OREA Capital eerste CO2-neutrale financiële instelling in Luxemburg

OREA Capital is een onafhankelijke vermogensbeheerder voor zowel private klanten als institutionelen. Orea behaalde het ESR-label (Entreprise Socialement Responsable) en is al sinds de oprichting sterk begaan met het minimaliseren van de milieu-impact van zijn activiteiten. Bewijs daarvan zijn o.a. het SuperDrecksKëscht kwaliteitslabel (label m.b.t. afvalbeheer) en allerhande maatregelen om zijn milieu-impact en energieverbruik te reduceren. Zo werd recent een volledige relighting doorgevoerd (100% LED) en werd het volledige kantoorgebouw gerenoveerd volgens de laatste isolatienormen.

Gold standard climate project
OREA Capital besloot echter nog een stap verder te gaan en liet zijn klimaatimpact in kaart brengen door adviesbureau CO2logic. Dit geeft de financiële instelling een gefundeerde basis om verder werk te maken van CO2-reductie. De CO2-uitstoot die voorlopig nog niet vermeden kon worden, wordt gecompenseerd via het Gold Standard climate project “Safe Water Supply Eritrea”. Dit project voorkomt boskap via het opzuiveren van grondwater. Om water drinkbaar te maken, moet het immers eerst worden gekookt. Hiervoor moet dan weer hout worden gekapt om een houtvuur te doen branden. Via zijn CO2-compensatie vermeed OREA Capital een potentiële CO2-uitstoot van 53 ton CO2e.

Voorbeeld voor andere Luxemburgse bedrijven
Olivier Van Regemortel is CEO van Orea en is uiteraard verheugd met het behalen van het CO2-neutral label: “OREA Capital is de eerste financiële instelling uit Luxemburg die het label in ontvangst mag nemen. OREA draagt maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. Respect voor het klimaat en onze omgeving is dan ook een belangrijke pijler in onze visie.”

Antoine Geerinckx, oprichter van CO2Logic, vult aan: “Uiteraard zijn ook wij tevreden. We werken immers graag samen met bedrijven die werkelijk iets willen doen aan hun klimaatimpact. Ons label is een garantie dat het gecertificeerde bedrijf haar klimaatimpact kent, vermindert en niet doorschuift naar de maatschappij.”


 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be