my innovation center.brussels is op zoek naar grensverleggende bedrijven om deel te nemen aan het Prototyping Internship Program

Innovatieve projecten van in Brussel gevestigde en Microsoft-gebruikende bedrijven worden momenteel aanvaard

Brussel, 6 oktober 2021 - my innovation center.brussels is op zoek naar innovatieve IT-bedrijven om deel te nemen aan haar jaarlijkse Prototyping Internship Program. In het kader van dit programma begeleiden studenten met een affiniteit voor coderen innovatieve projecten van Brusselse IT-bedrijven waarvan de kerntechnologie van het project Microsoft-gerelateerd is. Bedrijven die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan het begeleidingstraject kunnen zich tot 31 oktober inschrijven via het inschrijvingsformulier op de website van mic.brussels. Het programma is een win-win voor alle betrokken partijen, getuige meerdere terugkerende deelnemende bedrijven.

Het jaarlijkse Prototyping Internship Program wordt geleid door mic.brussels, een publiek-privaat partnerschap dat Brusselse bedrijven en organisaties ondersteunt bij hun digitalisering en adoptie van technologie. mic.brussels fungeert als een katalysator tussen aanstormend IT-talent en Brusselse techbedrijven. Dat zorgt voor een aantal goed doordachte projecten en een gestructureerde aanpak. "Het Prototyping Internship Program kan dan ook beschouwd worden als een innovatief labo waarmee het bedrijf kan experimenteren, wat leidt tot meer innovatie", aldus operationeel directeur bij mic.brussels Cécile Jabaudon. 

"Het Prototyping Internship Program kan beschouwd worden als een innovatief labo waarmee het bedrijf kan experimenteren, wat leidt tot meer innovatie." - Cécile Jabaudon, operationeel directeur mic.brussels

Samenwerken om te innoveren
Het doel van het Prototyping Internship Program is het stimuleren van ​ innovatie en onderwijs door samenwerkingen op te zetten tussen Brusselse student-ontwikkelaars en bedrijven met IT-behoeften die gevestigd zijn in Brussel en omstreken. mic.brussels aanvaardt momenteel aanvragen van bedrijven die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan het programma. Een kantoor in Brussel of in de rand de stad en werken met Microsoft-software zijn de twee belangrijkste vereisten, maar de deelnemende bedrijven moeten ook de stagiairs willen ondersteunen en opvolgen. 

De deadline voor kandidaatstellingen is 31 oktober. De projecten worden gescreend door mic.brussels om er zeker van te zijn dat ze interessant zijn vanuit het oogpunt van de student en om te garanderen dat de technische coaches van het programma voldoende hulp kunnen bieden om de doelstellingen te bereiken die in de projectscope zijn gedefinieerd.

Expertise en zichtbaarheid
Een van de deelnemers van vorig jaar was Fit-For-Purpose Technologies, een in Schaarbeek gevestigde organisatie die bedrijven als Flanders Make, Infrabel en Delhaize helpt om AI-technologieën in hun bedrijf te integreren. Voor mede-oprichter Cédric Oveneke kwam het Prototyping stageprogramma van mic.brussels precies op het juiste moment. "Als bedrijf waren we bezig met de overgang van zichtbaarheid naar prototype. Toen we opmerkten dat mic.brussels een Prototyping stageprogramma aanbood, hebben we ons onmiddellijk kandidaat gesteld voor het programma. Dankzij hun partneringprocedure vonden ze voor ons een zeer competente stagiair die nu in ons bedrijf aan de slag is."

De expertise van mic.brussels en de geselecteerde student wordt ook erg gewaardeerd door deelnemende bedrijven zoals Oncomfort, een bedrijf uit Waver dat digitale sedatie aanbiedt om de angst en pijn van patiënten te verminderen zonder medicatie. "Het grote voordeel van de stage is dat we de expertise van mic.brussels kunnen combineren met onze eigen ervaring en de frisse ideeën van de studenten," zegt analyse- en ontwikkelingsingenieur bij Oncomfort, Clémence Toussaint. "De technische kennis van mic.brussels is erg belangrijk aangezien we niet veel interne ontwikkelaars hebben. Bovendien krijgt Oncomfort dankzij de stage meer visibiliteit bij studenten en scholen. We nemen daarom graag opnieuw deel aan het programma!"

Het Prototyping Internship Program stimuleert innovatie en onderwijs door samenwerkingen op te zetten tussen Brusselse student-ontwikkelaars en bedrijven met IT-behoeften die gevestigd zijn in Brussel en omstreken.
Het Prototyping Internship Program stimuleert innovatie en onderwijs door samenwerkingen op te zetten tussen Brusselse student-ontwikkelaars en bedrijven met IT-behoeften die gevestigd zijn in Brussel en omstreken.

Testsessie
Studenten die willen deelnemen aan het programma kunnen zich inschrijven voor een testsessie waarbij zowel hun technische vaardigheden als hun mindset en motivatie worden beoordeeld. "Op die manier zorgen we ervoor dat ze het vereiste niveau en de vereiste houding hebben om vijftien weken lang aan een project te werken", zegt Cécile Jabaudon. "Bovendien hoeven bedrijven het soms omslachtige proces van het vinden van een geschikte stagiair voor hun project niet te doorlopen. De studenten worden geselecteerd door middel van een codeertest, gevolgd door een interview om de persoonlijkheid van de kandidaat beter te kunnen beoordelen."

600 uur werk
Het programma loopt van midden februari tot eind mei (15 weken in totaal) en de studenten verdelen hun tijd tussen de kantoren van mic.brussels (maandag en vrijdag) waar ze worden begeleid bij hun project en de kantoren van het bedrijf (dinsdag, woensdag en donderdag) waar ze deel gaan uitmaken van het team. De stagiairs werken vijf dagen per week aan het project van het bedrijf, wat betekent dat deze stage ten minste 600 werkuren vertegenwoordigt.

Voor meer informatie over het programma en een link naar het aanmeldingsformulier, zie https://mic-brussels.be/en/prototyping-internship/ 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be