Nieuwe motoren breiden het toepassingsgebied van het Sinamics S210-servoaandrijfsysteem uit

Nieuwe motoren breiden het toepassingsgebied van het Sinamics S210-servoaandrijfsysteem uit

  • Simotics S-1FS2 in roestvrijstalen behuizing met specifieke eigenschappen voor gebruik in de farmaceutische en voedingsmiddelen- en drankenindustrie
  • Simotics S-1FK2 servomotor met voorgemonteerde planetaire kast voor optimale aanpassing van snelheid, koppel en massatraagheid
  • Simotics S-1FT2 met beschermingsklasse IP67 en 26-bit-encoder, hogere nominale snelheid en andere selecteerbare eigenschappen

Siemens voegt nieuwe servomotoren toe aan zijn beproefde Sinamics S210-servoaandrijfsysteem met enkele kabel en breidt zo het toepassingsgebied ervan uit. Specifiek voor gebruik in de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie lanceert het bedrijf de Simotics S-1FS2, een motorversie met een roestvrijstalen behuizing, de hoogste beschermingsgraad (IP67/IP69) en 22 bit absolute multiturn-encoders met hoge resolutie. De servomotor voldoet dus aan alle hygiënische vereisten om te worden gebruikt voor mengen en roeren, airconditioning en ventilatie, doseren en vullen, maar ook transporteren, verpakken en opslaan van een grote verscheidenheid aan eindproducten in de farmaceutische en voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

De nieuwe Simotics S-1FK2 servomotoren met voorgemonteerde planetaire kast vullen ook het Sinamics S210-aandrijfsysteem aan. Ze worden gebruikt wanneer hoge cyclussnelheden moeten worden bereikt met een licht tandwielontwerp met lage massatraagheid, of wanneer traagheidsaanpassing nodig is om zware lasten nauwkeurig te verplaatsen. De motoren zijn kant-en-klaar gemonteerd en als eenheid verkrijgbaar met tal van overbrengingsverhoudingen en formaten, zodat ze optimaal kunnen worden aangepast aan verschillende toepassingen. De thermische dimensionering gebeurt via de digitale twin in de TIA (Totally Integrated Automation) Selection Tool. 

Met de nieuwe Simotics S-1FT2 lanceert Siemens een servomotor die een breed scala aan verschillende opties biedt voor het Sinamics S210-servoaandrijfsysteem. Encoders met een resolutie van maximaal 26 bits verbeteren bijvoorbeeld de nauwkeurigheid van het systeem, en de hoge IP67-beschermingsgraad en verschillende motorcoatings maken de oplossing geschikt voor gebruik in veeleisende omgevingen. Bovendien zijn nieuwe opties, zoals hogere nominale snelheden, beschikbaar voor langdurig gebruik.

De nieuwe Simotics S-1FK2 servomotoren met voorgemonteerde planetaire kast vullen het Sinamics S210-servoaandrijfsysteem aan.
De nieuwe Simotics S-1FK2 servomotoren met voorgemonteerde planetaire kast vullen het Sinamics S210-servoaandrijfsysteem aan.

Het Sinamics S210-servoaandrijfsysteem bestaat uit een servo-omvormer en servomotor. Alle motoren van het servosysteem zijn verbonden via een kabel die voedingsdraden, een encodersignaal en een rem in één draad combineert. Het scala aan toepassingen omvat uiterst dynamische servo-oplossingen zoals die onder meer worden aangetroffen in pick&place-systemen, verpakkingsmachines en machinebouw. Om te voldoen aan de hoge eisen op het gebied van Motion Control-functies voor deze toepassingen (bv. dynamische positionering, synchronisatie of nokken met meerdere assen), werkt het systeem perfect samen met de Simatic S7-1500-controller via Profinet IRT.

Meer informatie is te vinden op de website van Siemens.

Siemens Digital Industries (DI) is een innovatieleider op het vlak van automatisering en digitalisering. In nauwe samenwerking met partners en klanten, stuurt DI de digitale transformatie in de proces- en maakindustrieën aan. Met zijn Digital Enterprise-portfolio biedt DI ondernemingen van om het even welke omvang een omvattend End-to-End-aanbod van producten, oplossingen en diensten om de volledige waardeketen te integreren en te digitaliseren. Geoptimaliseerd voor de specifieke behoeften van elke industrietak, ondersteunt DI's unieke portfolio klanten bij het realiseren van hogere productiviteits- en flexibiliteitsniveaus. DI breidt zijn portfolio voortdurend verder uit met innovaties om de meest geavanceerde, toekomstgerichte technologieën te integreren. Siemens Digital Industries heeft zijn internationale hoofdkantoor in Nürnberg, Duitsland, en heeft wereldwijd zo’n 76.000 medewerkers in dienst.

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. De wereldwijd actieve onderneming focust op intelligente infrastructuren voor gebouwen en gedistribueerde energiesystemen, evenals op automatisering en digitalisering in de proces- en maakindustrieën. Siemens verbindt de digitale en de fysieke wereld met elkaar, ten voordele van klanten en de maatschappij in haar geheel. Met Siemens Mobility, een toonaangevende leverancier van intelligente mobiliteitsoplossingen voor spoor- en wegvervoer, geeft Siemens mee vorm aan de wereldmarkt voor passagiers- en vrachtdiensten. Dankzij de meerderheidsparticipatie in de beursgenoteerde onderneming Siemens Healthineers, is Siemens ook een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie en digitale gezondheidszorgdiensten. Hiernaast behoudt Siemens een minderheidsparticipatie in Siemens Energy, een wereldleider op het gebied van elektriciteitstransmissie en -productie; de onderneming is sinds 28 september 2020 tevens beursgenoteerd. In boekjaar 2020, afgesloten op 30 september 2020, genereerde de Siemens-groep een omzet van € 57,1 miljard en een nettowinst van € 4,2 miljard. Vanaf 30 september 2020 had de onderneming wereldwijd zo’n 293.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

Katrien Valkiers
Katrien Valkiers Head of Communications, Siemens Belgium
Ann-Frédérique Lorquet PR Consultant, Evoke

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel