Netatmo introduceert Slimme Aircobediening voor airco’s en lucht-lucht warmtepompen

Brussel, 11 mei 2023 - De Franse smarthome-fabrikant Netatmo lanceert vandaag de Slimme Aircobediening voor de controle, monitoring en het beheer van airconditioning of lucht-lucht warmtepompen. De gebruiker kan met behulp van dit nieuwe plug-and-play product naar wens een slim schema instellen, alsook verwarmen of koelen op elk moment van de dag en het energieverbruik eenvoudig onder controle houden.

Connectiviteit via infraroodtechnologie

De Slimme Aircobediening is compatibel met alle (vaste- en mobiele) airconditioners en lucht-lucht warmtepompen die zijn uitgerust met infraroodconnectiviteit en een afstandsbediening met een scherm waarop alle instellingen te zien zijn. Met de omnidirectionele infraroodtechnologie kan de Slimme Aircobediening in elke ruimte worden geplaatst en binnen enkele minuten worden verbonden zonder extra werkzaamheden uit te voeren of aanpassingen aan te brengen aan de bestaande installatie. 

De Slimme Aircobediening kan op 10 meter afstand van de airco unit worden geïnstalleerd op een meubel of tegen een muur. Per airco-installatie in huis is een Slimme Aircobediening vereist. In de Home + Control app kan de gebruiker wel alle airco’s op afstand bedienen. Bekende merken die compatibel zijn: LG, Mitsubishi, Samsung Haier, Toshiba en nog veel meer. Indien de airco niet compatibel is, dan leert de Slimme Aircobediening binnen 15 minuten de protocollen van de huidige airco. De Slimme Aircobediening is bovendien compatibel met verschillende spraakassistenten en verbonden ecosystemen, zoals Google Home, Alexa of Apple Home. Bediening en instellingen zijn ook mogelijk met spraak voor extra comfort. Klik hier om de compatibiliteit te controleren.

Home + Controle app

Via de Home + Control app kunnen gebruikers moeiteloos een koel- of verwarmingsschema instellen gebaseerd op hun dagelijkse routine. In de app is het ook mogelijk om via een smartphone de temperatuur en instellingen op afstand aan te passen. Vaak kunnen slimme airco’s alleen binnenshuis worden aangestuurd en niet op afstand. Tijdens de aankomende zomerse dagen kan de gebruiker bijvoorbeeld tussen 14.00 en 16.00 uur alleen de woonkamer koelen, en de slaapkamers aan het einde van de avond. In de winter kan het huis worden verwarmd tot een ideale temperatuur. 

Analyseer je binnenhuisklimaat

Dankzij de temperatuur- en vochtigheidssensoren volgt en analyseert de Slimme Aircobediening de veranderingen in het binnenklimaat. Die real-time informatie kan op lange termijn worden geraadpleegd en stelt de gebruiker in staat om de juiste instellingen aan te brengen en het comfort te verbeteren.

Energieverbruik goed beheren en controleren

Door vijf vragen te beantwoorden wordt er een gepersonaliseerd wekelijkse schema opgesteld. Dit verlaagt de energierekening zonder aan comfort in te boeten. Om het energieverbruik nog beter te beheren, heeft de Netatmo Slimme Aircobediening ook een ingebouwde geolocatie-functie "Eco-Assist". Die schakelt de apparaten uit wanneer de gebruiker het huis verlaat en schakelt ze weer in bij zijn terugkeer. In de toekomst wordt het ook mogelijk om de Slimme Aircobediening in automatisaties en scenario's mee te nemen. ​ 

De Slimme Aircobediening is bovendien compatibel met verschillende spraakassistenten en verbonden ecosystemen, zoals Google Home, Alexa of Apple Home. Bediening en instellingen zijn ook mogelijk met spraak voor extra comfort.

Beschikbaarheid en prijs

De Slimme Aircobediening is vanaf vandaag verkrijgbaar in de Netatmo eShop. In de komende maanden wordt het beschikbaar bij de gebruikelijke online verkooppunten: Coolblue, bol.com en Tink voor een prijs van €119,99. 

Video’s met meer toelichting over de Slimme Aircobediening, vind je hier.

Over Netatmo

Netatmo is een toonaangevend smart home-bedrijf dat eenvoudige en slimme producten ontwikkelt voor een veiliger en comfortabeler huis.

Sinds de oprichting in 2011 heeft Netatmo zich toegelegd op het ontwerpen en vermarkten van producten waarvoor alles:

  • 100 procent inclusief is: geen abonnement of extra kosten
  • 100 procent beveiligd is: de gegevens worden beschermd en de privacy van de gebruikers gerespecteerd
  • 100 procent schaalbaar is: updates en functies worden gratis en regelmatig toegevoegd 

Netatmo biedt momenteel 15 smart home producten en accessoires aan. Deze producten zijn handig en gemakkelijk in gebruik en bieden verschillende oplossingen om ieders huis te automatiseren voor een eenvoudiger leven.

Naast het assortiment consumentenproducten ontwikkelt het bedrijf samen met de leiders van de bouwsector slimme oplossingen die kunnen worden geïntegreerd in de thuisinfrastructuur, via het programma "with Netatmo". Netatmo maakt sinds 2018 deel uit van de Legrand Group, een wereldwijde specialist in elektrische en digitale gebouwinfrastructuren.

Netatmo, same home, just smarter.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be