Netatmo kondigt met de Slimme Beveiligingssensor zijn eerste Matter-product aan

Parijs, 10 januari 2022 – Tijdens deze editie van de technologiebeurs CES doen enkele van de grootste techspelers aankondigingen in het kader van de nieuwe MATTER-standaard. Die standaard is gezamenlijk ontwikkeld door meer dan 220 bedrijven en heeft als belangrijkste doel om de interoperabiliteit van smarthome-producten uit te breiden, ongeacht hun merk. Netatmo, een stakeholder in de Legrand Group, kondigt eveneens zijn eerste MATTER-product aan: de Slimme Beveiligingssensor. Met deze introductie maakt Netatmo het nog eenvoudiger om huizen slimmer te maken.

Wat is MATTER?

De verschillende smarthome-producten, spraakassistenten en bijbehorende applicaties kunnen verwarrend zijn voor gebruikers. Daarom werkten meer dan 220 verbonden bedrijven van de Connectivity Standard Alliance aan de ontwikkeling van een standaard voor communicatie tussen verbonden apparaten, waaronder ook Netatmo, binnen de Legrand Group. Door de MATTER-standaard hoeven consumenten zich niet langer af te vragen of een nieuw slim product compatibel is met degene die ze al bezitten. Het breidt ook de mogelijkheden uit van interactie tussen producten en vereenvoudigt het gebruik van spraakassistenten.

De MATTER-standaard wordt ondersteund door IP-technologieën zoals Wi-Fi of Thread. Die protocollen maken het mogelijk om producten met elkaar te verbinden, maar om praktisch te communiceren, moeten ze ook dezelfde taal spreken. MATTER formaliseert die taal en maakt interoperabiliteit mogelijk tussen producten in het thuisnetwerk. Zo wordt de Smart Home-ervaring eenvoudiger, betrouwbaarder en veiliger.

Waarom Thread?

Thread is een van de IP-technologieën die Matter ondersteunt. Het is uitgevonden door Google en zeer snel overgenomen door Apple. Het is een zeer energie-efficiënte technologie die het mogelijk maakt om mesh productnetwerken in huis op te stellen. Vanaf een border router die potentieel al aanwezig is bij de meeste gebruikers (Nest product, Apple TV, HomePod mini, enz.), verbindt het netwerk de verschillende producten in huis zonder te worden verhinderd door afstand of scheidingswanden.

De Netatmo Slimme Beveiligingssensor

De Netatmo Slimme Beveiligingssensor is het eerste Netatmo-product dat compatibel zal zijn met MATTER. Het product is uitgerust met een contactsensor en een infrarood bewegingsdetector en is ontworpen om zowel de beveiliging als het comfort van een woning te verbeteren.

De sensor kan worden geplaatst op deuren en ramen, detecteert wanneer die geopend worden en waarschuwt vervolgens de gebruiker op zijn of haar smartphone. De gebruiker kan ook op afstand de "open" of "gesloten" status van elke uitgeruste deur of raam controleren. De sensor maakt ook bewegingsdetectie mogelijk op basis van infrarood.

Door de MATTER-compatibiliteit is er interactie mogelijk met andere slimme producten. Een gebruiker kan bijvoorbeeld instellen dat de verwarming aanspringt als iemand een ruimte betreedt en zorgen dat die automatisch uitgezet wordt wanneer de persoon de ruimte verlaat. Ook kan een gebruiker een airconditioner of licht laten aanspringen als de aanwezigheid van een persoon wordt gedetecteerd. In de komende maanden zal meer bekend worden over de beschikbaarheid van de Netatmo Slimme Beveiligingssensor.

Door mee te werken aan de MATTER-standaard en compatibele producten te leveren blijft Netatmo helpen om huizen eenvoudig slimmer kunnen te maken.

Over Netatmo

Netatmo is een toonaangevend smart home-bedrijf dat eenvoudige en slimme producten ontwikkelt voor een veiliger en comfortabeler huis.

Sinds de oprichting in 2011 heeft Netatmo zich toegelegd op het ontwerpen en vermarkten van producten waarvoor alles:

  • 100procent inclusief is: geen abonnement of extra kosten
  • 100procent beveiligd is: de gegevens worden beschermd en de privacy van de gebruikers gerespecteerd
  • 100procent schaalbaar is: updates en functies worden gratis en regelmatig toegevoegd 

Netatmo biedt momenteel 13 smart home producten en accessoires aan. Deze producten zijn handig en gemakkelijk in het gebruik en bieden verschillende oplossingen om ieders huis te automatiseren voor een eenvoudiger leven.

Naast het assortiment consumentenproducten ontwikkelt het bedrijf samen met de leiders van de bouwsector slimme oplossingen die kunnen worden geïntegreerd in de thuisinfrastructuur, via het programma "with Netatmo". Netatmo maakt sinds 2018 deel uit van de Legrand Group, een wereldwijde specialist in elektrische en digitale gebouwinfrastructuren.

Netatmo, same home, just smarter.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be