Nieuwe sprekers bekend voor Future Generations Conference tijdens FTI and& in Leuven

Tickets zijn beschikbaar via de website van het stadsfestival FTI and&: www.ftileuven.be

Leuven, 1 februari 2024 - Basketbalicoon Ann Wauters, voormalig voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad Amir Bachrouri, Vice President Research & Development bij imec Chris Van Hoof, digitaal visionair Jo Caudron … Het zijn slechts enkele van de nieuwe klinkende namen die Flanders Technology and Innovation (FTI) Leuven lost voor de Future Generations Conference op 19 maart 2024. De exclusieve summit maakt deel uit van FTI and&, het stadsfestival te Leuven rond innovatie als motor van duurzame welvaart voor de generaties van morgen. De Future Generations Conference belooft zo een ware hoogmis te worden voor al wie zich wil laten inspireren door de impact van innovatie voor een betere toekomst. Tickets zijn te bestellen via de website van FTI and&.

“Ons doel van de Future Generations Conference is om mensen te triggeren samen na te denken over de toekomst met één simpele vraag: Hoe kunnen we het leven voor toekomstige generaties beter en gezonder maken?”, stelt Marieke Sopers, festivaldirecteur van FTI and& in Leuven. “We willen verder kijken dan volgende week of volgende maand en iedereen inspireren om de shift te maken van een focus op korte termijn naar een langetermijndenken. Welke mindset, daadkracht, innovaties en leiderschap zijn nodig om echt een verschil te maken? We hebben daarom een line-up van meer dan vijftig visionairs, thought leaders, beleidsmakers en jonge mensen zelf die hun unieke ervaring en visie zullen delen met het publiek.”

Intrigerende sprekers
Leuven MindGate lost als organisator van FTI and& nu een tweede batch namen van intrigerende sprekers. Zo tekenen onder meer basketbalicoon Ann Wauters, Amir Bouchrari van de Vlaamse Jeugdraad en Alexia Leysen, initiatiefneemster achter ‘Dagen Zonder Vlees’ present. Daarnaast verwelkomt de Conference ook Inez Myin-Germeys, professor aan de KU Leuven en experte in digitale mentale gezondheid, en Chris Van Hoof. Van Hoof is Algemeen Directeur van het Nederlandse OnePlanet Research Center en Vice President Research & Development bij imec. In zijn uiteenzetting ‘Je bent wat je eet’ heeft hij het onder meer over een AI-pil die ons met behulp van nanotechnologie het inwendige lichaam van de patiënt beter leert kennen.

Eerder maakte de organisatie al een eerste reeks sprekers bekend onder wie de Welshe en ‘s werelds eerste Future Generations Commissioner Sophie Howe, filosoof, investeerder en oprichter van Impact House, Piet Colruyt, Nederlands televisiemaker en columnist Tim Hofman en Pieter Jelle De Brue, zaakvoerder van het Leuvense webbureau Statik.

Workshops en cultuur
Wie zich inschrijft voor de Future Generations Conference kan ook deelnemen aan verschillende workshops in het ‘Connection Lab’, zoals een workshop over Deep Time of een interactieve sessie omtrent kruisbestuiving. De focus ligt hier helemaal op de kracht van verbinding.

Geïnteresseerden die de Future Generations Conference niet willen missen, kunnen nog tickets bestellen via de website van FTI and&: www.fti-and.be.

Deze tickets geven bovendien ook toegang tot cultuur tijdens het stadsfestival. Zo kunnen deelnemers ook naar het Arts & Science-programma van STUK met een installatie van Playfield en muziekvoorstellingen van Mika Oki. Of naar de dansvoorstelling LIMP: een optreden met een eenbenige danser, waarbij technologie, robots en speciaal ontwikkelde kunstmatige intelligentie (AI) samenkomen. Het volledige programma van het stadsfestival is beschikbaar op www.ftileuven.be

Deelfestival
FTI and&, dat plaatsvindt van 16 tot 20 maart 2024 in Leuven, is één van de zes deelfestivals die plaatsvinden over heel Vlaanderen en kadert in het initiatief Flanders Technology & Innovation, waarmee de Vlaamse regering wil aantonen dat technologie en innovatie cruciaal zijn voor de toekomst van Vlaanderen. Het thema van FTI and& is de gezondheid en het mentaal welzijn van de generaties van morgen. De organisatie is in handen van Leuven MindGate.

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be