Nieuwe tinten voor de Vitrium- en Millio-series geven kleur aan de badkamer, van sterke accenten tot een monochroom interieurontwerp

COLOR UP YOUR EVERYDAY - Het leven wordt kleurrijk

  • Een samengesteld kleurenpalet door ontwerper Christian Werner
  • Gekleurde meubels, wastafels, toiletten en ligbaden voor sfeervolle badkamers in de residentiële- en projectmarkt
  • Matte oppervlakken met een elegante uitstraling
  • Er zijn drie terughoudende en drie meer uitgesproken tinten
  • Serie overkoepelende kleurencollectie voor complete de ton sur ton badkamer

Met Vitrium biedt Duravit een unieke serie die kleur in de badkamer brengt. Die bevat diverse meubels zoals onderkasten een hoge kast, wastafels, wc’s en ligbaden, die uit andere series zijn gecombineerd. Het kleurconcept met zes nuances is samengesteld door Christian Werner, die ook verantwoordelijk is voor het ontwerp van de Vitrium-badkamermeubels en wastafels. De zes kleuren zijn zichtbaar maar niet te dominant, ze vormen een mat, warm contrast met hout, stenen oppervlakken, beton of bijpassende tegels.

De badkamer wordt kleurrijk

Het ontwerpbureau van Christian Werner besteedde drie uur aan het bepalen van de definitieve tinten. De ontwerper, die graag op gevoel werkt en erg visueel is ingesteld, stelde in zijn kantoor collages samen van inspiratie, leefomgevingen en kleuren. Ze hielpen met oriëntatie. Welke waarde communiceert een kleur? Hoe ziet het eruit op meubels en wastafels? Hoe reageert die met de ruimte? Hoe past het in de merkidentiteit van Duravit? “Kleur bepaalt ook hoe we een product waarnemen. Het is emotie, want iedereen heeft een persoonlijke aanpak. Meerdere kleuren resulteren in een kleurtoon, die in het beste geval een harmonie creëert. Kleuren voor een interieur kun je nooit individueel bedenken, maar altijd in de ruimtelijke context.” Christian Werner hechtte veel belang aan de individuele werking van de kleuren en de harmoniëren als ze worden gecombineerd. Hierdoor kunnen ze zowel als accent of thema van het hele interieur worden ingezet.

Het uiteindelijke palet bestaat uit de drie neutrale tinten lichtgrijs mat, donkergrijs mat en wit mat, evenals de drie rijke tinten groenblauw mat, salonblauw mat en kaneel mat. De producten passen zowel in minimalistische architectuur als in een rustiek landhuis, zetten accenten in de privébadkamer of toveren sanitaire ruimtes van kantoor-, hotel- en restaurants om tot visitekaartjes. Als solisten hebben de meubels en wastafels het esthetische effect van een artistiek sculptuur; in een ton-sur-ton enscenering weten ze het evenwicht te vinden tussen harmonie, rust en statement.

"Vitrium zou moeten helpen om van de badkamer een favoriete ruimte te maken", vat Christian Werner samen.

Meubel en wastafel: een kleurrijk geheel

Het design van de objecten is net zo duidelijk en rechtlijnig als het kleurenpalet. Vormelijk is de serie gebaseerd op geometrische basisvormen zoals cirkels en kubussen. De minimalistische console-onderkast kan worden gecombineerd met een ronde opzetkom van DuroCast UltraResist of een rechthoekige wastafel, die dankzij het door Duravit ontwikkelde proces garandeert dat wastafel en meubel exact parallel lopen. Het opbergmeubel is eveneens ontwikkeld door Christian Werner voor Duravit en is verkrijgbaar als halfhoge kast en wastafelonderbouw in verschillende breedtes, in de 1420 millimeter brede versie ook als dubbele wastafel. Met zijn elegante design is het de ideale aanvulling op de delicate wastafels.

Met veel technische expertise is het gelukt om ervoor te zorgen dat de twee oppervlakken - gelakt hout en het door Duravit ontwikkelde minerale gietwerk DuroCast UltraResist - uit één stuk lijken te bestaan. Dankzij een extra verflaag hebben de wastafels ook uitstekende eigenschappen: "Het aangename, fluweelachtige oppervlak zorgt voor een buitengewone tastervaring", beschrijft Christian Werner. Bovendien is het met zijn niet-poreuze oppervlak gemakkelijk schoon te maken en relatief ongevoelig voor krassen en vuil.

Eén kleur - één familie

Naast de twee ronde en vierkante wastafels biedt Duravit ook het DuraSquare ligbad en een hangend toilet in de nieuwe kleuren aan. Het vrijstaande DuraSquare-bad, gemaakt van DuroCast Plus, is de perfecte aanvulling met een rechthoekige buitenvorm en fijne randen. De organisch vloeiende contouren creëeren de esthetische verbinding met de ronde Vitrium-wastafel. Het Millio-toilet, ontworpen door de Italiaanse ontwerper Antonio Bullo, pakt niet alleen de kleuren op, maar kan naast de gladde standaardversie ook worden uitgevoerd met twee oppervlaktestructuren - een groef en een patroonreliëf. Het bestaat uit twee delen die naadloos op elkaar aansluiten: een keramische toiletpot en een DuroCast Smooth-bekleding die aangenaam zacht aanvoelt. De binnenkant met het glanzend witte oppervlak biedt maximale hygiëne dankzij het antibacteriële glazuur dat ca. 90 procent van de ziekteverwekkers al na zes uur vernietigt, en ca. 99,9 procent na 24 uur.

Een speciale optie wordt aangeboden vanaf een bestelhoeveelheid van 16 stuks. Dan kan Millio in elke gewenste kleur worden vervaardigd, wat vooral interessant is voor de projectsector, bijvoorbeeld als de kleur van een merkidentiteit moet worden geïntegreerd in een bouwconcept.

De kranenserie Tulum van Philippe Starck, die door de combinatie van ronde en hoekige vormen eveneens op een geometrische vormentaal vertrouwt, wordt een sympathiek metgezel.

Vitrium & Millio - download de foto's in 300dpi.zip

ZIP - 88 Mb

Christian Werner

Christian Werner, geboren in 1959 in Berlijn, studeerde industrieel ontwerp in Berlijn en Hamburg van 1980-1986 en leerde zo ook van Dieter Rams - een van de Duitse designiconen van de naoorlogse periode. Van 1987 tot 1992 werkte hij als ontwerper in loondienst en sinds 1992 als zelfstandige. Hij is een van de beste interieurontwerpers van Duitsland en won met zijn ontwerpen meermaals de red dot award en andere prijzen.

Meer dan 10 jaar geleden startte Christian Werner als eerste meubelontwerper voor Duravit met de badkamermeubelserie Ketho. Na inmiddels zes meubelprojecten ontwierp hij voor het eerst ook wastafels voor de serie Vitrium – in combinatie met console-onderkasten.

www.christian-werner.com

Over Duravit AG

Duravit AG uit Hornberg is een van de toonaangevende internationale fabrikanten van designbadkamers en is actief in meer dan 130 landen wereldwijd. Het productportfolio van de complete badkameraanbieder omvat sanitairkeramiek, badkamermeubels, douches en badkuipen, wellnesssystemen, douche-wc's, armaturen en accessoires evenals installatiesystemen van de hoogste kwaliteit. Naast interne ontwerpexpertise werkt Duravit AG bij productontwikkeling nauw samen met een internationaal netwerk van ontwerpers zoals Cecilie Manz, Philippe Starck, Christian Werner of Sebastian Herkner en Bertrand Lejoly, evenals getalenteerde nieuwkomers. Door de interactie van baanbrekende ontwerpen, compromisloze productuitmuntendheid, een scherp gevoel voor menselijke behoeften en verantwoord ondernemerschap, werkt Duravit AG ambitieus om het leven van zijn belanghebbenden elke dag een beetje beter te maken. Een belangrijke maatregel daarbij is de overkoepelende missie om in 2045 zonder uitzondering klimaatneutraal te zijn.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be