Ondernemers bereiken 5,7 miljoen mensen dankzij Telenet Business-actie

‘Scoor Lokaal Met Digitaal’ is schot in de roos

Telenet Business rondt vandaag de actie ‘Scoor Lokaal Met Digitaal’ af, een initiatief waarmee het Mechelse bedrijf zoveel mogelijk Vlaamse ondernemers en KMO’s willen ondersteunen bij het online promoten van hun business. De hele maand december reed de DigiBuzz, een groot digitaal reclamebord, rond voor 200 Vlaamse ondernemingen verspreid over 25 steden en gemeenten. Daarnaast schonk Telenet Business ook een gratis Facebookcampagne én een week lang digitaal advies.

Uit GfK-onderzoek* blijkt dat nog steeds heel wat Vlaamse ondernemers niet online actief zijn. Daarom lanceerde Telenet Business de actie ‘Scoor Lokaal Met Digitaal’, een initiatief om de drempel voor ondernemers naar online aanwezigheid te verlagen. Tweehonderd ondernemers namen deel aan de actie die een schot in de roos bleek te zijn: in totaal bereikten de deelnemende ondernemers 5,7 miljoen klanten via Facebook. 16.636 personen daarvan gaven een vind-ik-leuk, goed voor een gemiddelde van 86 likes per advertentie. 1.075 mensen deelden de advertentie met hun eigen netwerk en bijna 64.000 personen klikten uiteindelijk ook door naar de websites van de ondernemers.

Bereik van 16.000 mensen
Philippe Casaert van modezaak Cassari uit Mechelen is één van de ondernemers die mocht deelnemen aan de actie en hij is heel tevreden met het resultaat: “We kregen in een mum van tijd heel wat fijne reacties op de promo van de DigiBuzz en ook de Facebookcampagne was een succes. We bereikten ongeveer 16.000 mensen. We staan versteld van de impact en laten sociale media zeker niet meer links liggen.”

“De kracht van lokaal adverteren schuilt in de combinatie van online en offline aanwezigheid van je zaak. Al te vaak zijn ondernemers echter enkel offline aanwezig. Dankzij ons initiatief hebben we heel wat ondernemers kunnen overtuigen van de mogelijkheden die sociale media bieden. We kunnen dus spreken van een geslaagde actie”, vertelt Stijn Vander Plaetse van Telenet Business.

De Digitale Versnelling
‘Scoor Lokaal Met Digitaal’ sluit aan bij De Digitale Versnelling, een campagne die in maart 2017 werd gelanceerd door Telenet Business. 15 experts worden op pad gestuurd om ondernemers en KMO’s digitaal advies te verschaffen. Intussen legden ze al meer dan 1.000 bezoeken af. Rik en Guy Heyvaert van Buen Gusto uit Dendermonde deden mee aan ‘Scoor Lokaal Met Digitaal’ en schakelden nadien de hulp in van een digitaal expert: “Wij hadden nooit gedacht dat de Facebookcampagne zo een effect ging hebben. Meteen kregen we heel wat nieuwe likes en inschrijvingen op onze nieuwsbrief. We hadden de werking duidelijk onderschat in het verleden. Dezelfde dag nog hebben we ons ingeschreven voor De Digitale Versnelling.”

* Representatief online onderzoek uitgevoerd door Gfk in opdracht van Telenet Business in januari 2017

 

Evelyne Nieuwland

Telenet Business

Isabelle Geeraerts

Telenet

Ymke Deprez

Evoke PR

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be