Nieuwe collectie Philippe Starck en Duravit: White Tulip

Elk element gebaseerd op de vorm van bloeiende tulp

De badkamercollectie White Tulip van Philippe Starck voor Duravit is ontworpen rond het organische silhouet van een bloeiende tulp. De reeks heeft een bijna sculpturaal, zacht karakter krijgt. Met unieke ergonomie en het vermogen om op te gaan in een breed scala aan stijlen, zijn de veelzijdige en elegante ontwerpen van de White Tulip-collectie ideaal voor alle interieurs: – van CULTUUR tot NATUUR, van de beschaafde en verfijnde stedelijke omgeving tot de frisse en natuurlijke sfeer van een landhuis.

Het doel van Philippe Starck met White Tulip was niet om het toppunt van tijdloos design te produceren, maar eerder een ​​collectie te creëren die van nature in ons leven past. “In plaats van absoluut tijdloze stukken te maken, wilde ik de White Tulip-collectie meer in de menselijke tijd plaatsen; het kan ofwel een oude collectie zijn die destijds modern zou zijn geweest, ofwel een moderne collectie met herinneringen aan het verleden.”

De twee stijlwerelden "CULTURE" en "NATURE" belichamen de flexibiliteit van de serie en ​ tegelijk de essentie van Duravit.

CULTUUR

In de verfijnde, ambitieuze loft voelt White Tulip zich thuis in een stedelijke sfeer met een speels en verfijnd interieurontwerp. Het elegante interieur contrasteert met de strakke, moderne stad. Expressieve details en hoogwaardige afwerking voldoen zelfs aan de hoogste eisen.

Verticale strepen
Het consequente designelement van de kranen is de tulpvormige handgreep die de vorm van de wastafels en ligbaden weerspiegelt en door het gepolijste oppervlak bijzonder gemakkelijk en aangenaam te bedienen is, terwijl de 160 fijn gegraveerde verticale strepen een echt verfijnd effect geven. Wastafelmengkranen zijn verkrijgbaar in verschillende “comfort” hoogtes S, M en XL. Het assortiment omvat ook bidet-, douche- en badkranen.

Verfijnde meubels

De meubels hebben dezelfde buitengewoon verfijnde elegantie als de hele serie. De in verstek gesneden, uiterst fijn bewerkte randen getuigen van de precieze samenstelling van de White Tulip-meubels, die verkrijgbaar zijn in breedtes tussen 350 en 1300 mm. De meubels en de bijpassende halfhoge kasten met twee of drie glazen planken zijn verkrijgbaar in vijf hoogwaardige kleuren met hoogglans of zijdematte lak. Als alternatief kan voor de fronten worden gekozen voor een massief houten afwerking van natuurlijk eiken of Amerikaans noten.

De opvallende chromen handgreep vertegenwoordigt een opwindende ontwerpoptie. Het kan worden gebruikt om te contrasteren met de matte lakken en massief houten oppervlakken, of om een ​​opvallend effect te creëren op hoogglans lak.

Snufjes in de spiegels
Bijpassende spiegels zijn verkrijgbaar als sensor- of app-versie. Het spiegelglas is naar voren gehaald, waardoor een interessant effect ontstaat. De lichttemperatuur met geheugeneffect kan worden gesynchroniseerd met andere lampen die in het woongedeelte zijn aangesloten en via de "Casambi"-app worden geregeld - waarmee symbolisch de moderne tijdgeest van de stad in de verfijnde loft wordt geïnjecteerd.

NATUUR

In de frisse en natuurlijke setting van een landhuis wordt White Tulip gepresenteerd in een organisch maar toch eigentijds en minimalistisch interieur.

De zachte, verfijnde en sobere lijnen van de White Tulip-serie zorgen voor elegante accenten. Bijzonder opvallend is het monolithische design van de vrijstaande keramische wastafel. De wastafel kan naar wens aan de muur of de vloer worden bevestigd.

Opzetwastafels, baden en toiletten
Ontworpen in dezelfde stijl, overtuigt de ronde opzetwastafel met zijn esthetische, subtiel naar buiten aflopende rand. Ook de rechthoekige wastafel van bovenaf gezien weerspiegelt deze vorm. Hij is verkrijgbaar in twee maten, elk ook als meubelwastafel, evenals de fontein, die het assortiment compleet maakt.

Het vrijstaande bad met naadloze acrylbekleding weerspiegelt de vorm van de keramiek, ronde en ovale varianten zijn verkrijgbaar.

Bijpassende vrijstaande en aan de wand gemonteerde toiletten en bidets vullen de indrukwekkende keramische elementen aan. De White Tulip stijl is ook terug te vinden op het bijpassende urinoir.

Eindeloze mogelijkheden en buitengewone vormen
De universums van Cultuur en Natuur laten zien dat de mogelijkheden om de serie in elke setting te integreren eindeloos zijn. Van een volledig assortiment kranen, ligbaden, wastafels en meubels, via toiletten en bidets tot bijpassende spiegels - de buitengewone vormen van alle componenten binnen het White Tulip-assortiment bieden prachtige ontwerpopties. Meubels in twaalf afwerkingen met een optionele opvallende handgreep creëren mogelijkheden die in allerlei werelden gecombineerd kunnen worden.

Download de foto's in 72dpi & 300dpi

ZIP - 259 Mb

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be