ML6 erkend als gespecialiseerd Machine Learning partner van Google Cloud

Partnerschap stelt ML6 in staat om nog sneller innovaties te introduceren bij de klant

ML6, gespecialiseerd in artificiële intelligentie en machine learning, is de komende twee jaar ‘Specialized Machine Learning partner’ voor Google Cloud. Dit bereikte het Gentse bedrijf door al meerdere jaren machine learning-projecten uit te voeren op het Google Cloud-platform. Het partnerschap stelt ML6 in staat om nog sneller innovaties te introduceren bij klanten en is een nieuwe stap voorwaarts in de Europese groeiambities van de scale-up.

Het Gentse ML6, gespecialiseerd in oplossingen in artificiële intelligentie en machine learning, werd opgericht in 2012. Sinds 2014 is de scale-up een ‘Premier Partner’ van Google Cloud. “In onze beginjaren gebruikten we Amazon maar door de behoeften van onze klanten zijn we snel overgestapt”, vertelt oprichter Nicolas Deruytter. “Sindsdien kiezen we doelbewust en uitsluitend voor het Google Cloud-platform. De technologie is eenvoudig maar toch schaalbaar en er is bijzonder veel data voorhanden. Bovendien is het zo dat cloudplatformen zeer snel evolueren. Als je wilt mee evolueren, kan dat alleen met een sterke focus. Uiteindelijk vertaalt deze focus zich ook in een betere oplossing voor de klant, die te allen tijde centraal staat.”

Machine Learning partner
Voor de komende twee jaar is ML6 nu ook ‘Specialized Machine Learning partner’ van Google Cloud. “Google Cloud is heel verheugd om aan te kondigen dat ML6 nu officieel een ‘Specialized Machine Learning partner is voor de Benelux’”, vertelt Simon van Beurden, Partner Manager bij Google Cloud Benelux. “Dit bereikte het door jaren van toegepast onderzoek en expertise in de uitvoering van machine learning-projecten op ons platform. Bij Google staat de klant centraal in alles wat we doen en ML6, dat reeds een ‘Premier Partner’ is, begrijpt dat dynamische, geavanceerde en intelligente oplossingen de kern vormen van het opbouwen en behouden van langetermijnrelaties.”

Succesvolle cases
Met ruim 150 succesvolle cases en meer dan 30 gecertificeerde data engineers, voldoet ML6 ruimschoots aan de voorwaarden om deze erkenning te verkrijgen. Daarnaast werd ook de machine learning-kennis van het volledige ML6-team bevraagd. Google benadrukt nog dat het ML6-team bijzonder creatief en enthousiast is en over een zeer sterke technische kennis beschikt. Dit maakt het niet alleen fijn samenwerken, ML6 vormt zo ook een verlengde van de capaciteiten van Google Cloud. Het slaagt erin om momentum en bewustzijn te creëren en beproefde resultaten te behalen met de GCP ML engine.

Europese groei
“We worden door veel partijen aanzien als een strategische innovatiepartner omdat we prat gaan op de snelheid waarmee we innovaties kunnen introduceren bij onze klanten en hen een competitive edge kunnen bieden”, vertelt Nicolas Deruytter. “Deze erkenning bevestigt dit niet alleen, ze zal ons ook in staat stellen om deze innovaties in de toekomst nog sneller en frequenter uit te rollen voor onze klanten in binnen- en buitenland.” Met dit partnerschap zet ML6 een nieuwe stap in zijn Europese groei. De Gentse scale-up opende het afgelopen jaar kantoren in Amsterdam, Berlijn en London en de ambitie blijft onverminderd om de Europese referentie te worden in AI.

Nicolas Deruytter, CEO ML6
Nicolas Deruytter, CEO ML6

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be