Nieuwe firewall van Fortinet brengt krachtigere convergentie van beveiligings- en netwerktechnologie naar hybride IT-omgevingen

De next-generation firewall FortiGate 3000F draagt met schaalbare convergentie van netwerk- en beveiligingsmogelijkheden bij tot een door de beveiliging aangestuurd netwerk

Diegem, 7 februari - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, introduceert vandaag de FortiGate 3000F. Die next-generation firewall (ngfw) wordt van kracht voorzien door de speciaal door Fortinet ontwikkelde security processing units NP7 en CP9. Hij is ontwikkeld voor organisaties die hun digitale transformatie en de groei van hun onderneming willen bespoedigen. Met dynamische netwerksegmentatie, automatisering en Zero Trust Network Access (ZTNA)-functionaliteit maakt FortiGate 3000F uiterst schaalbare, door de beveiliging aangestuurde netwerken mogelijk die netwerk- en beveiligingstechnologie naadloos combineren zonder nadelige gevolgen voor de beveiligingsprestaties. De FortiGate 3000F biedt brancheleidende prestaties met een Security Compute Rating van zes keer meer verbindingen per seconden dan concurrerende oplossingen.

Organisaties staan onder druk om het tempo van digitale innovatie op te voeren. Ze moeten daarbij zien te waarborgen dat hun bedrijfskritische applicaties voldoen aan de eisen ten aanzien van de prestaties, compliance en het beheer, en voorzien in hun strategische bedrijfsbehoeften. Vanwege die uitdagingen “duurt het heel lang om van legacy applicaties en maatwerk (zo’n 55% van alle bedrijfsapplicaties) over te stappen op alternatieve oplossingen in de cloud.”1 In plaats daarvan ontwikkelen organisaties hybride IT-architecturen die bestaan uit datacenters, campusnetwerken, onderling verbonden filialen, thuiswerkomgevingen en multi-cloudomgevingen. Dat resulteert in een enorme uitbreiding van het aanvalsoppervlak, zodat cybercriminelen volop kansen krijgen voor het uitvoeren van cyberaanvallen. De FortiGate 3000F beschermt datacenter- en hybride IT-architecturen op de volgende manieren:

  • Schaalbare beveiliging: De FortiGate 3000F biedt brancheleidende schaalbaarheid dankzij het gebruik van de speciaal door Fortinet ontwikkelde security processing units NP7 en CP9. Die zijn ontwikkeld om de snelheid, schaalbaarheid, het prestatievermogen, de efficiëntie en toegevoegde waarde van de oplossingen van Fortinet ingrijpend te verbeteren. Ze optimaliseren de gebruikservaring, nemen minder ruimte in beslag en verbruiken minder energie. De FortiGate 3000F biedt ook een Security Compute Rating van 22 meer gelijktijdige firewallsessies dan concurrerende oplossingen.
  • Geavanceerde netwerktechnologie en gericht beheer van applicaties: De ngfw’s uit de FortiGate-reeks worden geleverd met een ingebouwde ZTNA-proxy. Dat maakt het mogelijk om gebruikers vanaf elke locatie en op elk gewenst momenttoegang te bieden tot applicaties en IT-bronnen. Dat gebeurt op basis van voortdurende authenticatie en de toepassing van effectieve beveiligings- en compliance-mechanismen. De ngfw’s uit de FortiGate-reeks bieden naadloze convergentie van netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit in combinatie met brancheleidende routeringmogelijkheden voor peering met verschillende providers aan de WAN-kant, en interconnects met een breed scala aan leveranciers aan de LAN-kant. Veel netwerkbeheerders hebben hun processen vereenvoudigd door routers te vervangen door één FortiGate-appliance die zowel netwerk- als beveiligingsmogelijkheden biedt.
  • Beveiliging van grootzakelijke kwaliteit: De brancheleidende oplossingen van Fortinet worden door meer dan 565.000 organisaties gebruikt. Ze combineren op naadloze wijze netwerkmogelijkheden, beveiligingsfunctionaliteit en essentiële, door artificial intelligence en machine learning ondersteunde FortiGuard-diensten binnen één platform. IT-afdelingen kunnen op die manier doeltreffend interne en externe bedreigingen beheren, de verspreiding daarvan binnen het netwerk tegengaan en ransomwarebesmettingen, bedrijfsonderbrekingen en reputatieschade voorkomen. De FortiGate is de enige ngfw binnen de branche die geavanceerde beleidsregels voor content biedt, zoals het filteren van video’s voor mainstream diensten als YouTube, Vimeo en Dailymotion. Bedrijven kunnen flexibele beleidsregels definiëren om een of meer categorieën toe te laten en gebruikmaken van stringente mechanismen voor netwerkbeveiliging die verkeer kunnen toestaan of blokkeren tot op kanaalniveau. Met ongekend krachtige SSL-inspectie (met inbegrip van TLS 1.3) is de FortiGate 3000F de enige ngfw die in staat is om cyberbedreigingen te detecteren die zich in versleutelde paden verbergen en geautomatiseerde bescherming tegen bedreigingen biedt met minimaal prestatieverlies.
  • Automatisering en vereenvoudiging: Het Fortinet Fabric Management Center biedt een centrale locatie voor het beheer en de automatisering en orchestration van de complete Security Fabric. Het biedt daarnaast ondersteuning voor ruim 470 ecosysteempartners om bedrijfsbrede workflows te vereenvoudigen. Het gebruik van open API’s en connectors voor verbindingen tussen verschillende omgevingen zorgt voor vereenvoudiging en waarborgt een consistente toepassing van beveiligingsregels binnen multi-cloudomgevingen.
FortiGate 3000F
FortiGate 3000F

De FortiGate 3000F versus de concurrentie

Hieronder volgt een vergelijking van de prestatiegegevens voor marktleidende firewalls met die van de FortiGate 3000F-serie. Security Compute Rating is een benchmark in de vorm van een vermenigvuldigingsfactor die de prestaties van de FortiGate vergelijkt met het branchegemiddelde voor concurrerende producten in uiteenlopende categorieën in dezelfde prijsklasse.

De FortiGate 3000F versus de concurrentie
De FortiGate 3000F versus de concurrentie

*Vereist een eenmalige Hyperscale-licentie

De oplossingen van Fortinet, waaronder de FortiGate 3000F, bieden door de beveiliging aangestuurde netwerkmogelijkheden en de krachtigst presterende mesh-architectuur binnen de beveiligingsbranche in de vorm van de Fortinet Security Fabric. Dat platform combineert netwerk- en beveiligingsmogelijkheden om bescherming te bieden voor alle apparaten en applicaties in omgevingen op locatie, cloudomgevingen en gevirtualiseerde omgevingen. Volgens het rapport ‘January 2022 Gartner Critical Capabilities for Network Firewall’ behaalde Fortinet met zijn FortiGate-oplossing de hoogste scores voor de use cases Enterprise Data Center, Distributed Enterprise en SMB, en de op een na hoogste score voor de use case Public Cloud. Volgens Fortinet is het te danken aan zijn voortdurende innovaties op het gebied van door de beveiliging aangestuurde netwerken dat het twee jaar achtereen is gepositioneerd als ‘Leader’ in het ‘Gartner Magic Quadrant™ for Network Firewalls’ en ‘Magic Quadrant™ for WAN Edge Infrastructure’ voor hetzelfde platform: FortiGate. 

Aanvullende informatie

Bronvermelding

1. Gartner, Predicts 2022: Driving Toward Digital Infrastructure Platforms, Thomas Bittman, Jonathan Forest, Hiroko Aoyama, Philip Dawson, Bob Gill, 21 oktober 2021.
Gartner, Magic Quadrant for WAN Edge Infrastructure, Jonathan Forest, Naresh Singh, Andrew Lerner, Evan Zeng, 20 september 2021.
Gartner, Critical Capabilities for Network Firewalls, Adam Hils, Rajpreet Kaur, 17 januari 2022.
Gartner, Magic Quadrant for Network Firewalls, Rajpreet Kaur, Jeremy D'Hoinne, Nat Smith, Adam Hils, 1 November 2021.

Gartner doet geen aanbevelingen ten aanzien van leveranciers, producten of diensten die in zijn onderzoekspublicaties aan bod komen, en adviseert technologiegebruikers evenmin om louter te kiezen voor leveranciers met de hoogste scores of andere aanduidingen. De publicaties van Gartner zijn gebaseerd op de meningen van zijn onderzoeksorganisatie en dienen niet als feitelijke verklaringen te worden beschouwd. Gartner biedt geen enkele impliciete of expliciete garanties met betrekking tot dit onderzoek, met inbegrip van, maar niet beperkt tot garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Gartner en het Magic Quadrant zijn gedeponeerde merken van Gartner, Inc. en/of aan Gartner gelieerde bedrijven in de Verenigde Staten en andere landen en worden in dit persbericht met zijn toestemming gebruikt. Alle rechten voorbehouden.

Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) wil bijdragen aan een digitale wereld waarin vertrouwen centraal staat. Dat doet het door mensen, apparaten en data altijd en overal te beschermen. Dit is de reden waarom ’s werelds grootste bedrijven, dienstverleners en overheidsinstellingen voor Fortinet kiezen om hun digitale transformatie op veilige wijze te bespoedigen. Het Fortinet Security Fabric-platform biedt uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde bescherming van het volledige digitale aanvalsoppervlak. Het beveiligt bedrijfskritische apparatuur, data, applicaties en verbindingen van en naar het datacenter, de cloud en thuiswerkomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 550.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor het beschermen van hun organisatie. Het Fortinet NSE Training Institute, een initiatief van het Training Advancement Agenda (TAA) van Fortinet, is aanbieder van een van de grootste en meest uitgebreide trainingsprogramma’s binnen de branche. Het biedt iedereen toegang tot cybersecurity-training en nieuwe loopbaankansen. Ga voor meer informatie naar www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be