ML6 rekruteert en masse om groei bij te houden

AI-specialist op zoek naar 54 nieuwe profielen

Gent, 19 maart 2024 - ML6, de Gentse specialist in AI-oplossingen en -diensten, is op zoek naar (di)vers talent: 54 nieuwe collega's maar liefst, onder meer om generatieve AI-systemen op maat te ontwikkelen en implementeren. Het nieuwe talent is welkom in elk van de drie ML6-vestigingen: Gent, Amsterdam en Berlijn. Met deze grootschalige rekruteringscampagne onderstreept ML6, dat nu al meer dan honderd medewerkers telt en vorig jaar door de Financial Times in de FT1000-lijst met snelste groeiers van Europa werd opgenomen, nog maar eens zijn status van groeibedrijf en leidende Europese speler in AI.

ML6 is een Europese ontwikkelaar van AI-oplossingen en -diensten die al meer dan tien jaar intelligente oplossingen op maat maakt voor klanten in verschillende sectoren. Met meer dan honderd medewerkers, verspreid over drie vestigingen, helpt ML6 bedrijven om de AI-revolutie te navigeren en ondersteuning te bieden bij de ontwikkeling en implementatie van slimme software. Sinds 2016 kent ML6 een jaarlijkse samengestelde groei van gemiddeld 50% en ontving ze reeds meerdere malen erkenning voor haar groei: vanwege The Financial Times, maar ook Deloitte en Trends. Vorig jaar werd ML6 door DataNews ook uitgeroepen tot Tech Scale-up of the Year 2023.

Pionier in ethische AI 

De wereldwijde AI-markt is vandaag een beetje het Wilde Westen: het landschap verandert razendsnel, er is weinig regulering, en niemand weet waar we naartoe gaan. Daar zijn grote risico’s aan verbonden. Met ML6 willen we het verschil maken door AI niet alleen toe te passen, maar ook mee vorm te geven binnen een duidelijk waardenkader, waarbij zaken als ethiek en privacy centraal staan. Op die manier willen we bedrijven een waardig alternatief bieden voor de grote Amerikaanse en Chinese spelers, door hen te helpen het potentieel van AI te benutten om positieve impact te genereren”, stelt Nicolas Deruytter, oprichter en CEO van ML6. We willen met andere woorden een echte voortrekker zijn in het ethisch gebruik van AI. 

Innovatie

Lange tijd hield ML6 zich uitsluitend bezig met adviesverlening en het bouwen van op maat gemaakte innovatieve AI-oplossingen voor klanten. Een sprekend voorbeeld is semi-autonome productontwikkeling, waarbij met behulp van meerdere digitale artificiële collega's productconcepten ontwikkeld worden. Gecombineerd met menselijke experts verkort het daarmee de innovatie doorlooptijd met 35%. ML6 werkt sinds september ook samen met de federale overheidsdienst Justitie rond de digitalisering van rechterlijke uitspraken.

Sinds 2023 biedt de scale-up nu ook vaste 'bouwblokken' aan die hun potentieel bewezen hebben bij meerdere bedrijven.

Die technologie is matuur en de ontwikkelingskosten zijn gedaald, waardoor we een grotere groep klanten kunnen bereiken met een efficiëntere oplossing”, zegt Deruytter.

De komende jaren wil ML6 haar leidende positie in het Europese AI-landschap verder bestendigen, om dé referentie en voorkeurspartner te worden voor toonaangevende bedrijven die geloven in de kracht van innovatie als drijver van vooruitgang. 

Meer info over de vacatures is te vinden op de website van ML6.

 

Over ML6

ML6 is een snelgroeiende Belgische specialist in AI en machine learning die sinds de oprichting in 2013 uitgroeide tot een van de leidende Europese spelers in zijn gebied. Met meer dan 100 experts in België, Duitsland en Nederland bedient de scale-up meer dan 150 klanten over heel het continent. 

De ambitie van ML6 is om de voorkeurspartner te worden voor toonaangevende bedrijven die geloven in de kracht en het belang van innovatie om maatschappelijke vooruitgang te stimuleren en versnellen, door waarde en impact te creëren via de ontwikkeling van diepgaande technologische expertise. Daarvoor zet ML6 sterk in op innovatie en onderzoek, maar ook de persoonlijke en professionele ontwikkeling van zijn medewerkers. In maart 2023 werd ML6 op plaats 386 opgenomen in de FT1000-lijst van de Financial Times met de snelst groeiende bedrijven van Europa.

 

​​Helen Haentjens
Marketing Lead
helen.haentjens@ml6.eu ​ 

 

Paul Geens

Paul Geens

PR consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be