Oude smartphone verkopen? Met deze tips lukt het wél!

Technologiebedrijf Swappie biedt een eenvoudig, snel en veilig verkoopproces van oude iPhones

Brussel, 19 januari 2021 – Meer mensen dan ooit tevoren verkopen hun oude telefoon. In plaats van hem doelloos in een lade te laten liggen, kunnen ze zo nog wat geld verdienen aan een toestel dat toch niet langer gebruikt wordt. Volgens een recent onderzoek van Swappie, Europa’s leidinggevend technologiebedrijf voor refurbished iPhones, stijgt tegelijk het aantal mensen die opgeknapte tweedehands telefoons kopen. Maar waar let je best op tijdens het verkoopproces van je oude telefoon?

Een oude smartphone verkopen levert niet alleen een mooie cent op, maar is ook goed voor het milieu. Het zorgt voor minder afval en bespaart energie, grondstoffen en waardevolle materialen zoals koper, zilver en zelfs goud die nodig zijn bij de productie van nieuwe smartphones. De oude telefoon moet wel in goede staat en best geen al te oud model zijn.

De juiste doorverkoper vinden

Iedere doorverkoper van mobiele telefoons is anders. Om een lange en moeizame verkoopprocedure te vermijden, is het van belang om rekening te houden met de volgende drie eigenschappen.

1) Eenvoudig en snel

Een telefoon verkopen zou een fluitje van een cent moeten zijn. Vergelijk daarom het verkoopproces van verschillende bedrijven en kies de eenvoudigste waarbij de betaling in een handomdraai gebeurt. Daarnaast vormt ook een goede klantenservice de hoeksteen van het succes voor elke reseller van mobiele telefoons. 

2) Veilig en professioneel

Ga na of het verkoopproces veilig afgehandeld wordt door experts uit de branche en of hiervoor met een betrouwbaar koeriersbedrijf gewerkt wordt. Een bankoverschrijving blijft de veiligste en snelste manier om de betaling te voldoen. Daarnaast kan de reputatie van een bedrijf vaak gemeten worden via onafhankelijke reviews online. In het beste geval heeft de reseller ook meerdere jaren ervaring in de markt. Over het algemeen zijn bedrijven die groei ervaren en een sterke internationale aanwezigheid hebben, uitstekende keuzes. Onthoud daarnaast dat gedegen resellers hun beleid voortdurend aanpassen aan markttrends en -veranderingen. 

3) Billijk

Controleer of de reseller een eerlijke marktwaarde betaalt voor gebruikte telefoons door online prijzen te vergelijken op basis van het model en de staat van de telefoon. Bestudeer bijvoorbeeld de prijzen die verschillende doorverkopers bieden of maak zelf een inschatting op basis van de actuele nieuwprijs. 

Maak je telefoon verkoopklaar

Naast de selectie van een geschikte doorverkoper is het ook belangrijk om zelf je telefoon volledig verkoopklaar te maken, om zo je privacy te garanderen. De volgende drie stappen zijn hierbij essentieel:

  1. Zeg het abonnement bij de vorige telefoon op om doorlopende kosten te voorkomen.
  2. Verwijder alle opgeslagen informatie, zoals contacten en persoonlijke gegevens, uit het geheugen van de telefoon.
  3. Haal de simkaart uit de telefoon en bewaar die op een veilige plek of knip die door.

Verkoopproces bij Swappie

De verkoop van oude telefoons krijgt grotere bekendheid en wint vertrouwen dankzij de intrede van meer professionele spelers op de markt. Technologiebedrijf Swappie is actief in België en verkoopt niet alleen refurbished iPhones, maar werpt zich ook op als aankoper van oude iPhones. 

Janne Korpela, Country Manager van Swappie: “Om je telefoon te verkopen aan Swappie hoef je enkel de volgende drie stappen te doorlopen: je vult het online verkoopformulier in, verpakt de telefoon zorgvuldig en plant een afhaalmoment of brengt je pakket naar een DHL-servicepunt. Vervolgens worden de telefoons binnen twee à drie werkdagen geïnspecteerd en indien die inspectie positief is, ontvang je via een bankoverschrijving een eerlijke, vooraf afgesproken prijs voor jouw oude telefoon. Een simpele manier dus om geld te verdienen én te zorgen voor een schonere wereld.”
Janne Korpela, Country Manager van Swappie
Janne Korpela, Country Manager van Swappie

Over Swappie

Swappie is de grootste Europese online winkel die refurbished iPhones verkoopt en is ook actief in België. Het bedrijf is momenteel actief in 15 Europese landen en groeide in 2020 sterk met een omzet van 98 miljoen euro, tegenover 31 miljoen een jaar eerder. Sinds de oprichting in augustus 2016 is Swappie uitgegroeid tot een van de meest innovatieve en snelst groeiende startups van Europa. Swappie streeft ernaar om refurbished consumentenproducten mainstream te maken en wil zo werken aan een duurzamere wereld. Door alle toestellen professioneel op te knappen in de eigen fabrieken, kan Swappie iPhones die als nieuw werken aanbieden tegen een veel lagere prijs.

Bekijk het volledige assortiment van Swappie hier. Volg Swappie op Instagram en YouTube voor meer informatie. 

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be