‘Ondernemer voor de klas’: CEO van Testo België geeft gastlessen in Gent en Aalst

Initiatief wil ondernemingszin bij jongeren aanwakkeren en hen inspireren

Ternat, 26 oktober 2023 - Drie keer per jaar organiseren het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) en de vzw Vlaamse Jonge Ondernemingen (VLAJO) een reeks gastlessen onder de noemer ‘Ondernemer voor de klas’. In het kader daarvan ging Jeroen Van Der Kelen, CEO van Testo België, telkens twee uur voor de klas staan: eenmaal in de Gentse Sint-Bavohumaniora, en eenmaal in het Aalsterse GO! Atheneum. Voor een keer ging het daarbij niet over de meetoplossingen van Testo.

Ondernemers en bedrijfsleiders, maar ook young potentials en ondernemende werknemers: zij zijn welkom in het secundair en hoger onderwijs om er in dialoog te gaan met leerlingen, te vertellen over wat ze doen, en hun passie, expertise en ervaring te delen. De bedoeling daarbij is om hen een kijkje te geven in het bedrijfsleven, maar ook hun ondernemingszin te prikkelen.

Van theorie naar praktijk met concrete situaties en vraagstukken

Welke jobs er bestaan in bedrijven, waar werkgevers naar zoeken in kandidaten, over welke skills een ondernemer moet beschikken, maar ook de visie, missie en strategie van een bedrijf, het businessplan en de jaarrekening… Alles komt aan bod!”, vertelt Jeroen Van Der Kelen, CEO van Testo België. Leerlingen leren op school misschien wel het een en ander over die zaken, maar vaak blijft dat nogal theoretisch. Door vanuit mijn eigen ervaring over die zaken te spreken, met concrete situaties en vraagstukken, probeer ik het voor hen allemaal wat concreter en minder abstract te maken.

Wereldleider in innovatieve meetapparatuur

Testo is specialist en wereldleider in innovatieve meetapparatuur. Huidig CEO Jeroen Van Der Kelen is de zoon van Jean-Pierre Van Der Kelen, die de Belgische afdeling van het van oorsprong Duitse bedrijf uit de grond stampte. Na de lessen in Gent en Aalst zal Van Der Kelen ook nog een gastles geven aan Don Bosco Haacht (Vlaams-Brabant).

 

Over Testo

Testo, dat zichzelf in 1957 op de kaart zette met de ontwikkeling van de eerste elektronische thermometer, is wereldleider in innovatieve, high-precision meetoplossingen en -technologie voor HVAC/R (Heating, Ventilation, Air Conditioning and Refrigeration), voeding, farma en industrie. Het Duitse bedrijf, met wortels in het Zwarte Woud, telt vandaag 36 dochtermaatschappijen en 3.400 werknemers in 25 landen over de hele wereld. 

De producten, oplossingen en diensten van Testo maken het mogelijk om tijd en middelen te besparen en de kwaliteit van goederen te verbeteren, om zo bij te dragen tot de bescherming van onze gezondheid en het milieu. 

Momenteel draait het bedrijf een omzet van 400 miljoen euro, waarvan telkens een tiende in R&D geïnvesteerd wordt. De Belgische tak van Testo werd in 1986 opgericht door Jean-Pierre Van der Kelen en is, na Duitsland, het belangrijkste land van de groep, zowel in omzet als qua innovatie.

 

Paul Geens

Paul Geens

PR consultant, Evoke

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be