Nieuwe next-generation firewall van Fortinet helpt bedrijven met de realisatie van hun duurzaamheidsdoelstellingen door 80% minder stroom te verbruiken dan de concurrentie

Nieuwe FortiGate 1000F-reeks geeft blijk van de toewijding van Fortinet aan duurzame productinnovatie, uiterst schaalbare beveiliging en energie- en ruimtebesparing in datacenters

Diegem, 3 november - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, introduceert vandaag de FortiGate 1000F-reeks. Deze voorziet in next-generation firewalls met krachtiger prestaties (een zeven keer hogere doorvoersnelheid) en een lager energieverbruik (83 procent minder watt per Gbps) dan concurrerende oplossingen.

John Maddison, executive vice president Products en CMO bij Fortinet “Het verbeteren van duurzaamheidspraktijken is tegenwoordig een topprioriteit voor bedrijven. CIO’s staan daardoor onder druk om de CO2-voetafdruk van de IT-infrastructuur te verkleinen. Bij Fortinet blijven we werken aan de realisatie van onze duurzaamheidsdoelstellingen. En we helpen onze klanten om hetzelfde te doen door het verbeteren van de prestaties en energie-efficiëntie van onze producten. De next-generation firewalls uit de nieuwe FortiGate 1000F-reeks zijn daar een goed voorbeeld van. Zij bieden krachtiger prestaties en verbruiken minder energie dan vergelijkbare oplossingen van concurrenten.” 

Prestatievermogen is niet langer het enige selectiecriterium

Bedrijven staan voor de opgave om voor een veerkrachtige en veilige hybride IT-omgeving te zorgen en tegelijkertijd hun duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren. Dit legt een grotere druk op CIO’s en IT-managers. De auteur van rapport ‘Gartner® Top Strategic Technology Trends for 2023 Sustainable Technology’ stelt daarover het volgende: “In 2025 zal 50% van alle CIO’s maatstaven voor de duurzaamheidsprestaties van hun IT-organisatie hanteren.”1

Krachtige prestaties, duurzaamheid en consistente beveiliging voor het datacenter

Fortinet behaalde de hoogste scores in de categorie ‘Enterprise Data Center’ in het rapport ‘2022 Gartner® Critical Capabilities for Network Firewalls2 en werd gepositioneerd als leider in het rapport ‘The Forrester Wave™: Enterprise Firewalls, Q4 2022’. De FortiGate 1000F-reeks vormt de neerslag van ruim 20 jaar ervaring met de ontwikkeling van security processing units (SPU’s) en ngfw’s die de schaalbaarheid, prestaties en energiebesparing bieden die bedrijven nodig hebben om te voldoen aan de beveiligingseisen van moderne zakelijke datacenters. 

Krachtig presterende beveiliging

De ngfw’s uit de FortiGate 1000F-reeks maken gebruik van speciaal door Fortinet ontwikkelde SPU’s. Ze zijn daarmee in staat om gemiddeld een 7,4 keer hogere doorsnelheid te bieden dan concurrerende oplossingen. Op die manier kan de beveiliging het tempo van moderne netwerken bijbenen.

De FortiGate 1000F biedt daarnaast zeven keer snellere IPsec VPN-verbindingen en zeven keer snellere inspectie van SSL-verkeer dan het branchegemiddelde. Dit maakt een einde aan blinde vlekken binnen het netwerk en biedt organisaties volledig overzicht op al het versleuteld en clear text-verkeer zonder voor bottlenecks te zorgen. Dit is van cruciaal belang om bedrijfskritische data binnen datacenters te beschermen en cyberbedreigingen snel te identificeren en neutraliseren voordat ze de kans krijgen om het netwerk binnen te dringen.

De prestaties voor bescherming tegen cyberbedreigingen liggen daarnaast twee keer hoger dan het branchegemiddelde. De FortiGate 1000F zorgt voor een snellere uitvoering van door AI en machine learning ondersteunde beveiligingsdiensten zoals indringerpreventie, beheer van de toegang tot applicaties en bescherming tegen malware dan concurrerende oplossingen. Net als alle andere ngfw’s van Fortinet draagt de FortiGate 1000F bij aan een veilige digitale transformatie door bedrijven geavanceerd overzicht en grip op het netwerkverkeer te bieden en hen in staat te stellen om contextuele netwerk- en beveiligingsregels toe te passen en die voortdurend te verfijnen.

Duurzame beveiliging

De FortiGate 1000F-reeks helpt bedrijven met het realiseren van hun duurzaamheidsdoelstellingen door 83 procent minder watt per Gbps te verbruiken voor de firewall-doorvoer en 86 procent minder watt per Gbps voor IPsec VPN-verbindingen. De FortiGate 1000F vereist bovendien minder koeling dan concurrerende oplossingen: slechts 15 BTU per uur per Gbps aan firewall-doorvoer. Dankzij zijn krachtige prestaties en energie-efficiëntie hebben bedrijven minder firewalls nodig om in hun beveiligingsbehoeften te voorzien. Dit draagt bij aan een reductie van het ruimteverbruik en de koelingskosten in het datacenter.

Consistente beveiliging

De FortiGate 1000F wordt van kracht voorzien door het FortiOS. Dit besturingssysteem biedt geïntegreerde beveiligings- en beheerkaders voor alle vormfactoren en netwerkranden. Dit maakt het mogelijk om hybride omgevingen op consistente en gecoördineerde wijze te beveiligen. Het FortiOS biedt bedrijven uitgebreid overzicht en brengt naadloze integratie en interoperabiliteit naar cruciale beveiligingscomponenten in combinatie met fijnmazige grip en mogelijkheden voor het automatiseren van de beveiliging. Dit omvat Universal Zero Trust Network Access (ZTNA) op basis van een ingebouwde application gateway die alleen expliciete toegang tot applicaties biedt en de zero trust-beleidsregels van organisaties toepast.

Net zoals alle FortiGate-ngfw’s biedt de FortiGate 1000F door AI ondersteunde FortiGuard security services die zijn ontwikkeld en voortdurend worden geoptimaliseerd door Fortiguard Labs. Zo kunnen bedrijven zorgen voor geavanceerde real-time bescherming van hun datacenter tegen bekende en onbekende cyberbedreigingen met door AI aangestuurde indringerpreventie en antivirusfunctionaliteit en de eerste inline sandbox-beveiliging binnen de branche. Op die manier krijgt malware zoals ransomware geen kans om het netwerk binnen te dringen. Bedrijven met datacenters hebben deze diensten nodig voor monitoring van hun netwerk en bescherming tegen bestandsgebaseerde aanvallen, malware, netwerkverkenningen door cybercriminelen en cyberaanvallen die misbruik maken van aanmeldingsgegevens.

FortiGate 1000F versus de concurrentie

Hieronder volgt een vergelijkend overzicht van de prestaties van de beste firewalls op de markt en de doelprestaties van de FortiGate 1000F. De Security Compute Rating is een benchmark in de vorm van een vermenigvuldigingsfactor die de prestaties van de FortiGate vergelijkt met die van het branchegemiddelde voor concurrerende producten in verschillende categorieën die in dezelfde prijsklasse vallen. Daarnaast zijn er prestatiemaatstaven voor het energieverbruik en de warmteopwekking die het mogelijk maken om de energie-efficiëntie van de FortiGate 1000F af te zetten tegen die van concurrerende oplossingen.

FortiGate 1000F en concurrerende producten
FortiGate 1000F en concurrerende producten

Aanvullende informatie

Over Fortinet

Fortinet (NASDAQ: FTNT) wil bijdragen aan een digitale wereld waarin vertrouwen centraal staat. Dat doet het door mensen, apparaten en data altijd en overal te beschermen. Dit is de reden waarom ’s werelds grootste bedrijven, dienstverleners en overheidsinstellingen voor Fortinet kiezen om hun digitale transformatie op veilige wijze te bespoedigen. Het Fortinet Security Fabric-platform biedt uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde bescherming van het volledige digitale aanvalsoppervlak. Het beveiligt bedrijfskritische apparatuur, data, applicaties en verbindingen van en naar het datacenter, de cloud en thuiswerkomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 595.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor het beschermen van hun organisatie. Het Fortinet NSE Training Institute, een initiatief van het Training Advancement Agenda (TAA) van Fortinet, is aanbieder van een van de grootste en meest uitgebreide trainingsprogramma’s binnen de branche. Het biedt iedereen toegang tot cybersecurity-training en nieuwe loopbaankansen. Ga voor meer informatie naar www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

 

1Gartner, ‘Top Strategic Technology Trends for 2023: Sustainable Technology’, David Groombridge, 17 oktober 2022

2Gartner, ‘Critical Capabilities for Network Firewalls’, Adam Hils en Rajpreet Kaur, 17 januari 2022

Gartner doet geen aanbevelingen ten aanzien van leveranciers, producten of diensten die in zijn onderzoekspublicaties aan bod komen, en adviseert technologiegebruikers evenmin om louter te kiezen voor leveranciers met de hoogste scores of andere aanduidingen. De publicaties van Gartner zijn gebaseerd op de meningen van zijn onderzoeksorganisatie en dienen niet als feitelijke verklaringen te worden beschouwd. Gartner biedt geen enkele impliciete of expliciete garanties met betrekking tot dit onderzoek, met inbegrip van, maar niet beperkt tot garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be