Netatmo lanceert Slimme Modulerende Thermostaat

Parijs, 29 oktober 2020 – Netatmo, de toonaangevende Franse leverancier van slimme producten voor een veiliger en comfortabeler huis, introduceert vandaag de Slimme Modulerende Thermostaat op de Belgische markt. Gebruikers kunnen de slimme thermostaat spraakgestuurde opdrachten geven, op afstand hun warme water aan- of afsluiten en een gepersonaliseerd schema instellen waarbij de thermostaat de benodigde tijd om op te warmen afstemt op de omgeving en kenmerken van het huis. In combinatie met de Slimme Radiatorkranen kunnen er bovendien verschillende temperaturen worden ingesteld voor afzonderlijke ruimtes.

De Netatmo Slimme Modulerende Thermostaat is compatibel met de meeste OpenTherm-ketels en stelt gebruikers in staat om de temperatuur aan te passen aan zijn of haar routine met een verwarmingsschema. Ook kan de verwarming op afstand bediend worden met de Home + Control-app. Dankzij de Auto-Adapt-functie en OpenTherm-technologie past de thermostaat de verwarming nauwkeurig aan op de buitentemperatuur en de thermische eigenschappen van het huis, zoals de mate van isolatie.

“We hebben de Slimme Modulerende Thermostaat ontworpen om gebruikers met een OpenTherm ketel in staat te stellen hun comfort naar het volgende niveau te brengen zonder energie te verspillen", zegt Fred Potter, oprichter van Netatmo en CTO van het Eliot programma van Legrand. “Met deze aanvulling op de Netatmo Energy productlijn willen we gebruikers nog meer mogelijkheden bieden. Afhankelijk van hun installatie kunnen zij nu kiezen tussen de Slimme Thermostaat en de Slimme Modulerende Thermostaat om hun verwarming te beheren en hun energieverbruik te minimaliseren.” 

Een warme welkom vanop afstand
Met de Home + Control app van Legrand kan een verwarmingsplanning worden opgesteld. Aan de hand van vijf vragen over de dagelijkse gewoontes wordt een planning gecreëerd naar de levensstijl van de bewoners. De thermostaat past vervolgens de temperatuur aan op de tijden van het vertrek en de thuiskomst van de gezinsleden. Ook is er de Afwezig- of Vorstvrijmodus, die de verwarming aanpast wanneer de bewoner meerdere dagen afwezig is.

Zijn de plannen gewijzigd? Dan kan de verwarming in de app naar wens worden aangepast. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld op afstand de temperatuur verhogen als de kinderen eerder thuiskomen van school of als ze terugkomen van vakantie. Overigens kan de temperatuur ook handmatig worden ingesteld op de thermostaat, zonder de app. 

Geoptimaliseerde verwarming reduceert energieverbruik
Dankzij de OpenTherm-technologie wordt de temperatuur van het water in het verwarmingscircuit aangepast wanneer dat nodig is, om zo optimaal gebruik te maken van de capaciteiten van de modulerende ketel.

Met de Auto-Adapt functie analyseert de thermostaat de isolatie van het huis en de buitentemperatuur. In combinatie met de OpenTherm-modulering bepaalt deze functie automatisch de tijd die nodig is om de gewenste temperatuur te bereiken. Zo is de gebruiker verzekerd van comfortabele temperaturen zonder daarbij energie te verspillen. 

Sanitaire warmwaterregeling voor OpenTherm boilers ​
Als de gebruiker over een OpenTherm boiler beschikt die zowel de verwarming als de productie van sanitair warm water regelt, kan er ook een schema worden ingericht voor het warme water. De bewoner heeft dan de optie om in de app het warme water af- of aan te sluiten en kan zelfs de watertemperatuur aangepast worden. 

Automatische diagnose bij storingen ​
De Auto-Care functie waarschuwt de bewoner via de app als er een storing wordt gedetecteerd in de ketel en stelt de gebruiker in staat om het probleem makkelijk te identificeren. Zo kan hij of zij eenvoudig zien wat er aan de hand is en informatie delen met een installatiemonteur. 

Stembediening
De Netatmo Slimme Modulerende Thermostaat is nu compatibel met Apple HomeKit. Compatibiliteit met Google Assistent en Alexa is nog in ontwikkeling. Dankzij de Apple HomeKit compatibiliteit kan de gebruiker de verwarming met spraak bedienen (voice control). Dit is bijvoorbeeld handig als je geen handen vrij hebt. Het volstaat om een spraakopdracht te gebruiken, zoals: "Hé Siri, verlaag de temperatuur in de kamer met drie graden". 

Installatie en compatibiliteit ​
De Slimme Modulerende Thermostaat werkt draadloos en kan in elke kamer van het huis worden geplaatst. Naar ontwerp van Philippe Starck worden vier verschillende kleurenstickers meegeleverd om mooi aan te sluiten op het interieur.

De thermostaat is compatibel met de meeste OpenTherm ketels, inclusief boilers, ongeacht de gebruikte energiebron zoals gas, olie of hout. Ook kan hij op droogcontactketels worden geïnstalleerd. In dit geval werkt de Slimme Modulerende Thermostaat als de Slimme Thermostaat: hij zet de ketel aan of uit om de juiste temperatuur te bereiken, maar verandert niets aan de temperatuur van het water in het verwarmingscircuit.

Voor de installatie is het raadzaam om een beroep te doen op een gecertificeerd installateur. In België kunnen klanten daarvoor onder andere terecht bij 50Five. Installatieprofessionals kunnen zich laten certificeren via de Netatmo Pro website

De thermostaat is ook compatibel met de Netatmo Slimme Radiatorkranen, waarmee je de verwarming voor afzonderlijke kamers kunt regelen. 

Prijs en beschikbaarheid ​
De Slimme Modulerende Thermostaat is vanaf vandaag beschikbaar via www.netatmo.com en diverse professionele distributiekanalen en energieleveranciers, voor de adviesprijs van €239,99.

Download hier de perskit met foto's in 72 en 300dpi

ZIP - 93 Mb

Over Netatmo
Netatmo is een toonaangevend smart home-bedrijf dat eenvoudige en slimme producten ontwikkeld voor een veiliger en comfortabeler huis.

Sinds de oprichting in 2012 streeft Netatmo naar het ontwerpen en vermarkten van producten waarvoor alles: 

  • 100% inclusief is: geen abonnement of extra kosten
  • 100% beveiligd is: de gegevens worden beschermd en de privacy van de gebruikers gerespecteerd
  • 100% schaalbaar is: updates en functies worden gratis en regelmatig toegevoegd 

Netatmo biedt momenteel 13 smart home-producten en accessoires. Deze producten zijn handig en gemakkelijk in het gebruik en bieden verschillende oplossingen om ieders huis te automatiseren voor een eenvoudiger leven.

Naast het bestaande productassortiment werkt het bedrijf samen met vooraanstaande spelers in de sector. Samen bouwen ze aan intelligente oplossingen die integreren met de thuisinfrastructuur, via het "met Netatmo" -programma.

Sinds 2018 maakt Netatmo deel uit van de Legrand Group, de wereldwijde specialist in elektrische en digitale gebouwinfrastructuren.

Netatmo, same home, just smarter.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be