Nieuwe badkamerserie Sivida van Duravit: eenvoud met een kleurrijke twist

Sivida biedt wastafels, opzetwastafels en consoles met uitgebreide ontwerpmogelijkheden

Overijse, 20 juni 2024 - Met Sivida, een ontwerp van Philippe Starck, presenteert Duravit voor het eerst een serie met wastafels, opzettafels en consoles gemaakt van DuroCast® mineraalgietwerk en dit met een aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding. De perfecte balans tussen zachte en strakke elementen, samen met een breed scala aan kleurmogelijkheden, vormt de basis voor unieke badkamers met onderscheidende details.

Sivida is uniek”, zegt Philippe Starck. “Het is een uiterst essentieel ontwerp, maar met de kleurrijke twist van het leven. Er is lichtgroen, wit en donkergrijs beschikbaar om duocombinaties te creëren die bij elke omgeving passen. Elegant, vrolijk en functioneel: Sivida is de nieuwe collectie voor ons dagelijks leven.”

Populair en duurzaam mineraal gietmateriaal

Sivida maakt gebruik van DuroCast®, een mineraal gietmateriaal dat steeds populairder wordt dankzij zijn fluweelzachte look en feel. Het duurzame materiaal met een niet-poreus oppervlak is bijzonder onderhoudsvriendelijk en daarom geschikt voor gebruik in zowel privé- als commerciële ruimtes. De aflegruimte aan de zijkant van de wastafeloplossingen is bijzonder praktisch voor dagelijks gebruik: de elegant gevormde ronde of hoekige opzetwastafels rusten op nauwkeurig gevormde consoles. Aangezien beide elementen gemaakt zijn van DuroCast®-materiaal, lijkt de combinatie uit één stuk gegoten te zijn. De opzetwastafel en console zijn beschikbaar in diverse kleuropties: donkergrijs mat en lichtgroen mat. Een bijzonder kenmerk is het tweekleurige ontwerp van de wastafel. Die is naar keuze verkrijgbaar met wit aan de binnenkant en een gekleurde buitenkant, of juist andersom: een witte buitenkant met een gekleurde binnenkant. Daarnaast is er ook een meubelwastafel beschikbaar in wit zijdemat.

Sterke details

De wastafels uit mineraal gietmateriaal worden gecombineerd met strakke meubels, wat zorgt voor een harmonieuze eenheid. Het kleurenpalet maakt talloze combinaties mogelijk: van subtiele ton-sur-ton-oplossingen tot contrastrijke toepassingen. Daarnaast zijn metalen elementen zoals handgrepen, handdoekhouders of meubelpoten beschikbaar in chroom of diamantzwart. Een bijpassende spiegel met kaarsachtige lampen aan de zijkant en een optioneel planchet maken het badkamerdesign compleet. Achteraf aan te brengen lade-indelingen zorgen voor meer orde, terwijl hoge kasten extra opbergruimte bieden voor handdoeken en verzorgingsproducten.

Infobox: Sivida in één oogopslag
Infobox: Sivida in één oogopslag

Sivida - Download de foto's in 300dpi.zip

ZIP - 114 Mb

Over Philippe Starck

Philippe Starck, een mondiaal belangrijke ontwerper met uiteenlopende ideeën, concentreert zich altijd op het essentiële, zijn visie: wat hij creëert moet de levens van zoveel mogelijk mensen verbeteren, in welke vorm dan ook. Deze filosofie maakte hem tot een van de pioniers en centrale figuren van het concept van ‘democratisch design’.

Met zijn werk op alle gebieden, van alledaagse producten (meubels, een citroenpers, elektrische fietsen, een individuele windturbine) tot architectuur (hotels, restaurants die beweren stimulerende plekken te zijn) tot scheeps- en ruimtetechnologie (megajachten, woonmodules voor particulier ruimtetoerisme), blijft hij de grenzen en vereisten van design verkennen en is hij uitgegroeid tot een van de meest visionaire en gerenommeerde ontwerpers op de internationale hedendaagse scène.

www.starck.com / Facebook @StarckOfficial / Instagram @Starck

Over Duravit AG

Duravit AG, gevestigd in Hornberg, is een van de toonaangevende internationale fabrikanten van designbadkamers en is actief in meer dan 130 landen over de hele wereld. Bij de ontwikkeling van producten werkt het interne designteam van de complete badkameraanbieder hand in hand met een wereldwijd netwerk van ontwerpers zoals Cecilie Manz, Philippe Starck, Antonio Citterio, Christian Werner en Sebastian Herkner. Als energie-intensief bedrijf wil Duravit AG in 2045 zonder uitzondering klimaatneutraal zijn en grotendeels afzien van CO2-compensatie.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be