Neervelpse coworkingruimte De Broeikas opent in oktober de deuren

Coworken in een duurzame en ecologische omgeving

Vanaf 1 oktober 2018 kunnen freelancers, zelfstandige ondernemers, kenniswerkers en kunstenaars terecht in De Broeikas in Neervelp. Met deze nieuwe coworking- en co-using-ruimte in een bio-ecologisch verbouwde schuur, willen de initiatiefnemers een actieve bijdrage leveren aan een meer duurzame samenleving. Geïnteresseerden kunnen kennismaken met De Broeikas tijdens het infomoment op maandag 28 mei.

De Broeikas is een idee van de bewoners van De Kaasdroger, een cohousingproject met vier gezinnen. Op hun terrein in Neervelp wordt een oude schuur momenteel bio-ecologisch verbouwd. Zo worden enkel natuurlijke materialen gebruikt zoals kalkhennep, stro, papiervlokken en leem. Het resultaat worden verstillende coworkingruimtes waar creativiteit, duurzaamheid en zelfontplooiing centraal staan. Met De Broeikas willen de initiatiefnemers ondernemers en kunstenaars ondersteunen om ‘de beste versie van zichzelf’ te kunnen zijn om zo andere mensen te inspireren om een betere wereld te creëren.

“Enerzijds willen we met dit project een gezonde voedingsbodem creëren voor duurzame innovatieve projecten”, vertelt Anje Claeys, onderneemster, kunstenares en een van de bezielers van De Broeikas. “Anderzijds trachten we een actieve bijdrage te leveren aan een meer duurzame samenleving, waar ruimte is om te experimenteren vanuit kunst, cultuur en wetenschap. Onze slogan is dan ook niet voor niets ‘Labo voor een andere wereld’.”

Coworking
Vanaf oktober stelt De Broeikas elke dinsdag, woensdag en donderdag haar deuren open voor freelancers, zelfstandige ondernemers, kenniswerkers en kunstenaars. Hoewel het gebouw niet lijkt op een klassieke kantoorruimte, is alles wat een ondernemer of kunstenaar nodig heeft hier aanwezig: een atelierruimte, een werk-, kantoor- en vergaderruimte, een douche met omkleedruimte, een fietsenparking ...

“De Broeikas is meer dan louter een professionele werkplek. Het is in de eerste plaats een plek waar ondernemers kunnen thuiskomen en zich maximaal kunnen ontplooien. De nadruk ligt op vertragen, verstillen en verdiepen. We maken tijd om te genieten van de natuur, rust en eenvoud. Winst is belangrijk, maar heeft hier geen dominante plaats”, verklaart Anje Claeys.

Coöperatieve vennootschap
De Broeikas is een coöperatieve vennootschap en alle geïnteresseerden en sympathisanten kunnen vanaf € 100 aansluiten als vennoot. Ook wie graag wil gebruikmaken van de coworking, dient zich als vennoot aan te sluiten. “Dat is een bewuste keuze want we geloven sterk in mede-eigenaarschap. Als vennoot voel je je sterker betrokken bij het gebeuren. De Broeikas moet mensen verbinden en is niet enkel een plek die je kunt huren”, vertelt Anje.

Ondertussen telt het initiatief al 184 vennoten. Alle vennoten kunnen van donderdag tot maandag, wanneer De Broeikas niet open is voor coworkers, de ruimte afhuren voor workshops, brainstormsessies, vergaderingen en netwerkmomenten die te maken hebben met verbinden, verstillen en verdiepen of passen binnen een van de drie pijlers van De Broeikas: creativiteit, duurzaamheid en zelfontplooiing.

Infomoment
Wie meer informatie wenst over coworking en/of co-using in De Broeikas, kan zich aanmelden voor een infomoment. In een tijdspanne van twee uur ontdekken de aanwezigen het doel en het concept van De Broeikas. De avond wordt afgesloten met een bezoek aan de bio-ecologische werf.

Het infomoment gaat door op maandag 28 mei van 20 tot 22 uur, ‘bij de buren’ in de ruimte ‘Out of the box’ in Neervelp dorp (Klein-Heidestraat 41). Inschrijven kan gratis via info@debroeikas.be.

 

Contacteer ons
Anje Claeys De Broeikas
Anje Claeys De Broeikas
Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel