Nieuwe Webfleet EV Transition Tool biedt een doordachte route naar elektrificatie van wagenparken

  • Nieuwe oplossing helpt wagenparkbeheerders bij het plannen van de overgang naar elektrische voertuigen (EV's) door voertuigen aan te merken voor conversie en advies te geven over geschikte EV-modellen, terwijl de gevolgen voor kosten en de vereisten voor de laadinfrastructuur worden geëvalueerd op basis van de eigen wagenparkgegevens.
  • De tool brengt klanten rechtstreeks in contact met EV-experts voor het uitvoeren van het overgangsplan en aanbevelingen voor oplaadsystemen en installatieservices, zoals VEV, Heliox, The Mobility House, CTEK, Justplugin, ChargeGuru en Zeplug.
  • De Webfleet EV Transition Tool is de eerste oplossing die gebruik maakt van het EV Services Platform, een uniek ecosysteem dat oplossingen integreert van leiders op het gebied van mobiliteit en energie om het elektrificatieproces van wagenparken te vereenvoudigen.

Brussel, 25 april 2024 - Webfleet, de wereldwijd erkende oplossing voor wagenparkbeheer van Bridgestone, introduceert vandaag de EV Transition Tool, die bedrijven ondersteunt bij het overstappen op elektrische voertuigen (EV) of bij het uitbreiden van hun EV-wagenpark.

Deze innovatieve oplossing, de eerste die rechtstreeks voortkomt uit het onlangs geïntroduceerde EV Services Platform, belooft een transformatie in de manier waarop wagenparkbeheerders elektrificatie benaderen en biedt hulp bij het behalen van doelen voor duurzaamheid, doelmatigheid en veiligheid.

De Webfleet EV Transition Tool werd ontwikkeld in samenwerking met leiders uit de energie- en mobiliteitsindustrie en biedt één platform waarmee organisaties het overgangsproces naar elektrische voertuigen helder in kaart kunnen brengen en kunnen vereenvoudigen.

Door gebruik te maken van hun eigen wagenparkgegevens kunnen klanten beoordelen in hoeverre ze klaar zijn voor elektrificatie en een inschatting maken van de totale eigendomskosten (TCO), de operationele kosten en de CO2-besparingen van de overstap op elektrische voertuigen.

Bovendien kunnen ze waardevolle inzichten krijgen in de meest geschikte EV-modellen en de geschatte laadinfrastructuur die nodig is voor hun specifieke omstandigheden.

De tool vereenvoudigt niet alleen het beslissingsproces voor wagenparkbeheerders, maar laat hen ook toe om rechtstreeks contact op te nemen met toonaangevende aanbieders van energie- en mobiliteitsdiensten – de partners van het EV Services Platform.

Klanten kunnen in eerste instantie een verbinding maken met ​ VEV, Heliox, The Mobility House, CTEK, Justplugin, ChargeGuru en Zeplug voor end-to-end oplaadoplossingen voor depots, werkplekken en thuis, waardoor het opzetten van een oplaadinfrastructuur wordt gestroomlijnd.

“We willen het giswerk uit de EV-transitie halen voor onze klanten, op basis van hun eigen wagenparkgegevens", zegt Taco Olthoff, EV Programme Director van Bridgestone Mobility Solutions. "Dankzij een snelle inschatting van de TCO kunnen wagenparken van elke omvang een kickstart maken met hun elektrificatie zonder dat ze daarvoor tijdrovend en duur advies in hoeven te winnen. Gebruikers kunnen daarna de volgende stappen zetten naar elektrificatie, ondersteund door ons netwerk van deskundige partners, dat direct toegankelijk is in de tool zelf."

De introductie van de Webfleet EV Transition Tool is een belangrijke stap voorwaarts in de ondersteuning van de elektrificatie van wagenparken. De oplossing biedt op maat gemaakte plannen voor de elektrificatie van wagenparken op basis van de eigen wagenparkgegevens. Voor Europese klanten van Webfleet die geabonneerd zijn op specifieke tarieven zijn hier geen extra kosten aan verbonden.

De Webfleet EV Transition Tool is aanvankelijk beschikbaar voor auto's en bestelwagens en wordt op termijn uitgebreid met andere functies en voertuigtypen. De oplossing weerspiegelt de inzet van Webfleet voor milieuduurzaamheid en operationele efficiëntie.

Bezoek voor meer informatie over de Webfleet EV Transition Tool en de bijdrage die dit kan leveren aan wagenparkbeheer: https://www.webfleet.com/nl_be/webfleet/solutions/ev-transition-tool/

 

Over Webfleet 

Webfleet is de wereldwijd vertrouwde oplossing voor wagenparkbeheer van Bridgestone. Meer dan 60.000 bedrijven over de hele wereld gebruiken het om de efficiëntie van het wagenpark te verbeteren, chauffeurs te ondersteunen, de veiligheid te verbeteren, wet- en regelgeving na te leven en duurzamer te werken.

Webfleet ondersteunt wagenparken bij elke stap van de weg naar elektrische voertuigen, van het plannen van de overstap en het inzetten van EV’s tot het monitoren van het gebruik, beheren van oplaadprocedures, verlagen van gebruikskosten en het optimaliseren van rijgedrag. Het doel: bedrijven helpen de volledige waarde van elektrificatie te realiseren. 

Als onderdeel van Bridgestone, zet Webfleet zich in om elektrische mobiliteit efficiënter, aantrekkelijker en toegankelijker te maken voor bestuurders en wagenparken over de hele wereld. Naast innovatieve mobiliteitsoplossingen ontwikkelt Bridgestone autobanden die EV-ready zijn, dankzij het bandentechnologieplatform ENLITEN, terwijl het bedrijf samenwerkt met EV-fabrikanten en een EV-ready dealer- en servicenetwerk ontwikkelt.

Meer informatie is te vinden op: webfleet.com. Volg ons op X: @WebfleetNews en LinkedIn @Webfleet en @Bridgestone Mobility Solutions. Bezoek voor meer informatie over Bridgestone: Bridgestone | Bridgestone Corporation en de Bridgestone Newsroom.

 

Caitlin Muyllaert

Caitlin Muyllaert

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be