ML6 is Tech Scale-up of the Year 2023

Gentse specialist in AI & machine learning wint Data News Award for Excellence

Gent, 26 mei 2023 – Op de uitreiking van de Data News Awards for Excellence 2023, gisteren in Paleis 7 op de Heizel, werd ML6 door de jury uitgeroepen tot Tech Scale-up Company of the Year, voor andere kandidaten als Afelio, Davinsi Labs, In the Pocket en The Cronos Group. Ook in de categorie Deep Tech Company of the Year, gewonnen door de wereldvermaarde chipspecialist imec, haalde ML6 de shortlist. Na de vermelding in de FT1000 eerder dit jaar, een lijst van de Financial Times met de duizend snelst groeiende Europese bedrijven, krijgt het Gentse bedrijf zo andermaal erkenning voor haar snelle, organische en duurzame groei.

“ML6 blijft technologisch sterk en zit met haar focus op AI in het oog van de storm die vandaag elke sector raakt. De jury bekroont een bedrijf dat al tien jaar sterk bezig is, en verwacht dat ze de komende jaren nog verder ‘gaan skyrocketen’” - ziedaar de feedback van de professionele jury van de Data News Awards.
ML6 is Tech Scale-up of the Year 2023: Gentse specialist in AI & machine learning wint Data News Award for Excellence
ML6 is Tech Scale-up of the Year 2023: Gentse specialist in AI & machine learning wint Data News Award for Excellence

Een kans om ons menselijk potentieel te accelereren

De Data News Award is opnieuw een mooie erkenning voor het uitzonderlijke parcours dat we de afgelopen jaren hebben afgelegd. We zijn blij en trots dat we het lijstje met winnaars kunnen vervoegen, naast onder andere Deliverect, Teamleader, Collibra en UnifiedPost”, stelt Nicolas Deruytter, oprichter en CEO van ML6. Wij hebben de kans om ons menselijk potentieel te accelereren in lijn met onze Europese waarden, met technologie die mensen vooruit helpt.” 

Europese referentie

ML6 mag dit jaar inderdaad tien kaarsjes uitblazen. Sinds de oprichting in 2013 groeide de Gentse specialist in AI en machine learning uit tot een van de leidende Europese spelers in haar gebied. Met meer dan honderd experts in België, Duitsland en Nederland bedient het bedrijf ondertussen meer dan honderdvijftig klanten over het hele continent. 

Geen gimmick, maar reële impact

De komende jaren wil ML6 vooral haar leidende positie in het Europese AI-landschap bestendigen, om dé referentie en voorkeurspartner te worden voor toonaangevende bedrijven die geloven in de kracht van innovatie als drijver van vooruitgang. De focus ligt daarbij meer dan ooit op de reële impact die AI kan maken voor bedrijven: weg van de gimmick en voluit voor productiviteitswinst.

We zijn erg dankbaar om deze prijs te ontvangen. Het is een erkenning voor het werk dat we doen voor onze klanten en de waarde die we brengen met AI-technologie. We kijken ernaar uit om ons bedrijf verder te schalen terwijl de impact van AI steeds duidelijker wordt voor het bredere publiek”, zegt Simon Logghe, managing director bij ML6

 

Over ML6

ML6 is een snelgroeiende Belgische specialist in AI en machine learning die sinds de oprichting in 2013 uitgroeide tot een van de leidende Europese spelers in zijn gebied. Met meer dan 100 experts in België, Duitsland en Nederland bedient de scale-up meer dan 150 klanten over heel het continent. 

De ambitie van ML6 is om de voorkeurspartner te worden voor toonaangevende bedrijven die geloven in de kracht en het belang van innovatie om maatschappelijke vooruitgang te stimuleren en versnellen, door waarde en impact te creëren via de ontwikkeling van diepgaande technologische expertise. Daarvoor zet ML6 sterk in op innovatie en onderzoek, maar ook de persoonlijke en professionele ontwikkeling van zijn medewerkers. In maart 2023 werd ML6 op plaats 386 opgenomen in de FT1000-lijst van de Financial Times met de snelst groeiende bedrijven van Europa.

 

Perscontact
Simon Logghe
Managing Director
[email protected] 


​Helen Haentjens
Marketing Lead
[email protected]  

Paul Geens

Paul Geens

PR consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be