Netatmo en Enode vereenvoudigen koppeling van slimme energiebeheertoepassingen

Bespaar deze winter: slimme thermostaat als antwoord op stijgende verwarmingskosten

Brussel, 8 oktober 2024 - Enode, een specialist in API-integratieoplossingen, en Netatmo, een leider in verbonden objecten voor thuis, kondigen een strategisch partnerschap aan. Dankzij de API van Enode kunnen Netatmo-gebruikers hun slimme thermostaten en radiatorkranen eenvoudig koppelen aan diverse toepassingen van energieleveranciers en andere energiebeheertools. Deze samenwerking komt op een cruciaal moment, nu mensen hun huis opnieuw beginnen verwarmen. In maanden zoals september en oktober, waarin het verbruik van gezinnen gemiddeld 9,84% van hun jaarlijkse aardgasfactuur bedraagt, kan een slimme thermostaat helpen om energieverspilling en -kosten te beperken.

Verwarming vormt een aanzienlijk percentage van de energiekosten van een woning, en in het licht van de inflatie heeft dit een aanzienlijke impact op de uitgaven van huishoudens. Zowel de weersomstandigheden als de evoluties in het Midden-Oosten bepalen mee welke richting de energieprijzen uitgaan. Een slimme thermostaat biedt een effectieve oplossing om de energiefactuur onder controle te houden.

Netatmo & Enode

De samenwerking tussen Netatmo en Enode biedt gebruikers meer flexibiliteit, zodat ze de toepassing kunnen kiezen die het beste aansluit op hun behoeften voor het bewaken, beheren en optimaliseren van hun verwarmingssystemen. Door apparaten en hun gegevens toegankelijk te maken, stimuleert Netatmo een aanpak die gericht is op de interoperabiliteit van zijn producten. Dit komt het hele energie-ecosysteem ten goede en geeft gebruikers meer hoogwaardige opties voor efficiënt energiebeheer in huis. Het doel van deze samenwerking is om klanten te helpen nog meer waarde uit hun verwarmingstoestellen te halen door het energiebeheer thuis te centraliseren. Dit leidt ook tot een verdere reductie van het energieverbruik en de bijbehorende kosten. Daarnaast worden momenteel andere Netatmo-producten geïntegreerd met Enode, wat zorgt voor een nog gestroomlijnder energiebeheersysteem.

"De samenwerking met Enode geeft onze klanten meer controle over het beheer van hun energieverbruik thuis", zegt Alexandre Menu, CEO van Netatmo. “In plaats van te worden beperkt tot één enkele toepassing, hebben onze gebruikers volledige vrijheid in de manier waarop ze hun verwarmingssystemen bedienen. Dit geeft hen niet alleen meer keuze en controle over hun wooncomfort en verwarmingskosten, maar ook over hun bijdrage aan de energietransitie."

De voordelen van slimme thermostaten

De Netatmo Slimme Thermostaat biedt gepersonaliseerd comfort, energie- en kostenbesparing, en gebruiksgemak. De thermostaat, bedraad of draadloos, is eenvoudig te installeren en past de temperatuur automatisch aan op basis van je leefpatroon en specifieke behoeften. Bovendien kan je de temperatuur rechtstreeks en flexibel via je smartphone, tablet of computer regelen. De Auto-Adapt-functie houdt daarnaast rekening met de buitentemperatuur en isolatie van de woning voor een optimaal binnenklimaat. De thermostaat is compatibel met Apple HomeKit, Google Home en Amazon Alexa, wat centraal beheer van al je slimme apparaten vergemakkelijkt.

Netatmo blijft zich inzetten om nieuwe tools en functies te ontwikkelen om gebruikers te helpen energie te besparen. Onlangs vernieuwde Netatmo het maandelijkse verwarmingsrapport dat gratis beschikbaar is voor alle klanten met een slimme thermostaat en radiatorkranen. Met verbeterde grafieken en gedetailleerde informatie kunnen gebruikers hun verbruik nu beter visualiseren, hun comfort optimaliseren en besparen op energiekosten.

Het rapport biedt specifieker:

  • Maandelijkse en jaarlijkse weergaven van de verwarmingsactiviteit
  • Verbruikvoorspellingen
  • Verklarende factoren en belangrijke gegevens om gebruikers te helpen hun verbruik beter te begrijpen
  • Vergelijkingen met gelijkaardige gebruikersprofielen

Over Netatmo 

Netatmo is een toonaangevend smart home bedrijf dat eenvoudige en slimme producten ontwikkelt voor een veiliger en comfortabeler huis.

Sinds de oprichting in 2011 heeft Netatmo altijd vier principes gevolgd bij het ontwerpen van een product:

  • Duurzaam ontwerp: geen geplande veroudering
  • Respect voor privacy: vanaf het ontwerp zorgen we ervoor dat de veiligheid van gebruikersgegevens gewaarborgd is
  • Nuttige en betrouwbare producten: onze producten maken het dagelijks leven makkelijker
  • Producten zonder onnodige meldingen: we waarschuwen je alleen als het belangrijk is

Netatmo biedt momenteel 16 smart home producten en accessoires aan. Deze producten zijn handig en gemakkelijk in het gebruik en bieden verschillende oplossingen om ieders huis te automatiseren voor een eenvoudiger leven. 

Naast het assortiment consumentenproducten ontwikkelt het bedrijf samen met de leiders van de bouwsector slimme oplossingen die kunnen worden geïntegreerd in de thuisinfrastructuur, via het programma "with Netatmo".

Netatmo maakt sinds 2018 deel uit van de Legrand Group, een wereldwijde specialist in elektrische en digitale gebouwinfrastructuren.

Netatmo, same home, just smarter.

Over Enode

De missie van Enode is de overgang naar een duurzaam energiesysteem te versnellen door wereldwijd energie-apparaten met elkaar te verbinden en te optimaliseren. Enode ondersteunt meer dan 100 klanten, waaronder de wereldwijde energieleiders E.ON, Fjordkraft en OVO Energy, waarmee gezamenlijk meer dan 300 miljoen klanten worden bereikt. Enode werd in 2020 opgericht in Noorwegen en heeft 17,2 miljoen dollar opgehaald bij toonaangevende investeerders, waaronder Lowercarbon Capital, Box Group, MCJ Capital en Skyfall Ventures. Ga voor meer informatie naar: www.enode.com.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Tour & Taxis Havenlaan 86C bus 15 1000 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be