Nieuwe Pfizer-fabriek in Duitsland is 40% energiezuiniger met technologie en diensten van Siemens

  • De nieuwe high containment productiefabriek van Pfizer is een van de modernste en duurzaamste ter wereld; ze maakt 40% minder gebruik van energie voor klimaatbeheersing dan traditionele faciliteiten
  • Uniek beschermingconcept, bewaakt en bestuurd door Building Services uit het Siemens Xcelerator portfolio, verhoogt de veiligheid voor werknemers die werken met zeer actieve pharmaceutische ingrediënten (high-potency ingredients).
  • Technologie van Siemens integreert gebouw- en productiegegevens via Desigo CC

Huizingen, 15 juni 2023 - Het farmaceutische bedrijf Pfizer heeft een nieuwe high-containment productiefaciliteit geopend in Freiburg, Duitsland, met behulp van technologie en diensten van Siemens om het een van de meest moderne en duurzame in zijn soort te maken. De fabriek kan tot zeven miljard tabletten per jaar produceren voor meer dan 180 landen. Het maakt gebruik van een innovatief beschermingconcept - bewaakt en bestuurd door Building Services uit het Siemens Xcelerator portfolio. Het garandeert de veiligheid van werknemers en resulteert in een 40% lager energieverbruik in het klimaatregelsysteem, vergeleken met een traditionele faciliteit. 

Het gebouwbeheerplatform Desigo CC vormt de technologische ruggengraat van de slimme gebouwinfrastructuur van de faciliteit en fungeert als een centraal controlecentrum dat meerdere systemen en apparaten integreert en processen automatiseert. Hierdoor kunnen systemen met elkaar communiceren en samenwerken en worden gegevens van zowel het productieproces als het gebouw op één plek verzameld en gevisualiseerd.

"Alle machines en processen zijn intelligent genetwerkt met behulp van informatie- en communicatietechnologieën, waardoor de Pfizer-fabriek in Freiburg flexibeler, sneller en met minder resources kan produceren", zegt Gunther Bechmann, Senior Manager Operations Manufacturing, Pfizer Freiburg. "De constructieve samenwerking bij dit project heeft het bestaande partnerschap dat de Pfizer-fabriek al jaren met Siemens onderhoudt, opnieuw bevestigd en uitgebreid."

High containment fabrieken zijn ontworpen om veilig medicijnen te produceren met zeer actieve ingrediënten, die met de grootste zorg behandeld moeten worden. In de Pfizer-fabriek bewaken en besturen Building Services van Siemens een speciaal beschermingconcept, dat meerdere disciplines samenbrengt, waaronder energiedistributie, ventilatie, airconditioning en verwarming. Als gevolg van dit concept en de bijbehorende technologie kan Pfizer medicijnen produceren met de categorie Occupational Exposure Bands Four (OEB4), waarbij werknemers slechts beschermende kleding nodig hebben tot OEB3-niveau. Dit creëert optimale productieomstandigheden, terwijl maximale veiligheid voor medewerkers wordt gegarandeerd en de efficiëntie wordt verhoogd.

"De samenwerking met Pfizer in de nieuwe fabriek in Freiburg toont uitstekend aan hoe een intelligente mix van technologie en diensten precies de juiste resultaten kan opleveren, zelfs in een uitdagende sector als de farmaceutische industrie, waar snelheid, consistente kwaliteit en veiligheid onontbeerlijk zijn", zegt Dave Hopping, CEO, Solutions and Services, Siemens Smart Infrastructure. "Het resultaat is een snellere, flexibelere en competitievere faciliteit en een benchmark in ultramoderne, duurzame farmaceutische productie."

Door Desigo CC te combineren met SIMATIC WinCC - een schaalbaar procesvisualisatiesysteem - kunnen productiegerelateerde gegevens worden uitgewisseld tussen de productiesystemen en het visualisatiesysteem. Productierelevante gegevens van het gebouwbeheerplatform worden doorgestuurd naar het SCADA-systeem (Supervisory Control and Data Acquisition), terwijl informatie van andere productiesystemen kan worden ingevoerd in Desigo CC en gebruikt voor voorspellende controlefuncties in de gebouwautomatiseringssystemen.

Deze connectie maakt het mogelijk om gegevens over gebouwbeheer te gebruiken in het centrale beheersysteem en deze op elk moment te raadplegen vanuit de afzonderlijke productiezones. Het netwerken en visualiseren van gegevens op deze manier stelt de productiefaciliteit in staat om ongeveer 40 procent minder energie te verbruiken in klimaatbesturing dan traditionele fabrieken, en dit door de luchtstroom en temperatuurvereisten in individuele zones intelligent te regelen.

Building Services, dat deel uitmaakt van Siemens Xcelerator, is een portfolio van onsite en remote diensten die de werking en het onderhoud van gebouwen verbeteren door middel van datagestuurde, resultaatgerichte serviceprogramma's. Siemens Xcelerator is een open digitaal bedrijfsplatform om digitale transformatie te versnellen, bestaande uit een samengesteld portfolio, een partner ecosysteem en een marktplaats om waardecreatie te versnellen in de industrie, gebouwen, grids en mobiliteit. 

Meer info vindt u op de perswebsite van Siemens.

 

Over Siemens Smart Infrastructure
Siemens Smart Infrastructure (SI) geeft vorm aan de markt voor intelligente, aanpasbare infrastructuren voor vandaag en voor de toekomst. SI wil de kritieke uitdagingen van verstedelijking en klimaatverandering aanpakken door energiesystemen, gebouwen en industriële sectoren met elkaar te verbinden. Siemens Smart Infrastructure biedt klanten een omvattend end-to-end-portfolio uit één hand - met producten, systemen, oplossingen en diensten vanaf het punt van energieopwekking tot het punt van energieverbruik. Met een steeds sterker gedigitaliseerd ecosysteem helpt SI-klanten om succesvol te zijn en gemeenschappen om vooruitgang te boeken, en draagt hierdoor bij tot de vrijwaring van onze planeet. Het internationale hoofdkantoor van Siemens Smart Infrastructure is gevestigd in Zug, Zwitserland. Op 30 september 2022 had de onderneming wereldwijd zo’n 72.700 medewerkers in dienst.

Over Siemens AG
Siemens AG (Berlijn en München) is een technologieonderneming met focus op de domeinen industrie, infrastructuur, transport en gezondheidszorg. Van zuinige en ecologische fabrieken, veerkrachtige toeleveringsketens en slimmere gebouwen en stroomnetten tot groenere en comfortabelere vervoersoplossingen en geavanceerde gezondheidszorg, ontwikkelt de onderneming doelgerichte technologie die voor haar klanten meerwaarde creëert. Door de reële en digitale wereld te combineren, biedt Siemens haar klanten mogelijkheden om hun bedrijfssectoren en markten te transformeren en hen zo te helpen het dagelijkse leven van miljarden mensen te verbeteren. Siemens heeft ook een meerderheidsparticipatie in de beursgenoteerde onderneming Siemens Healthineers, een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie die vormgeeft aan de toekomst van de gezondheidszorg. Hiernaast behoudt Siemens een minderheidsparticipatie in Siemens Energy, een wereldleider op het gebied van elektriciteitstransmissie en -productie. In boekjaar 2022, afgesloten op 30 september 2022, genereerde de Siemens-groep een omzet van € 72,0 miljard en een nettowinst van € 4,4 miljard. Op 30 september 2022 had de onderneming wereldwijd zo’n 311.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium
Caitlin Muyllaert

Caitlin Muyllaert

PR Consultant, Evoke

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be