiviteit. Deze samenwerking met PacketFabric biedt zakelijke klanten de flexibiliteit en wendbaarheid die ze nodig hebben om de zakelijke uitdagingen van dit moment de baas te worden. Bij Colt willen we niet alleen voor een verandering zorgen in de manier waarop netwerkservices worden geleverd, maar ook in de manier waarop men naar deze sector kijkt en de stemmen die daarbinnen te horen zijn. Als fervent voorvechter van vrouwen ben ik er trots op om samen te werken met een bedrijf dat door vrouwen is opgericht en door vrouwen wordt geleid. Ik zie deze samenwerking als een voorbeeld van de vele manieren waarop wij innoveren en de netwerken van morgen vandaag al beschikbaar maken voor onze wereldwijde klanten.”

“Volgens het ‘Global Data Center & Colocation Report’ van Structure Research zal de markt voor interconnectiviteit in de Europese Unie blijven groeien, zowel qua omzet als het aantal spelers. Dat zijn mooie vooruitzichten voor onze samenwerking en onze gezamenlijke zakelijke klanten”, zegt Anna Claiborne, medeoprichter en senior vice president Product & Engineering van PacketFabric.

Het Colt IQ Network verbindt datacenters in de belangrijkste zakelijke knooppunten van Europa, Azië en Noord-Amerika. Het Network-as-a-Service (NaaS)-platform van PacketFabric biedt orkestratie van netwerkservices, waarborgt de beschikbaarheid van verbindingen tussen colocatiefaciliteiten en clouds en voorziet in interconnectiviteit met private netwerken. PacketFabric werd recentelijk bekroond met de ‘2020 Fierce Telecom Innovation Award for Cloud Services’. Het werd door Gartner uitgeroepen tot ‘2020 Cool Vendor in Enhanced Internet Services and Cloud Connectivity’ en door CRN aangemerkt als een van de ‘10 Hottest Networking Startups of 2020’.

Over PacketFabric

PacketFabric geeft een nieuwe invulling aan zakelijke gegevensoverdracht door het automatiseren van diensten voor netwerkconnectiviteit. Het maakt daarvoor gebruik van een volledig geautomatiseerde, op SDN gebaseerde netwerkarchitectuur en uiterst geavanceerde optische en packet switching-technologie. PacketFabric maakt daarmee dynamische, real-time connectiviteitsdiensten mogelijk tussen meer dan honderd strategische colocatiefaciliteiten in diverse wereldwijde markten. Zijn Network-as-a-Service (NaaS)-platform zorgt voor simpele, kostenefficiënte en schaalbare netwerkimplementaties met zijn geavanceerde application program interface (API) en internetportal. PacketFabric is bekroond met de ‘2020 Fierce Telecom Innovation Award for Cloud Services’. Het werd door CRN uitgeroepen tot een van de ‘10 Hottest Networking Startups of 2020’ en door Gartner aangemerkt als ‘2020 Cool Vendor in Enhanced Internet Services and Cloud Connectivity’. Investeerders in PacketFabric zijn onder meer NantWorks en Digital Alpha Advisors. Ga voor meer informatie naar packetfabric.com.

Over Colt 

Colt richt zich op de kracht van connectiviteit om de manier waarop de wereld werkt te transformeren. Het Colt IQ Netwerk verbindt meer dan 900 datacenters in de grootste zakencentra van Europa, Azië en Noord-Amerika. Er zijn inmiddels meer dan 29.000 aangesloten gebouwen en dat aantal groeit nog steeds. Colt begrijpt waar zakelijke connectiviteit aan moet voldoen, als fundament voor het succes van haar klanten. De high-performance en high-bandwidth oplossingen worden ontwikkeld vanuit Colt’s missie om het meest klantgerichte bedrijf in de sector te zijn. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties verspreid over meer dan 210 steden in meer dan 30 landen. Colt is erkend als innovator en pionier op het gebied van software defined networks (SDN) en network function virtualization (NFV). Colt is een privaat bedrijf en een van de financieel gezondste bedrijven in de sector en biedt de beste klantervaring tegen een competitieve prijs. Bezoek voor meer informatie www.colt.net.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be