Skip to Content
Nieuw onderzoeksrapport van Forbes Insights: CISO’s lopen achter op cybercriminelen

Nieuw onderzoeksrapport van Forbes Insights: CISO’s lopen achter op cybercriminelen

CISO’s wijzigen prioriteiten en beveiligingsstrategie, zodat ze ondanks beperkte middelen de steeds geavanceerdere cyberbedreigingen de baas kunnen blijven

Diegem, 5 september 2019 - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, publiceert vandaag het rapport “Making Tough Choices: How CISOs Manage Escalating Threats and Limited Resources.” Dit is het resultaat van een onderzoek dat Forbes Insights in opdracht van Fortinet uitvoerde. Hiervoor werden chief information security officers (CISO’s) bij bedrijven uit diverse sectoren gevraagd naar hun belangrijkste uitdagingen en de strategieën die ze hanteren om deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Uit het onderzoek blijkt dat 84 procent van alle CISO’s van mening is dat het risico op cyberaanvallen toeneemt en bijna een kwart gelooft dat cybercriminelen over meer mogelijkheden beschikken. Dit probleem wordt mede in de hand gewerkt door beperkte financiële middelen en een gebrek aan vaardig personeel. CISO’s worstelen daarnaast met een snel groeiend en complexer wordend aanvalsoppervlak. Volgens hen kan de wapenwedloop met cybercriminelen dan ook alleen worden gewonnen door de juiste strategieën te hanteren.

“Het onderzoek van Forbes Insights sluit aan op wat onze klanten en prospects over hun belangrijkste uitdagingen vertellen. CISO’s staan voor de opgave om hun beperkte middelen aan te wenden voor impactvolle cybersecurity-projecten. Dit kan variëren van maatregelen voor de detectie van beveiligingsincidenten tot incidentrespons. Daarnaast moeten ze hun strategische managementverantwoordelijkheden in evenwicht brengen met tactische aangelegenheden. Fortinet helpt organisaties aan integrale beveiliging met de Fortinet Security Fabric, zodat CISO’s elke dag opnieuw effectief kunnen reageren op het voortdurend veranderende bedreigingslandschap”, zegt John Maddison, executive vice president Products bij Fortinet.

Andere belangrijke punten die in het Forbes Insights-rapport naar voren komen zijn:

  • Steeds meer CISO’s maken gebruik van artificiële intelligentie. 48 procent van alle respondenten richt hun focus op een naadloze integratie van de beveiliging met hun netwerkactiviteiten en 45 procent stapt over op een beveiligingsstrategie die voorziet in geavanceerde analysemogelijkheden om het overzicht op de bedrijfsomgeving te verbeteren. Artificiële intelligentie, machine learning en gegevensanalyse zorgen ervoor dat IT-teams minder tijd verliezen aan routinematige taken en ze zich kunnen focussen op bedrijfskritische zaken, zoals identificatie van afwijkend gedrag binnen het netwerk en een snelle reactie op cyberbedreigingen.
  • CISO’s zouden meer willen investeren in detectie en incidentrespons. Vandaag gaat gemiddeld 36 procent van het beveiligingsbudget naar incidentrespons. In een ideale wereld zouden de respondenten hun focus echter willen verschuiven van preventie naar detectie en incidentrespons. Volgens het onderzoek zouden CISO’s de bestedingen aan incidentrespons dan ook willen opvoeren tot 40 procent van hun totale budget.
  • Training en voorlichting zijn van cruciaal belang. Volgens het Forbes Insights-onderzoek zijn CISO’s van mening dat de beperkte beschikbaarheid van beveiligingstalent en trainingsmogelijkheden een sterke invloed uitoefenen op de organisatie. CISO’s besteden daarom meer aandacht aan de voorlichting van het personeel en de bewustwording rond cybersecurity om het aantal interne bedreigingen terug te dringen.
  • CISO’s kampen met budgetbeperkingen. Terwijl het aantal cyberbedreigingen toeneemt, vinden CISO's dat hun middelen, inclusief budget, beperkt blijven. Volgens een derde van de respondenten hebben budgetbeperkingen een grote invloed op hun beveiligingsprogramma.
  • De beveiliging van klantengegevens en intellectueel eigendom is een topprioriteit. Voor ruim een derde van de respondenten is de merkreputatie beschermen van hun onderneming ‘top of mind’. Meer dan 36 procent van alle CISO’s zag de beveiliging van klantengegevens als hun hoogste prioriteit. De meerderheid van respondenten gaf daarnaast aan dat ze de bescherming van intellectueel eigendom als een van hun belangrijkste verantwoordelijkheid beschouwden. Volgens hen vormt intellectueel eigendom een belangrijk doelwit van de meeste cybercriminelen. 

Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen de Fortinet Security Fabric-architectuur is in staat om compromisloze beveiliging te bieden als oplossing voor de meest prangende uitdagingen op beveiligingsgebied, of het nu gaat om mobiele, netwerk-, applicatie- of cloudomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 415,000  klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel