Next-generation firewalls van Fortinet en FortiGuard AI-Powered Security Services bieden een ROI van 318% en een terugverdientijd van zes maanden

De nieuwe FortiGate 3200F en 900G combineren krachtiger beveiliging met verbeterde energie-efficiëntie en geïntegreerd beheer van het complete hybride netwerk

Diegem, 20 juli 2023 - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in cybersecurity en de drijvende kracht achter de convergentie van netwerk- en beveiligingstechnologie, maakt vandaag de resultaten bekend van een onafhankelijke analyse van de kostenbesparingen en zakelijke voordelen die gepaard gaan met de inzet van FortiGate next-generation firewalls (ngfw’s) en FortiGuard AI-Powered Security Services binnen datacenters. De onderzoeksresultaten wezen onder meer op een return on investment van ruim 300% in drie jaar tijd en een terugverdientijd van zes maanden. Fortinet geeft daarnaast blijk van zijn streven naar effectieve beveiliging van datacenters met de introductie van twee nieuwe nfgw-appliances. Dit zijn de FortiGate 3200F, met een doorvoersnelheid van 380 Gbps en 400GE-interfaces ter ondersteuning van hyperscale datacenters, en de FortiGate 900G, een appliance met een compacte vormfactor die ondernemingen met een doorvoersnelheid van 20 Gbps veilig houdt voor cyberbedreigingen.

John Maddison, chief marketing officer en executive vice president Product Strategy, vertelt: “Fortinet heeft zijn nut in het datacenter bewezen door geavanceerde beveiliging en meer energie-efficiëntie naar ’s werelds grootste ondernemingen te brengen. Naar onze mening bevestigt het nieuwe Forrester Total Economic Impact™-onderzoek wat klanten al jaren zeggen: de krachtige combinatie van next-generation firewalls uit de FortiGate-reeks en de FortiGuard AI-Powered Security Services geven niet alleen de bedrijfsbrede beveiliging een boost, maar bieden ook een uitmuntende return on investment.”

Belangrijkste bevindingen van het onafhankelijke onderzoek

Om de ROI op de ngfw’s uit de FortiGate-reeks en de FortiGuard AI-Powered Security Services te kwantificeren gaf Fortinet het onderzoeks- en adviesbureau Forrester Consulting opdracht voor het uitvoeren van een Total Economic Impact™ (TEI)-onderzoek. Hiervoor werd feedback van klanten verzameld en verwerkt tot één samengestelde organisatie met een jaaromzet van 2,5 miljard dollar, ruim 15.000 werknemers en minimaal drie datacenters. Volgens de onderzoeksresultaten profiteerden organsiaties van sterkere beveiligingsprestaties, verbeterde productiviteit en kostenbesparingen. Aanvullende voordelen waren:

  • Een ROI van 318% en een terugverdientijd van zes maanden: De inzet van FortiGate-ngfw’s in combinatie met FortiGuard AI-Powered Security Services in het datacenter leverde een in drie jaar tijd return on investment van 318% op. De terugverdienperiode besloeg minder dan zes maanden. Het nettoresultaat bedroeg ruim 8 miljoen dollar.
  • Een tijdsbesparing van 90% voor handmatige updates: De ngfw’s uit de FortiGate kenmerken zich door eenvoud qua installatie en beheer. Netwerkteams waren hierdoor 90% minder tijd kwijt aan handmatige updates en fixes. Het gebruiksgemak en de krachtige automatisering van beveiligingsprocessen zorgden daarnaast voor een reductie van de tijd die nodig was voor het opnieuw installeren van images op apparaten met 50% en een reductie van 95% van verbonden randapparatuur.
  • 40% lagere kosten ten opzichte van eerdere nfgw-oplossingen: De oplossingen uit de FortiGate-reeks verenigen netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit. Organisaties kunnen daarmee daardoor het aantal losstaande beveiligingsproducten en -diensten binnen hun datacenter terugdringen. Dit levert een kostenbesparing van 40% op.

Energie-efficiëntie en prestatievermogen voor het datacenter

Als blijk van zijn streven naar effectieve beveiliging van datacenters voegt Fortinet nieuwe next-generation firewalls toe aan zijn FortiGate-reeks. Deze bieden moderne ondernemingen niet alleen krachtige bescherming, maar ook de energie-efficiëntie die nodig is voor de realisatie van hun duurzaamheidsdoelstellingen. De nieuwe ngfw’s zijn volledig geïntegreerd met FortiGuard AI-Powered Security Services. Ze bieden onder meer geavanceerde bescherming tegen indringers, technieken voor internetbeveiliging zoals DNS- en URL-filtering en contentbeveiliging die nieuwe bestandsgebaseerde cyberaanvallen een halt toeroept. De twee nieuwe modellen zijn:

  • De FortiGate 3200F is speciaal ontwikkeld met het oog op hyperscale datacenters. Hij biedt ten opzichte van het branchegemiddelde een vier keer hogere doorvoersnelheid, 4,7 keer snellere SSL-inspectie en een 3,5 keer hogere doorvoersnelheid voor IPSec VPN-verkeer. De ngfw verbruikt daarnaast 72% minder energie dan concurrerende oplossingen. Hij biedt 400GE-interfaces voor naadloos beheer van grote volumes aan dataverkeer en schaalbare ondersteuning voor de behoeften van zakelijke klanten.
  • De FortiGate 900G zet een nieuwe norm binnen de branche door het voor datacenters benodigde prestatievermogen in een compacte vormfactor te gieten. De appliance levert ten opzichte van het branchegemiddelde zes keer snellere firewallprestaties, vijf keer snellere IPSec VPN-prestaties en drie keer snellere bescherming tegen cyberbedreigingen (20 Gbps). Dit helpt ondernemingen aan even efficiënte als veilige bedrijfsprocessen.

Hieronder staat een overzicht van de prestatiedoelen van de FortiGate 3200F en 900G series, samengesteld door Fortinet. Security Compute Rating is een benchmark die klanten helpt inzicht te krijgen in de FortiGate prestaties.

FortiGate 3200F series

FortiGate 900G series

- FortiGate 3200F en 900G Threat Protection prestaties worden gemeten met Firewall, IPS, Application Control en Malware Protection, en Logging ingeschakeld.

Verdere erkenning voor de hybrid mesh firewall-architectuur

Fortinet en de ngfw’s uit de FortiGate-reeks hebben bijval gekregen van diverse marktonderzoeksbureaus en andere organisaties. Zo werd Fortinet gepositioneerd als ‘Leader’ in het 2022 Gartner® Magic Quadrant™ for Network Firewalls en als ‘Leader’ in het 2022 The Forrester Wave™: Enterprise Firewalls-rapport. Het ontving daarnaast een “Recommended”-waardering van CyberRatings.org

Deze blijken van erkenning zijn het resultaat van de unieke aanpak van Fortinet, die netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit verenigt. De ngfw’s uit de FortiGate-reeks maken gebruik van één besturingssysteem in de vorm FortiOS en de geïntegreerde beheerconsole FortiManager. Dit maakt het mogelijk om door AI ondersteunde beveiliging toe te passen binnen alle ngfw’s in een hybride omgeving, inclusief omgevingen op locatie, clouds en virtuele machines. De ngfw’s uit de FortiGate-reeks zijn daarmee geknipt voor het inrichten van een hybrid mesh firewall-architectuur die de beleidsregels voor alle firewalls coördineert om voor bedrijfsbrede bescherming te zorgen. De ngfw’s kunnen op eenvoudige wijze worden aangeschaft en in gebruik genomen op basis van FortiFlex, het gebruiksgebaseerde licentieprogramma van Fortinet.

Joseph Neumann, deputy chief information security officer bij Digital Realty, zegt: “Fortinet maakt het eenvoudig voor bedrijven om next-generation firewalls in te zetten en beheren op locatie, in de cloud en in gevirtualiseerde omgevingen. FortiManager biedt ons een centrale console waarmee we de beveiligingsprestaties kunnen raadplegen, beveiligingsregels kunnen verenigen en onze ngfw’s actuele bedreigingsinformatie met elkaar laten uitwisselen. Het doet ons een genoegen om samen met Fortinet verder te bouwen aan onze hybrid mesh firewall-architectuur en de beveiliging van ons complete netwerk”.

Aanvullende informatie

Gartner does not endorse any vendor, product or service depicted in its research publications and does not advise technology users to select only those vendors with the highest ratings or other designation. Gartner research publications consist of the opinions of Gartner’s Research organization and should not be construed as statements of fact. Gartner disclaims all warranties, expressed or implied, with respect to this research, including any warranties of merchantability or fitness for a particular purpose.

GARTNER is a registered trademark and service mark of Gartner and Magic Quadrant is a registered trademark of Gartner, Inc. and/or its affiliates in the U.S. and internationally and are used herein with permission. All rights reserved.

Gartner, Magic Quadrant for Network Firewalls, Rajpreet Kaur, Adam Hils, Tom Lintemuth, 20 December 2022

Over Fortinet
​​​
Fortinet (NASDAQ: FTNT) wil bijdragen aan een digitale wereld waarin vertrouwen centraal staat. Dat doet het door mensen, apparaten, applicaties en data altijd en overal te beschermen. Dit is de reden waarom ’s werelds grootste bedrijven, dienstverleners en overheidsinstellingen voor Fortinet kiezen om hun digitale transformatie op veilige wijze te bespoedigen. Fortinet Security Fabric-platform biedt uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde bescherming van het volledige digitale aanvalsoppervlak. Het beveiligt bedrijfskritische apparatuur, data, applicaties en verbindingen van en naar het datacenter, de cloud en thuiswerkomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 595.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor het beschermen van hun organisatie. Het Fortinet NSE Training Institute, een initiatief van het Training Advancement Agenda (TAA) van Fortinet, is aanbieder van een van de grootste en meest uitgebreide trainingsprogramma’s binnen de branche. Het biedt iedereen toegang tot cybersecurity-training en nieuwe loopbaankansen. Ga voor meer informatie naar www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be