Nieuw bij Molco Car Parts: remdelen van het merk Textar

Toevoeging wereldmerk aan assortiment ondersteunt verdere verspreiding Textar in Benelux

Gelderland, 25 maart 2022 - Molco Car Parts biedt een compleet assortiment aan van originele- en aftermarket onderdelen voor personenauto’s en kleine bedrijfswagens. Het Nederlandse bedrijf bedient klanten over de hele Benelux, maar ook in Duitsland, Oostenrijk en Zweden. Met zijn 1.300.000 automotive parts en accessoires, verdeeld over 400 artikelgroepen met meer dan 250 gerenommeerde merken, richt Molco zich rechtstreeks tot garagebedrijven.

“Textar is een van de wereldleiders op het gebied van remonderdelen”, zegt Pim van 't Hoenderdaal, Commercieel Directeur van Molco. “Binnen de productgroepen remblokken, remschijven, remschoenen, remtrommels en waarschuwingscontacten hebben we al veel referenties op voorraad liggen, maar door de toevoeging van Textar kunnen wij nog meer kwaliteit aanbieden.”

Rechtstreekse handel
De toevoeging van Textar aan het Molco-assortiment is een gevolg van de strategische focus op rechtstreekse handel met fabrikanten en leveranciers, om omwegen via importbedrijven, grossiers of zogenoemde grijze importkanalen te vermijden. Een drietal jaar geleden sloot Molco zich aan bij handelsfederatie Nexus. Daardoor kwam Molco in 2020 in Amsterdam rond een zakelijke speeddate-tafel te zitten met TMD Friction, één van 's werelds grootste producenten van remvoeringen voor de automobiel- en de remindustrie, met onder meer Textar in zijn portfolio. “Er was natuurlijk al wederzijdse interesse, maar dankzij deze sessie hebben we elkaar pas echt leren kennen”, aldus Pim van 't Hoenderdaal.

Daarnaast was de vraag naar Textar-producten bij klanten ook steeds luiden beginnen klinken. Pim van 't Hoenderdaal: “Wij doen veel onderzoek bij onze meer dan 6.000 kopende klanten. Wanneer wij hen vroegen wat er nu ontbrak in ons assortiment, of welke merken men graag zou toevoegen, dan viel de naam Textar regelmatig.”

Absoluut succes
Molco biedt Textar nu enkele weken aan, en de introductie is een absoluut succes geweest. “We zijn absolute liefhebbers”, besluit Pim van 't Hoenderdaal. “We moeten er niks over uitleggen aan klanten. Zij willen gewoon zeker van zijn kwaliteit, veiligheid, prestatie, comfort en ondersteuning. Daar staat Molco dankzij de Textar-producten nu nog beter garant voor.”

Ian Brooks, Key Account Manager bij TMD Friction voor de Benelux, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië: “Als langetermijnpartner van Nexus zijn wij bij TMD Friction verheugd om Molco aan boord te hebben als nieuwe distributeur voor Textar onderdelen voor personenwagens in de Benelux. Het Textar merk is zeer bekend in de automotive wereld en zal het aanbod van Molco aan haar klantenbestand verder versterken. Wij kijken uit naar een lange en gezonde handelsrelatie tussen onze twee bedrijven.”

Autotechnica
Tijdens Autotechnica 2022 zal Molco Car Parts Textar introduceren aan de grote markt. Geïnteresseerden zijn welkom van 27 maart tot en met 30 maart in ​ Brussels Expo.

Textar's gecoate remschijven
Textar's gecoate remschijven

Over TMD Friction
TMD Friction, een volledige dochteronderneming van Nisshinbo Holdings Inc., is een van 's werelds grootste producenten van remvoeringen voor de automobiel- en de remindustrie. Naast schijfremvoeringen en trommelremvoeringen voor personenauto's en bedrijfsvoertuigen omvat het productengamma van de onderneming ook remvoeringen voor de autosport en industriespecifieke frictiematerialen. TMD Friction levert aan de wereldwijde markt voor reserveonderdelen met de merken Textar, Mintex, Don, Pagid, Cobreq, Nisshinbo en Bendix. Daarnaast ontwikkelt en produceert TMD Friction remfrictiematerialen voor de industrie onder de merknaam Cosid. De TMD Friction Group heeft vier vestigingen in Duitsland en andere in Europa, de VS, Brazilië, Mexico, China en Japan en heeft wereldwijd 4.500 mensen in dienst.

Meer informatie is beschikbaar op www.tmdfriction.com.

Over Molco Car Parts
Molco Car Parts is een onafhankelijke Nederlandse leverancier van auto-onderdelen. Molco biedt u een compleet assortiment originele- en aftermarket onderdelen voor personenauto’s en kleine bedrijfswagens. Met ruim 1.300.000 automotive parts en accessoires, verdeeld over 400 artikelgroepen met meer dan 250 gerenommeerde merken kan Molco aan praktisch iedere vraag voldoen.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be