Nieuwe firewall van Fortinet combineert netwerk- en beveiligingstechnologie om de netwerkrand en grote aantallen thuiswerkers te beschermen

De FortiGate 2600F biedt tot tien keer krachtiger prestaties dankzij het gebruik van speciale SPU’s; organisaties kunnen hiermee diverse losstaande beveiligingsproducten vervangen om de kosten en complexiteit terug te dringen

Diegem, 3 november 2020 – Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, lanceert vandaag de FortiGate 2600F. Deze nieuwe firewall biedt security-driven networking. Organisaties kunnen hiermee bescherming bieden voor diverse netwerkranden, zoals die van hybride datacenters en multi-cloudomgevingen, en de vele thuiswerkers beschermen.

De FortiGate 2600F wordt van kracht voorzien door de NP7 en CP9. Dit zijn speciaal door Fortinet ontwikkelde security processing units (SPU’s). De firewall kan daarmee tot tien keer hogere Security Compute Ratings bieden dan die van concurrerende firewalls. De FortiGate 2600F kan grote ondernemingen op die manier aan passende ondersteuning helpen voor toepassingsscenario’s zoals:

  • Snelle verbindingen met de cloud: De FortiGate 2600F zorgt voor uiterst veilige en extreem snelle verbindingen met de cloud. Hij kan zakelijke datacenters met diverse cloud-omgevingen verbinden, zodat organisaties effectief gebruik kunnen maken van cloud-oplossingen voor de analyse van big data.
  • Bescherming van elke netwerkrand, ongeacht de schaal: De FortiGate 2600F biedt diepgaand inzicht in het netwerkverkeer met SSL-inspectie (met inbegrip van TLS1.3). De firewall detecteert cyberbedreigingen en het gebruik van ongemachtigde applicaties. Hij beschermt het dataverkeer dat via hybride datacenter-omgevingen verloopt om grip op externe risico’s te bieden. Dankzij het gebruik van hardwareversnelling voorkomt de FortiGate 2600F dat DDoS (Distributed Denial of Service)-aanvallen via IPv4- en IPv6-verkeer IT-services platleggen.
  • Flexibele ondersteuning voor grote aantallen thuiswerkers: De FortiGate 2600F is gebouwd op flexibiliteit en kan daarmee ondersteuning bieden voor grote aantallen thuiswerkers die gelijktijdig online gaan. De firewall monitort de integriteit van gevoelige bedrijfsgegevens en waarborgt de geheimhouding tijdens de overdracht in aanvulling op de bestaande beveiligingsmechanismen van bedrijven. De FortiGate 2600F biedt gemiddeld negen keer snellere IPsec VPN-verbindingen om de uptime van bedrijfsprocessen te waarborgen.
  • Vereenvoudigde beveiligingsprocessen en een hogere ROI: Volgens een recente enquête door Fortinet maakt bijna 70% van alle besluitvormers op het gebied van cybersecurity zich zorgen over bedreigingen door insiders. De FortiGate 2600F verenigt netwerksegmentatie, SD-WAN en firewallfunctionaliteit binnen één ruimtebesparende oplossing. De firewall helpt bedrijven met het vereenvoudigen van beveiligingsprocessen en het realiseren van een hogere ROI. Hij verkleint daarnaast het aanvalsoppervlak door middel van segmentering en beschermt data en bedrijfsapplicaties met behulp van speciale, door AI en machine learning ondersteunde diensten van FortiGuard Labs. De firewall maakt hardwareversnelde VXLAN-segmentatie mogelijk ten behoeve van veilige en supersnelle communicatie binnen hybride IT-omgevingen die gebruikmaken van Virtual Extension LAN (VXLAN). 

FortiGate 2600F versus concurrerende oplossingen

Hieronder wordt een vergelijkend overzicht getoond van de prestaties van de best verkopende netwerkfirewalls en de FortiGate 2600F. Security Compute Rating is een benchmark die in de vorm van een vermenigvuldigingsfactor aangeeft hoe de FortiGate binnen diverse categorieën presteert ten opzichte van het branchegemiddelde voor firewalls in dezelfde prijsklasse.

Ondersteund door Security-Driven Networking en de Fortinet Security Fabric

De security processing units (SPU’s) van Fortinet, waaronder de NP7 en CP9, zijn speciaal ontwikkeld voor het verhogen van het prestatievermogen en de snelheid, schaalbaarheid, efficiëntie en toegevoegde waarde van de oplossingen van Fortinet. Ze optimaliseren de gebruikservaring, nemen minder ruimte in beslag en verbruiken minder energie. De oplossingen van Fortinet, waaronder de FortiGate 2600F, voorzien in security-driven networking en worden ondersteund door de Fortinet Security Fabric. Dit platform combineert netwerk- en beveiligingsmogelijkheden om integrale bescherming te bieden van omgevingen op locatie en in de cloud, met inbegrip van gevirtualiseerde omgevingen.

John Maddison, executive vice president Products en CMO bij Fortinet:

“Bedrijven voeren het tempo van digitale innovatie op, maar moeten tegelijkertijd hun kantoorpersoneel en grote aantallen thuiswerkers veilig zien te houden. Met het oog op deze complexiteit is het van cruciaal belang om te beschikken over cybersecurity van grootzakelijke kwaliteit. De security-driven networking aanpak van Fortinet versnelt de convergentie van netwerktechnologie en cybersecurity. Bedrijven kunnen daarmee de netwerkrand beschermen van hun datacenter, WAN en multi-cloudomgeving met één netwerkfirewall.”

Aanvullende informatie

Over Fortinet
Fortinet beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties compleet beheer van en inzicht in hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen het Fortinet Security Fabric-platform pakt de meest kritieke beveiligingsuitdagingen aan en beschermt gegevens over de gehele digitale infrastructuur. Dit geldt zowel voor netwerk-, applicatie- als (multi)cloud of edge-omgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 440.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Fortinet is zowel een technologiebedrijf als een leerbedrijf. Fortinet Network Security Institute biedt een van de grootste en breedste trainingsprogramma's voor cybersecurity in de industrie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, de blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be