Op gesprek met loopbaancoach in Boekenhuis Theoria en Sacrées Sœurs

Op gesprek met loopbaancoach in Boekenhuis Theoria en Sacrées Sœurs

Coach en deelnemers maken kennis bij lokale ondernemers

Kortrijk en Menen - Voortaan kan je in de Kortrijkse boekhandel ‘Boekenhuis Theoria’ en het Meense eethuis ‘Sacrées Sœurs’ terecht voor een goed gesprek met (loopbaan)coach Lieselot Nollet. Deze formule ‘Coffee & Coach’ werd gelanceerd door professionele sparringpartner Werk met Zin om de drempel naar coaching te verlagen. Wie graag kennismaakt met coaching, kan op vrijdag 11 en 25 januari in Sacrées Sœurs en op vrijdag 4 en 18 januari in Boekenhuis Theoria bij Lieselot aan tafel schuiven. Het eerste gesprek is gratis.

Werk met Zin voorziet al jaren in kwalitatieve (loopbaan)coaching voor werknemers, zelfstandigen, studenten en organisaties. Over heel Vlaanderen brengen 26 ervaren coaches rust, helderheid en richting in vragen rond werk of studies. Dit gebeurt steeds op een menselijke en persoonlijke manier. Eén van die coaches is Lieselot Nollet. Sinds het begin van haar carrière gaat ze in gesprek met mensen, specifiek over hun job. Eerst als rekruterings- en selectieconsultant, later als senior bedrijfscoach. Deze bagage neemt ze mee als freelance loopbaanbegeleider bij Werk met Zin in de regio Kortrijk.

“Ik hou ervan om mensen te ondersteunen in de zoektocht naar een functie waarin ze gelukkig zijn en waarin ze hun talenten ten volle kunnen benutten. Veel mensen ervaren echter nog steeds een drempel om beroep te doen op een coach”, vertelt Lieselot Nollet. “Daarom werden de kennismakingssessies Coffee & Coach in het leven geroepen. Als coach is het namelijk belangrijk om dicht bij de mensen te staan. Dit concept laat ons toe om in een sfeervol en gezellig kader een eerste kennismakingsgesprek te houden.”

Unieke meerwaarde
Toen Annemie Bernaerts van Boekenhuis Theoria de vraag kreeg om deel te nemen aan Coffee & Coach, twijfelde ze niet. “Vanaf de allereerste dag voelde het Boekenhuis echt aan als een thuis. En dat thuiskomen is voor ons heel belangrijk, daarom krijgen de mensen hier alle tijd die ze willen om te lezen en een koffie of thee te drinken. Via Coffee & Coach bieden we nu een unieke meerwaarde voor de klanten die aan een nieuw hoofdstuk in hun carrière willen beginnen.”

Ook de zussen Heleen en Louise Lozie van eethuis Sacrées Sœurs zijn enthousiast. “Wij hadden alle twee een vaste job, maar in het voorjaar van 2018 beslisten we onze passie te volgen en de sprong te wagen. Wij zijn enorm tevreden met deze beslissing en willen via dit initiatief ook onze klanten de kans geven om te praten over hun carrière en hun dromen na te streven.”

In heel Vlaanderen
Geïnteresseerden kunnen niet alleen in Kortrijk en Menen maar over heel Vlaanderen kennismaken met (loopbaan)coaching. Via sociale media en haar website communiceert Werk met Zin de tijdstippen en locaties van de Coffee & Coach-sessies. Op deze consultatiemomenten is een coach zo’n twee uur te vinden in een gezellige bar in de buurt. Geïnteresseerden kunnen dan vrijblijvend en zonder afspraak mee aan tafel schuiven voor een kennismakingsgesprek van een half uur. Mogelijke thema’s zijn: work-life balance, stress, burn-out, assertiviteit op de werkvloer, starten met een eigen onderneming, studiekeuze …

Data
Lieselot is te vinden in Sacrées Sœurs in Menen op vrijdag 11 en 25 januari van 14u00 t.e.m. 16u00. Op vrijdag 4 en 18 januari kan je haar van 10u00 tot 12u00 vinden in Boekenhuis Theoria in Kortrijk.

Ymke Deprez PR Consultant, Evoke
Lieselot Nollet Loopbaancoach, Werk met Zin
Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel