Opzetwastafels van Duravit: voor ieder wat wils

Hoe kies je de ideale opzetwastafel voor jouw badkamer? Duravit biedt inspiratie!

Overijse, 14 november 2023 - Een glanzende keramische waskom gecombineerd met een mat gelakte wastafelonderbouw? Of liever een fluweelzacht mineraal gegoten wastafel met wandconsole in elegante houtlook? Het kan allemaal: De opzetwastafel biedt eindeloze mogelijkheden en is perfect aanpasbaar voor elk creatief badkamerontwerp. Met de hoogwaardige modellen van de designbadkamerproducent Duravit wordt jouw badkamer niet alleen uniek en stijlvol, maar ook praktisch en functioneel voor dagelijks gebruik.

Opzetwastafels nodigen je uit om jouw creativiteit de vrije loop te laten, in plaats van vast te houden aan voorgedefinieerde combinaties. Opzetwastafels, verkrijgbaar in vele nuances, vormen en materialen, gecombineerd met individuele onderbouwconstructies, laten je toe je eigen unieke ontwerpstijl te uiten.

Blikvanger

Duravit biedt een uitgebreide reeks opzetwastafels en schalen. De ronde, vooruitstekende opzetwastafel uit de Vitrium-serie van Christian Werner heeft bijvoorbeeld een fluweelzacht oppervlak van solid surface materiaal DuroCast UltraResist. De asymmetrische opzetwastafel uit de serie Cape Cod van Philippe Starck creëert met zijn organische vorm dan weer een natuurlijke maritieme flair. De elegante en filigraan opzetwastafel Luv van Cecilie Manz belichaamt Scandinavisch purisme door zachte vormen te combineren met strakke geometrieën. Optioneel kan de buitenkant van de Luv-waskom worden geglazuurd met een zijdematte afwerking in wit, grijs of zandkleur. Het contrast met de glanzend wit geglazuurde binnenkom zorgt voor een unieke look en feel. De opzetwastafels met afgeronde hoeken van de Zencha-serie van Sebastian Herkner zijn beschikbaar in vierkant of rechthoek - elk met of zonder kraanvlak in de kleuren wit, wit satijn mat, grijs satijn mat of antraciet mat. 

Bijpassende onderbouw voor perfecte eenheid

De onderbouw is het tweede essentiële element van een opzetwastafel, waarbij die ofwel de vormtaal van de wastafel volgt of net zorgt voor een spannend contrast. Het uitgebreide assortiment van Duravit biedt de ideale oplossing voor elke persoonlijke voorkeur: Naast bijpassende consoles en onderkasten in de meest uiteenlopende oppervlakken en varianten, maken unieke stenen consoles het productportfolio compleet. Zo bieden de series Vitrium, Luv en Zencha ook bijpassende onderstellen met een overvloed aan opties, waaronder echt houtfineer, diverse houtdecoroppervlakken en glanzende of matte meubels met een gesloten oppervlak om vochtinfiltratie te voorkomen. De materiaalcombinatie van de keramische opzetwastafels uit de Qatego-serie, ontworpen door Studio FA Porsche, in combinatie met de zacht gepolijste natuurstenen consoles van Carrara-marmer, Travertin of Lavica-steen, creëren vervolgens een uitzonderlijk hoogwaardige en natuurlijke sfeer in de badkamer.

Qatego - Studio FA Porsche
Qatego - Studio FA Porsche

Unieke afwerkingen en doordachte details

Duravit legt de nadruk op details. Om storende voegen en een gebrek aan overloopbeveiliging te vermijden zorgt de producent bijvoorbeeld dat na het keramisch bakproces de opzetwastafels in een extra werkstap vlak geslepen worden, zodat ze perfect op de onderbouw aansluiten. Daarnaast maakt Duravit een perfecte harmonie in de badkamer mogelijk: de armaturenserie Wave biedt een scala aan keuzemogelijkheden en is beschikbaar in chroom- en zwartmatte oppervlakken maar ook in geborsteld brons, gepolijst goud en geborsteld roestvrij staal. De armaturen kunnen ook gecombineerd worden met accessoires uit de Starck T-collectie, die beschikbaar zijn in dezelfde afwerkingen. 

Wave ​ & Starck T
Wave ​ & Starck T

 

Over Duravit AG

Duravit AG uit Hornberg is een van de toonaangevende internationale fabrikanten van designbadkamers en is actief in meer dan 130 landen wereldwijd. Het productportfolio van de complete badkameraanbieder omvat sanitairkeramiek, badkamermeubels, douches en ligbaden, wellnesssystemen, douche-wc's, armaturen en accessoires evenals installatiesystemen van de hoogste kwaliteit. Naast haar interne ontwerpexpertise werkt Duravit bij productontwikkeling nauw samen met een internationaal netwerk van ontwerpers zoals Cecilie Manz, Philippe Starck, Christian Werner of Sebastian Herkner en Bertrand Lejoly, maar ook met getalenteerde nieuwkomers. Door de interactie van baanbrekende ontwerpen, compromisloze productuitmuntendheid, een scherp gevoel voor menselijke behoeften en verantwoord ondernemerschap, werkt Duravit ambitieus om het leven van zijn stakeholders elke dag een beetje beter te maken. Een belangrijke maatregel daarbij is de overkoepelende missie om in 2045 zonder uitzondering klimaatneutraal te zijn.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be