Nieuwe luchtstroomgeleiding van Rittal geeft hotspots in behuizingen geen kans

Luchtstroomgeleiders snel en zonder gereedschap te monteren op bestaande Rittal-koelaggregaten

Lokeren, 12 oktober 2023 - Rittal, wereldspeler op het vlak van behuizingstechniek en IT-infrastructuur, biedt met de air diverter een nieuwe, doordachte oplossing voor gerichte luchtgeleiding. Wanneer er door onvoldoende ventilatie of koeling hotspots ontstaan in een behuizing, kunnen elektronische componenten oververhit raken of zelfs uitvallen. De nieuwe air diverter of luchtstroomgeleider, die zonder gereedschap eenvoudig achteraf kan worden gemonteerd op bestaande Rittal-koelaggregaten, helpt dit voorkomen.

In het ideale geval komt koude lucht tot in elke hoek van de behuizing, en dan vooral waar hotspots zijn. In de praktijk is dat helaas niet altijd de regel. Gerichte koeling van de vermogenselektronica is nodig voor een stabiele werking op lange termijn. Met de nieuwe luchtgeleiding voor koelaggregaten biedt Rittal een accessoire dat aan deze eis voldoet.

Plug-and-play

Dankzij de gereedschapsloze plug-and-play montage kan de luchtgeleiding eenvoudig aan het koelapparaat worden bevestigd. Bovendien kan hij flexibel naar links, rechts, boven of onder worden uitgelijnd. Zelfs apparaten die al geïnstalleerd en in gebruik zijn, kunnen in een handomdraai achteraf worden uitgerust met het accessoire. Dankzij de geringe inbouwdiepte is er ook geen ruimtegebrek.

De luchtgeleider lost op die manier problemen met de klimaatregeling in de behuizing eenvoudig en praktisch op. Het kunststof accessoire-element is verkrijgbaar voor koelaggregaten in plaatstaal, roestvrij staal en chemisch bestendige versies van 1 kW tot 5,8 kW.

 

Over Rittal
Rittal, met het hoofdkantoor in Herborn, Hesse, Duitsland, is een toonaangevende wereldwijde leverancier van oplossingen voor industriële behuizingen, stroomverdeling, klimaatbeheersing en IT-infrastructuur, alsmede software en diensten. Systemen van Rittal worden wereldwijd in meer dan 90 procent van alle industrieën toegepast.

Oplossingen van Rittal worden ingezet in een groot aantal industriële en IT-toepassingen, waaronder verticale sectoren zoals de transportindustrie, energieopwekking, machine- en installatiebouw, IT en telecommunicatie. Rittal is wereldwijd actief met meer dan 9.000 werknemers en meer dan 64 dochterondernemingen. Het ruime productassortiment omvat infrastructuuroplossingen voor modulaire en energie-efficiënte datacenters met innovatieve concepten voor de beveiliging van fysieke data en systemen. Toonaangevende softwareleveranciers Eplan en Cideon voegen waarde toe door interdisciplinaire engineeringdiensten te leveren, terwijl Rittal Automation Systems oplossingen biedt voor schakelapparatuur.

Rittal, opgericht in 1961, is het grootste bedrijf van de Friedhelm Loh Group. De Friedhelm Loh Group is wereldwijd actief, met 12 productielocaties en 95 internationale dochterondernemingen. Het heeft meer dan 12.000 werknemers in dienst en boekte in het fiscale jaar 2022 een omzet van € 3 miljard. In 2022 werd het familiebedrijf door het Top Employers Institute voor het 14e achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot een van de belangrijkste werkgevers van Duitsland. In het kader van een onderzoek in heel Duitsland identificeerde het tijdschrift Focus Money de Friedhelm Loh-groep in 2021 voor de vijfde keer als een van de beste aanbieders van beroepsopleidingen van het land. In 2023 ontving Rittal, voor de tweede keer op rij, het Top 100-zegel als een van de meest innovatieve middelgrote ondernemingen van Duitsland.

Kijk voor meer informatie over onze organisatie op onze website:

Over Rittal: https://www.rittal.com/be-nl/Unternehmen/Portraet

Jesse Huybrechts

Jesse Huybrechts

Copywriter, Evoke

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be