Nieuwe Security Awareness Training-dienst van Fortinet houdt bedrijven veilig door hun personeel bewust te maken van actuele cyberbedreigingen

Diegem, 19 april 2022 - Fortinet®, wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt vandaag de beschikbaarheid bekend van zijn Security Awareness Training. Die dienst is bestemd voor bedrijven die hun beveiliging willen opvoeren door het vergroten van de beveiligingskennis en -vaardigheden van hun personeel. Volgens een enquête door Fortinet kreeg 73 procent van alle organisaties minimaal één keer met een beveiligingsincident te maken dat deels te wijten was aan een tekort aan vaardigheden op het gebied van cybersecurity.

De Security Awareness Training-dienst is geschikt voor elk bedrijf dat cyberbedreigingen wil tegengaan door zijn personeel bewust te maken van die bedreigingen en omvat:

  • Bekroonde trainingen van het Fortinet Training Institute: De nieuwe dienst is ontwikkeld door het Fortinet Training Institute, dat diverse trainings- en certificeringsprogramma’s op het gebied van cybersecurity verzorgt. Het Fortinet Training Institute is met diverse brancheprijzen bekroond vanwege zijn hoogwaardige trainingsmateriaal en -programma’s. De nieuwe dienst bouwt voort op dat bekroonde aanbod en maakt werknemers van organisaties alert op de steeds geraffineerdere cyberaanvallen. Zij leren hoe zij cyberaanvallen kunnen herkennen om te voorkomen dat zij daar slachtoffer van worden.
  • Overeenstemming met de richtlijnen NIST 800-50 en NIST 800-16: De Security Awareness Training-dienst is ontwikkeld in aansluiting op de richtlijnen NIST 800-50 en NIST 800-16 van het National Institute of Standards and Technology (NIST). De dienst voorziet in boeiende en relevante training en voorlichting op het gebied van onder meer informatiebeveiliging, privacy, fysieke beveiliging, wachtwoordbeveiliging en internetbeveiliging.
  • Training op basis van actuele bedreigingsinformatie: De Security Awareness Training-dienst maakt gebruik van bedreigingsinformatie die FortiGuard Labs heeft verzameld via zijn wereldwijde sensornetwerk. Door cursisten inzicht te bieden in actuele cyberbedreigingen voorkomt de dienst dat zij daar slachtoffer van worden.
John Maddison, executive vice president Products en CMO bij Fortinet, voegt toe: "Fortinet heeft als doel organisaties veilig te houden met zijn brancheleidende technologie en bekroonde aanbod van training- en certificeringsdiensten. Vandaag introduceren we de Security Awareness Training-dienst, die door het Fortinet Training Institute is ontwikkeld. Die dienst helpt organisaties om hun bedrijfskritische digitale middelen effectiever te beschermen tegen cyberbedreigingen door hun personeel bewuster te maken van cyberbedreigingen. Een uniek aspect van die dienst is dat die gevoed wordt door bedreigingsinformatie van FortiGuard Labs, de onderzoeksdivisie van Fortinet. Op die manier worden werknemers bekend met de laatste aanvalsmethoden van cybercriminelen.” 

Cybercriminelen richten hun pijlen steeds vaker op werknemers

Werknemers kunnen een krachtige verdedigingslinie voor hun organisatie vormen. Maar als zij geen weet hebben van de actuele aanvalsmethoden die cybercriminelen hanteren maakt dat hun organisatie vatbaar voor beveiligingsincidenten. Een robuuste beveiligingsarchitectuur vertegenwoordigt slechts één deel van een effectieve security-strategie. Werknemers moeten zich ook bewust zijn van cyberrisico’s om waardevolle digitale bedrijfsmiddelen met succes te kunnen beschermen. Dat is geen overbodige luxe, want FortiGuard Labs signaleerde in 2021 een 10,7 keer hoger aantal ransomware-aanvallen. Verder blijkt uit een wereldwijde ransomware-enquête door Fortinet dat 67% van alle organisaties door een ransomware-aanval was getroffen. En volgens het 2021 Gartner Market Report, zijn mensen rechtstreeks van invloed op de beveiligingsprestaties, meer nog dan technologie, beleidsregels of processen. De afgelopen 12 maanden speelde de menselijke factor een rol bij 85% van alle beveiligingsincidenten. In 36% van alle gevallen vertegenwoordigde phishing de primaire aanvalsmethode.1

Aangezien cyberbedreigingen steeds slimmer in elkaar steken is het van cruciaal belang dat werknemers een gedegen kennis hebben van best practices op het gebied van cybersecurity. Omdat de aanvalsmethoden van cybercriminelen bovendien voortdurend veranderen moeten security awareness-trainingen aansluiten op de laatste ontwikkelingen binnen het bedreigingslandschap.

Security-vaardigheden opdoen met de Security Awareness Training-dienst

Fortinet heeft zijn nieuwe dienst ontwikkeld in reactie op de groeiende zorgen van besluitvormers op het gebied van security, IT en compliance ten aanzien van cyberbedreigingen en de beveiligingshygiëne van het personeel. De Fortinet Security Awareness Training-dienst verkleint de kans op beveiligingsincidenten door te voorkomen dat werknemers op kwaadaardige links in phishing-mails klikken of slachtoffer worden van social engineering-trucs. De dienst helpt compliance-gevoelige organisaties daarnaast om te voldoen aan de trainingseisen van de wetgeving en/of brancherichtlijnen.

De Security Awareness Training-dienst bouwt voort op het bestaande aanbod van trainingen van Fortinet. Die zeer betaalbare dienst maakt het eenvoudig voor organisaties om een security awareness-campagne te lanceren en beheren voor al hun werknemers en eindgebruikers.

1. “Gartner®, Market Guide for Security Awareness Computer-Based Training, Richard Addiscott, Claude Mandy, William Candrick, 26 July 2021” GARTNER is a registered trademark and service mark of Gartner, Inc. and/or its affiliates in the U.S. and internationally and is used herein with permission. All rights reserved.

Aanvullende informatie

Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) wil bijdragen aan een digitale wereld waarin vertrouwen centraal staat. Dat doet het door mensen, apparaten en data altijd en overal te beschermen. Dit is de reden waarom ’s werelds grootste bedrijven, dienstverleners en overheidsinstellingen voor Fortinet kiezen om hun digitale transformatie op veilige wijze te bespoedigen. Het Fortinet Security Fabric-platform biedt uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde bescherming van het volledige digitale aanvalsoppervlak. Het beveiligt bedrijfskritische apparatuur, data, applicaties en verbindingen van en naar het datacenter, de cloud en thuiswerkomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 550.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor het beschermen van hun organisatie. Het Fortinet NSE Training Institute, een initiatief van het Training Advancement Agenda (TAA) van Fortinet, is aanbieder van een van de grootste en meest uitgebreide trainingsprogramma’s binnen de branche. Het biedt iedereen toegang tot cybersecurity-training en nieuwe loopbaankansen. Ga voor meer informatie naar www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be