Netatmo’s Slimme Videodeurbel is nu bedienbaar met belangrijkste spraakassistenten

Netatmo’s Slimme Videodeurbel is nu bedienbaar met belangrijkste spraakassistenten

De Slimme Videodeurbel van Netatmo is voortaan compatibel met Google Assistent, Amazon Alexa en Siri van Apple

Parijs, 11 mei 2021 - Netatmo, de Franse leider op het vlak van smart home-systemen voor een veiligere en comfortabelere woning, kondigt vandaag aan dat de Slimme Videodeurbel voortaan compatibel is met de belangrijkste spraakassistenten: Siri van Apple, Google Assistent en Amazon Alexa. 

Bij zijn eerste lancering op de markt, was de Slimme Videodeurbel al compatibel met HomeKit van Apple. Dankzij een software-update zullen de gebruikers voortaan ook kunnen genieten van compatibiliteit met Amazon Alexa en Google Assistent. Deze gratis en automatische update zal geleidelijk worden ingevoerd in de komende dagen voor alle Slimme Videodeurbellen, met inbegrip van de deurbellen die reeds op de markt werden gebracht.

De Slimme Videodeurbel van Netatmo biedt u de mogelijkheid om te zien wie er voor uw deur staat en om hem/haar te antwoorden, waar u ook bent. Als er iemand aanbelt, krijgt de gebruiker een melding op zijn smartphone en kan hij in gesprek treden met de bezoekers. De Deurbel biedt u ook de mogelijkheid om de toegang tot uw woning te beveiligen. Hij geeft de gebruiker een melding in realtime als hij detecteert dat er een persoon rondhangt in de buurt van de voordeur.

Met Amazon Alexa kan de gebruiker zijn woning makkelijk in het oog houden 

De Slimme Videodeurbel van Netatmo is voortaan compatibel met Amazon Alexa. De gebruiker kan in realtime bekijken wie er voorbij zijn voordeur loopt via het verbonden scherm Echo Spot of Echo Show, dankzij een eenvoudige bediening via de spraakassistent (“Alexa, toon mij de Deurbel”).

Wanneer iemand aanbelt, krijgt de gebruiker een melding van Alexa. De gebruiker kan ook praten met zijn bezoeker met behulp van de slimme luidspreker. De gebruiker kan de stembediening inzetten als hij een gesprek wilt voeren met zijn bezoeker (“Alexa, beantwoord de Deurbel”).

Google Assistent om snel te zien wie er voor uw deur staat 

De gebruiker van de Slimme Videodeurbel van Netatmo kan zijn product voortaan verbinden met zijn Google Assistent. Wanneer iemand aan de voordeur staat, brengt de Google Assistent de gebruiker hiervan op de hoogte dankzij de slimme luidspreker (Google Nest Hub, Google Nest Mini ...). 

Dankzij deze compatibiliteit, kan de gebruiker de live videostream van de Deurbel delen op een Google Nest Hub of Google Nest Hub Max. Met behulp van een eenvoudige spraakbediening (“Hey Google, toon mij de Deurbel”), krijgt hij een livebeeld van de deurbel.

Gepersonaliseerde scenario’s met HomeKit van Apple

Sinds zijn lancering is de Slimme Videobel compatibel met HomeKit van Apple. Hierdoor kan de gebruiker gepersonaliseerde scenario’s creëren om zijn Deurbel te verbinden met andere slimme toestellen in huis, afhankelijk van de verschillende mogelijke combinaties. De e buitenverlichting van het huis kan bijvoorbeeld automatisch gaan branden van zodra de Slimme Videodeurbel een persoon detecteert, om zo een eventuele inbreker af te schrikken. 

Met HomeKit kan de gebruiker via zijn stem toegang krijgen tot de beelden die live worden gefilmd door zijn Slimme Videodeurbel. Hij kan Siri vragen om hem zijn voordeur te tonen, om te weten wat er bij zijn voordeur gebeurt (“Hé Siri, toon mij de Deurbel”). 

Beschikbaarheid

De Slimme Videodeurbel van Netatmo was reeds compatibel met HomeKit van Apple toen hij voor het eerst op de markt werd gebracht. Voortaan is het product compatibel met Google Assistent en Amazon Alexa. 

Deze integratie werd volledig op punt gezet, net als de integratie van de Slimme Camera’s van Netatmo, de Slimme Thermostaat van Netatmo en de Slimme Thermostatische Regelelementen van Netatmo, die allemaal compatibel zijn met Amazon Alexa en de Google Assistent.

De Slimme Videodeurbel van Netatmo is beschikbaar voor de prijs van € 299,99 op www.netatmo.com en op Coolblue en Bol.com. 

Story image

Over Netatmo

Netatmo is wereldleider op het vlak van smart home-systemen. Het merk ontwikkelt eenvoudige en slimme producten voor een veilige woning met optimaal comfort. 

Het merk werd opgericht in 2012. Sindsdien ontwikkelt en commercialiseert het producten waarvoor alles:

  • 100% is inbegrepen: geen abonnementskosten of bijkomende kosten
  • 100% veilig is: de gegevens worden beschermd, met respect voor het privéleven van de gebruiker
  • 100% dynamisch is: er worden regelmatig gratis updates en functies toegevoegd

Het gamma van Netatmo bestaat vandaag uit 13 producten en accessoires voor uw smart home-systeem. Deze producten zijn handig en eenvoudig te gebruiken. Ze maken uw dagelijks leven eenvoudiger en verbeteren het welzijn bij u thuis.

Naast het gamma voor het brede publiek, ontwikkelt het bedrijf, samen met andere leiders uit de bouwsector, intelligente oplossingen die kunnen worden geïntegreerd in de infrastructuur van uw huis, via het programma “with Netatmo”.

Sinds 2018 maakt Netatmo deel uit van de Groupe Legrand, wereldleider op het vlak van elektrische en digitale infrastructuur voor gebouwen.

Netatmo, een slimmer huis, zo eenvoudig.

Ann-Frédérique Lorquet PR Consultant, Evoke

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel