Nieuw ‘Business to Society’-rapport Siemens: maatschappelijke impact op zes domeinen

Terugblik op 125 jaar van impact en innovatie in België

Huizingen, 29 maart 2023 - Voor het tweede jaar op rij publiceert Siemens zijn ‘Business to Society’-impactrapport. Daarin geeft de technologiespeler een overzicht van zijn activiteiten en initiatieven met een maatschappelijke impact op zes domeinen en in lijn met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN. Het DEGREE-raamwerk vormt de basis voor een CO2-neutrale bedrijfsvoering en toeleveringsketen en een ambitieus uitgangspunt voor belangrijke thema’s als levenslang leren, ethisch handelen en gelijkheid.

Hoe gaat Siemens België om met de maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen? Hoe verhogen we de levenskwaliteit van de huidige en toekomstige generaties? Welke rol spelen technologie en medewerkers daarin? Het ‘Business to Society’-impactrapport belicht de inspanningen van de technologiespeler aan de hand van zes domeinen die zowel economie en maatschappij als milieu en klimaat bestrijken: samenwerking en werkgelegenheid, talentontwikkeling en duurzame inzetbaarheid, het sturen en steunen van een veranderende samenleving, de levenskwaliteit verbeteren, klimaat en milieu en tot slot succesvol innoveren. Het rapport is doorspekt met voorbeelden van projecten, partnerschappen en initiatieven die tonen hoe Siemens deze impact realiseert in mobiliteit, industrie, infrastructuur en andere sectoren.

Daarnaast creëert het rapport ook dit jaar weer een kader voor de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen van Siemens. Deze doelstellingen zijn afgestemd ​ op de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen waarmee de VN tegen 2030 een einde hoopt te maken aan armoede, de klimaatverandering wil aanpakken en wereldwijd ​ zorgt voor vrede en welvaart. Siemens wil zo ​ het goede voorbeeld geven en ook zijn klanten en leveranciers aan te sporen om hun doelstellingen zo ambitieus mogelijk te maken.

Every DEGREE counts

Om zijn geleverde inspanningen af te toetsen, goot Siemens zijn engagementen rond milieu, maatschappij en goed bestuur in het DEGREE-raamwerk, wat staat voor decarbonization, ethics, governance, resource efficiency, equity en employability. Onder het motto ‘Every DEGREE counts’ en met een 360°-aanpak formuleert Siemens per thema enkele concrete doelstellingen. 

“Onze aanpak op het vlak van milieu, maatschappij en bestuur garandeert verantwoorde samenwerkingen met eerlijke partners”, stelt Sergio Molinari, CEO van Siemens België-Luxemburg, “Siemens blijft een gamechanger omdat we klanten, leveranciers en partners van de industriële tot de academische wereld betrekken. In ons ‘Business to Society’-rapport wordt duidelijk hoe we steeds ijveren naar het creëren van een duurzame meerwaarde voor de samenleving en economie in België.”

 

Over Siemens AG
Siemens AG 
(Berlijn en München) is een technologieonderneming met focus op de domeinen industrie, infrastructuur, transport en gezondheidszorg. Van zuinige en ecologische fabrieken, veerkrachtige toeleveringsketens en slimmere gebouwen en stroomnetten tot groenere en comfortabelere vervoersoplossingen en geavanceerde gezondheidszorg, ontwikkelt de onderneming doelgerichte technologie die voor haar klanten meerwaarde creëert. Door de reële en digitale wereld te combineren, biedt Siemens haar klanten mogelijkheden om hun bedrijfssectoren en markten te transformeren en hen zo te helpen het dagelijkse leven van miljarden mensen te verbeteren. Siemens heeft ook een meerderheidsparticipatie in de beursgenoteerde onderneming Siemens Healthineers, een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie die vormgeeft aan de toekomst van de gezondheidszorg. Hiernaast behoudt Siemens een minderheidsparticipatie in Siemens Energy, een wereldleider op het gebied van elektriciteitstransmissie en -productie. In boekjaar 2022, afgesloten op 30 september 2022, genereerde de Siemens-groep een omzet van € 72,0 miljard en een nettowinst van € 4,4 miljard. Op 30 september 2022 had de onderneming wereldwijd zo’n 311.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be