ML6 geeft goede doelen een boost met artificiële intelligentie

‘ML6 For Good’ zoekt datagedreven projecten van ngo’s en non-profits met positieve impact

Gent, 2 november 2022 - ML6, expert op het vlak van artificiële intelligentie en machine learning, engageert zich opnieuw om ngo’s en non-profitorganisaties te ondersteunen met geavanceerde AI-toepassingen. Tijdens de eindejaarsperiode zullen de ingenieurs van ML6 tien dagen lang werken aan projecten die een positieve impact hebben op de samenleving. Organisaties die een data-gerelateerd project willen indienen voor de tweede editie van ‘ML6 For Good’, kunnen zich tot en met 18 november kandidaat stellen.

Als specialist op gebied van artificiële intelligentie (AI) en machine learning wil het Gentse ML6 vooruitgang stimuleren met innovatie. Daarbij is veel aandacht voor maatschappelijk belang, duurzaamheid en ethiek. Die visie vertaalt zich onder meer in ‘ML6 For Good’, het initiatief waarmee de ingenieurs van ML6 tijdens de kerstperiode tien werkdagen lang data-gedreven projecten van non-profits helpen opstarten. In deze periode mogen de medewerkers van ML6 ​ zich inzetten voor onderwerpen die hen nauw aan het hart liggen maar waarvoor doorheen het jaar moeilijker tijd te vinden is. Zo worden zowel het maatschappelijk belang als de persoonlijke groei van het ML6-team bevorderd.

Meer tijd en middelen dankzij grotere efficiëntie

Simon Logghe, managing director bij ML6, vat het opzet van ML6 For Good samen:

“AI is geen wondermiddel: het biedt geen magische oplossing voor uitdagingen als de klimaatverandering of sociale ongelijkheid. Wel zijn we ervan overtuigd dat AI organisaties kan helpen bij het aanpakken van die uitdagingen, door interne processen efficiënter te maken en zo meer tijd en middelen vrij te maken om effectief mensen te helpen. Ook kan AI voor nieuwe inzichten zorgen ter ondersteuning van beleidsmakers. In een ideale wereld zouden we willen dat iedere organisatie toegang heeft tot geavanceerde AI-oplossingen, ook goede doelen die hier niet altijd de middelen voor hebben - vandaar deze actie.”

Resultaat van eerste editie

Vorig jaar, tijdens de eerste editie van ML6 For Good, werden vijf cases uitgewerkt. Voor de Nederlandse organisatie Reef Support werd automatisatiesoftware ontwikkeld die op basis van luchtfoto’s de aanwezigheid van koraal kan detecteren. Voor het Antwerpse sociaaleconomische maatwerkbedrijf Arop werd software ontwikkeld die medewerkers met een beperking helpt bij de visuele inspectie van geassembleerde onderdelen. De laatste cases waren alle drie voor de IDA Foundation, een sociale onderneming die tegen de best mogelijke prijs medicijnen en medische goederen levert aan gezondheids-organisaties in landen in nood. Hier werden op basis van diverse data voorspellings-modellen ontwikkeld om sneller te kunnen anticiperen op ziekteuitbraken en rampen, en om de palletverpakkingen van medicatie te optimaliseren.

Nieuwe projecten

Organisaties kunnen tot en met vrijdag 18 november projecten indienen met een positieve maatschappelijke impact. Een match met de kernwaarden van ML6 en de interne draagkracht om een samenwerkingsproject op te starten, zijn daarbij belangrijk. Projecten indienen gebeurt via een contactformulier op de website van ML6, waarna de kandidaten geëvalueerd worden en er een introductiegesprek volgt. ML6 For Good loopt dit jaar van 26 december 2022 tot 6 januari 2023.

 

Over ML6

ML6 is een snelgroeiende Belgische specialist in AI en machine learning die sinds de oprichting in 2013 uitgroeide tot een van de leidende Europese spelers in zijn gebied. Met meer dan 100 experts in België, Duitsland en Nederland bedient de scale-up meer dan 150 klanten over heel het continent. 

De ambitie van ML6 is om de voorkeurspartner te worden voor toonaangevende bedrijven die geloven in de kracht en het belang van innovatie om maatschappelijke vooruitgang te stimuleren en versnellen, door waarde en impact te creëren via de ontwikkeling van diepgaande technologische expertise. Daarvoor zet ML6 sterk in op innovatie en onderzoek, maar ook de persoonlijke en professionele ontwikkeling van zijn medewerkers.

 

Perscontact
Simon Logghe
Managing Director
[email protected] 

​Helen Haentjens
Marketing Lead
[email protected] ​
+32 485 84 89 62

Paul Geens

Paul Geens

PR consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be