Netatmo brengt Smart Video Doorbell op de markt

Bezoekers op afstand groeten en inbrekers afschrikken dankzij slimme deurbel

Projectklanten.png

Parijs, 21 september 2020 - Netatmo, de toonaangevende Franse leverancier van slimme producten voor een veiliger en comfortabeler huis, lanceert de Netatmo Smart Video Doorbell op 28 september. Gebruikers van deze slimme deurbel ontvangen een waarschuwing wanneer iemand aanbelt en kunnen antwoorden ongeacht waar ze zich bevinden. Ook wordt de gebruiker in real time gewaarschuwd als de bel een persoon detecteert die bij de voordeur rondsluipt. 

Reageren op bezoekers, waar ook ter wereld
Met Netatmo’s slimme deurbel weet de gebruiker wie er voor de deur staat, ook bij afwezigheid. Wanneer iemand aanbelt, wordt de gebruiker ingelicht via een videogesprek op zijn of haar smartphone waarop de bezoeker te zien is. Er is dan de keuze om al dan niet rechtstreeks met de bezoeker te spreken via de smartphone, vanuit eender welke locatie ter wereld. 

Zo wordt het bij afwezigheid makkelijk om de postbode uit te leggen waar een pakketje kan geleverd worden en kunnen gasten al binnengelaten worden vanuit de keuken. 

Versterkte buitenbeveiliging van het huis
De Netatmo Smart Video Doorbell beschermt het huis tegen inbraken en signaleert verdachte activiteiten. Dankzij de Artificial Intelligence-algoritmen maakt de deurbel een onderscheid tussen een persoon en een onschuldige beweging. Als iemand bij de voordeur rondsluipt, ontvangt de gebruiker onmiddellijk een melding 'Persoon gedetecteerd' via de smartphone en wordt een video van de gebeurtenis opgenomen. Dankzij de ingebouwde microfoon en luidspreker kan de indringer afgeschrikt worden door een op afstand ingesproken boodschap. 

Meldingen volledig instelbaar ​
De Smart Video Doorbell kan naar eigen voorkeuren worden ingesteld. De gebruiker kan de meldingen en de opslag van video’s ook deactiveren. Zo bepaalt de gebruiker of de slimme deurbel een melding verzendt en al dan niet een video opneemt wanneer een persoon wordt gedetecteerd. Het is dus perfect mogelijk om in dat geval geen melding te ontvangen en alleen een video op te nemen als er iemand aanbelt.

Met de functie ‘Alert-Zones’ definieert de gebruiker specifieke zones om in de gaten te houden, zoals de oprit, de voordeur en de garagedeur. De Smart Video Doorbell verstuurt in dat geval alleen een melding als er iets gebeurt in één van deze zones. 

Geen abonnementskosten en 100% beveiligde data

Alle functies van de Smart Video Doorbell zijn gratis toegankelijk, inclusief de video-opslag en het gebruik van de app. 

De oproepgeschiedenis en video's worden lokaal opgeslagen op een interne microSD-kaart die versleuteld is om de inhoud extra te beschermen. Vanuit beveiligingsoogpunt wordt bij de gegevensoverdracht naar de smartphone van de gebruiker ook end-to-end encryptie toegepast. 

Eenvoudige installatie en compatibel met bestaande deurbel
De Smart Video Doorbell is eenvoudig zelf te installeren. Door de bestaande bedrading te behouden dient enkel de knop van de huidige deurbel vervangen te worden door de Netatmo Smart Video Doorbell. Deze is compatibel met de meeste elektrische installaties (8-24 volt en 230 volt). Er is een online tool beschikbaar om de compatibiliteit van de bestaande installatie met de Netatmo Smart Video Doorbell te controleren. 

Verbind de slimme deurbel met het wifi-thuisnetwerk om het op afstand te bedienen en gebruik alle functionaliteiten via de Netatmo Security app vanaf smartphone of tablet.

Heldere beeldkwaliteit zowel overdag als ‘s nachts
De Smart Video Doorbell heeft een 1080p Full HD-camera met een 140 graden groothoeklens, voor een optimale videokwaliteit. 

De HDR-functie van de camera dempt plotselinge veranderingen in verlichting en stelt de gebruiker in staat om duidelijk te zien wat zich voor het huis afspeelt, ongeacht de lichtomstandigheden. Zo is het gezicht van bezoekers zelfs in tegenlicht helder te zien.

Netatmo’s slimme deurbel biedt zowel overdag als 's nachts bescherming met het infrarood nachtzicht. Zo is de bezoeker die voor de deur staat altijd zichtbaar, zelfs als het volledig donker is. 

Compatibiliteit met Apple HomeKit ​
De Smart Video Doorbell is compatibel met Apple HomeKit. Hierdoor kan de gebruiker gepersonaliseerde scenario's creëren om de slimme deurbel te verbinden met andere slimme apparaten in en buiten het huis. Zo kan bijvoorbeeld de buitenverlichting automatisch aanspringen wanneer de deurbel een persoon detecteert, om zo een mogelijke inbreker af te schrikken. 

Dankzij HomeKit kan toegang gevraagd worden tot de (live) beelden van de Smart Video Doorbell. Siri vragen om de voordeur te zien en de actuele situatie voor de deur te achterhalen is dus perfect mogelijk ("Hé Siri, laat me mijn voordeur zien"). 

Stijlvol en weersbestendig
Met een compact en elegant ontwerp past de Smart Video Doorbell perfect bij de voordeur van elk huis. 

Netatmo’s slimme deurbel is beschermd door HZO-technologie, een innovatieve nanofilm en IP44-gecertificeerd. Het is volledig waterdicht en perfect bestand tegen alle weersomstandigheden, van regen en sneeuw tot stof en viezigheid. 

Beschikbaarheid 

De Netatmo Smart Video Doorbell is vanaf 28 september 2020 beschikbaar via www.netatmo.com, bol.com, Coolblue, 50Five voor €299.99.

De Netatmo Security app is gratis en compatibel met iPhones en Android-smartphones. 

Online tool om compatibiliteit te controleren: 

https://check.netatmo.com/nl-nl/security/doorbell/question/requirement ​ 

 

Over Netatmo

Netatmo is een toonaangevend smart home-bedrijf dat eenvoudige en slimme producten ontwikkeld voor een veiliger en comfortabeler huis.

Sinds de oprichting in 2012 streeft Netatmo naar het ontwerpen en vermarkten van producten waarvoor alles: 

  • 100% inclusief is: geen abonnement of extra kosten
  • 100% beveiligd is: de gegevens worden beschermd en de privacy van de gebruikers gerespecteerd
  • 100% schaalbaar is: updates en functies worden gratis en regelmatig toegevoegd 

Netatmo biedt momenteel 13 smart home-producten en accessoires aan. Deze producten zijn handig en gemakkelijk in het gebruik en bieden verschillende oplossingen om ieders huis te automatiseren voor een eenvoudiger leven.

Naast het bestaande productassortiment werkt het bedrijf samen met vooraanstaande spelers in de sector. Samen bouwen ze aan intelligente oplossingen die integreren met de thuisinfrastructuur, via het "met Netatmo" -programma.

Sinds 2018 maakt Netatmo deel uit van de Legrand Group, de wereldwijde specialist in elektrische en digitale gebouwinfrastructuren.

Netatmo, same home, just smarter.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be