Onderzoek SoftwareOne: 32% van de organisaties haalt hun financiële doelstellingen niet door gebrek aan IT-expertise

Brussel, 8 november 2023 - ​ SoftwareOne Holding AG, wereldwijd leverancier van software en cloudoplossingen, kondigt vandaag de resultaten aan van zijn Cloud Skills Gap Survey, waaruit blijkt dat 98% van de organisaties wereldwijd te maken heeft met een tekort aan IT-vaardigheden, waardoor digitale transformatieprojecten gemiddeld vijf maanden vertraging oplopen. Een derde van de bedrijven beweert dat hun financiële doelstellingen hierdoor een flinke klap krijgen. De onderzoeksresultaten zijn opgenomen in het nieuwe Cloud Skills Gap rapport.

De SoftwareOne Cloud Skills Gap Survey peilde de mening van 500 beleidsmakers op het gebied van IT (ITDM's) uit het Verenigd Koninkrijk, de Benelux, Noord-Amerika en Australië om te begrijpen hoe het tekort aan cloudvaardigheden van invloed is op IT-teams en hoe zij van plan zijn dit tekort in 2024 te bestrijden. Bijna alle IT-besluitvormers (95%) menen dat hun team negatieve gevolgen heeft ondervonden door het tekort aan cloudvaardigheden, terwijl 62% aangeeft dat hun werkdruk in de afgelopen 12 maanden is toegenomen.

In het onderzoek naar de invloed van het gebrek aan cloudvaardigheden op de resultaten van de teams kwam naar voren dat er belangrijke gebieden over het hoofd werden gezien. 43% van de respondenten merkte op dat hun organisatie moeite had om op de hoogte te blijven van beveiliging en compliance, 41% had problemen met de prestaties en uitval van applicaties en 38% miste KPI's voor het leveren van nieuwe innovaties aan het bedrijf. Een derde zei zelfs dat ze het gebruik van de cloud helemaal moesten beperken.

Als we naar de toekomst kijken, hebben de IT-besluitvormers er alle vertrouwen in dat het gebrek aan cloudvaardigheden binnen hun organisatie de komende jaren zal verbeteren, waarbij 87% zegt te geloven dat het de komende vijf jaar zal verbeteren. In de tussentijd zien de respondenten investeren in cloud managed services als de sleutel tot succes. Bijna alle respondenten (93%) zijn het ermee eens dat investeren in cloud managed services een prioriteit zal zijn in de komende 12 maanden, waarbij respondenten ook beweren dat investeren in cloud managed services de productiviteit wereldwijd met maar liefst 156% kan verhogen.

"Voor bedrijven die hun digitale transformatie willen versnellen, is het aanpakken van het gebrek aan cloudvaardigheden van cruciaal belang. We hebben gezien dat onze klanten sneller innoveren door cloud- en applicatiebeheersing, terwijl ze hun risicoprofiel verlagen", zegt Craig Thomson, Senior Vice President Cloud & Application Services bij SoftwareOne. "Ons onderzoek naar het tekort aan cloudvaardigheden maakt duidelijk hoe groot de impact hiervan is. De meerderheid van de organisaties ziet cloud managed services als een cruciale manier om de kloof te overbruggen, met de optie om deze middelen terug te schalen terwijl ze hun eigen interne capaciteiten voor de toekomst verder ontwikkelen."

Lees het volledige Cloud Skills Gap rapport hier.

 

Over SoftwareOne

SoftwareOne is een vooraanstaande wereldwijde aanbieder van software- en cloudoplossingen. Het geeft een nieuwe invulling aan de manier waarop bedrijven alles wat met de cloud te maken heeft ontwikkelen, inkopen en beheren. SoftwareOne helpt organisaties om hun workloads en applicaties naar de cloud te migreren en te moderniseren. Het maakt hen wegwijs in de wijzigingen die daarbij komen kijken en de software die hiervoor nodig is en helpt hen met het optimaliseren van hun cloudomgeving. Daarmee ontsluit SoftwareOne de werkelijke waarde van technologie. Met 8.900 werknemers en een verkoop- en distributieaanwezigheid in 90 landen biedt het organisaties toegang tot 7.500 softwaremerken. Het in het Zwitserse Stans gevestigde SoftwareOne is genoteerd aan de SIX Swiss Exchange onder het tickersymbool SWON. Ga voor meer informatie naar www.softwareone.nl.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be