Mobiliteitsspecialist Leasys versterkt Nederlands management met twee nieuwe aanstellingen

Amsterdam, 21 maart 2024 - De Nederlandse divisie van Leasys, een van de Europese leiders in autoleasing, versterkt haar managementteam met de aanstelling van Justin Ammerlaan en Luuk Barkema als Sales Director en Operations Director, respectievelijk. Vanuit hun rijke ervaring en expertise zullen zij Leasys helpen om haar positie op de Nederlandse markt verder uit te bouwen, met als centrale visie een flexibele, geïntegreerde en wereldwijde mobiliteit. 

Leasys is een samenwerkingsverband tussen Stellantis en Crédit Agricole Consumer Finance dat in 2023 het levenslicht zag na de fusie van twee toonaangevende bedrijven uit de sector: Leasys en Free2Move Lease. Het biedt diverse mobiliteitsoplossingen aan, van operational en private lease tot beheersystemen voor bedrijfswagens die een efficiënte, rationele, veilige en duurzame mobiliteit garanderen. 

Met een vloot van 870.000 voertuigen in elf Europese landen, waarvan 30% elektrisch (BEV) of hybride, is Leasys nu al een van de leidende spelers in Europa. Die positie wil Leasys de komende jaren aanwenden om duurzame mobiliteit in Europa te bevorderen. Om haar werking in Nederland te versterken, haalt Leasys nu twee ervaren profielen aan boord: Justin Ammerlaan en Luuk Barkema.

Justin Ammerlaan, nieuwe Sales Director Leasys Nederland
Justin Ammerlaan, nieuwe Sales Director Leasys Nederland

Justin Ammerlaan behaalde een master in International Business aan de Universiteit Maastricht. Hij was achtereenvolgens aan de slag bij ING Car Lease International, Alphabet International en Alphabet Nederland, waar hij verschillende leidinggevende commerciële functies bekleedde.

We have a great opportunity with Leasys Netherlands: to be the multi-brand mobility provider that offers complete mobility packages to small and large businesses and private customers. Further shaping the sales organization in close cooperation with our partners will be crucial in this respect

We hebben met Leasys Nederland een geweldige kans om dé multi-brand mobility provider te worden met complete oplossingen voor zowel kleine als grote ondernemingen en particuliere klanten. Het verder vormgeven van de salesorganisatie in nauwe samenwerking met onze partners zal daarbij cruciaal zijn”, stelt kersvers Sales Director Justin Ammerlaan. 

Justin Ammerlaan zal daarvoor ook op de ondersteuning van Luuk Barkema kunnen rekenen, die als nieuwe Operations Director aan de slag gaat. Luuk Barkema genoot een opleiding handelswetenschappen in Utrecht, en behaalde later nog een master in Business Administration aan de Universiteit van Amsterdam. Gedurende elf jaar bekleedde hij verschillende salesfuncties bij Arval, gevolgd door kortere periodes bij Hillstar Business Solutions (vandaag 9altitudes) en Broekhuis Lease.

Luuk Barkema, nieuwe Operations Director Leasys Nederland
Luuk Barkema, nieuwe Operations Director Leasys Nederland
Vanuit mijn eerdere ervaring in de lease- en mobiliteitsbranche wil ik bij Leasys inzetten op het optimaliseren van de operationele processen, om zo de klanttevredenheid verder te verhogen. Die klantgerichte dienstverlening is waar we ons met Leasys willen onderscheiden, door telkens de meest passende invulling te geven aan de mobiliteitsbehoefte van elke klant”, aldus nieuwbakken Operations Director Luuk Barkema.
Eerst en vooral zijn we natuurlijk erg blij om er twee ervaren toppers als Justin en Luuk bij te hebben. Boven op de specifieke taken die verbonden zijn aan hun rol zullen ze ons, als lid van het managementteam, ook helpen om mee de algemene richting, visie en strategie voor Leasys Nederland te bepalen. Dat betekent concreet bijdragen aan de ontwikkeling van een meerjarenplan, met als uitgangspunt de ambitie van Leasys om binnen dit en vijf jaar een van de leidende mobiliteitsspelers in Nederland te worden, en tegen 2026 naar 50% elektrische of geëlektrificeerde nieuwe fleetwagencontracten te evolueren in Europa”, aldus Arjan Schenk, Managing Director Leasys Nederland.

 

Over Leasys

Leasys, een samenwerkingsverband tussen Stellantis en Crédit Agricole Consumer Finance, biedt mobiliteitsoplossingen aan die lopen van verhuur op middellange en lange termijn tot beheersystemen voor bedrijfsauto’s, die een efficiënte, rationele, veilige en duurzame mobiliteit garanderen. De nieuwe onderneming, dat is ontstaan uit de fusie van twee toonaangevende bedrijven in de sector, Leasys en Free2Move Lease heeft zich gevestigd als pionier van het nieuwe idee van vloeiende, geïntegreerde en wereldwijde mobiliteit voor particulieren, professionals en bedrijven van elke omvang. Leasys beschikt over 870.000 beheerde voertuigen en is operationeel in 11 Europese landen: Italië, Spanje, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België, Nederland, Portugal, Polen, Luxemburg en Oostenrijk.

 

Voor meer informatie

Leasys Persbureau +39 011 7732952 - press.office@leasys.com 

Paul Geens

Paul Geens

PR consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be